Range Rover Sport prijzen: zo veel goedkoper wordt de SUV

Auteur: , 33 Reacties

O, hai, Daniel Craig.

Wel graag een dikke luxe-Land Rover rijden, maar je hebt de extra centimeters van de Range Rover niet nodig? Neem de Range Rover Sport: een slagje kleiner en sportiever, en dus ideaal voor de gesjeesde makelaar uit Amsterdam-Zuid.

Zojuist plakte Land Rover een prijssticker op de ‘Sport’, en de mega-afslankkuur (tot wel 500 kg, voor als de viercilinder er komt) heeft hem qua prijsstelling goed gedaan. Paar pondjes er af, maar ook een paar eurootjes er af. Tussen haakjes vind je de huidige prijs van het uitgaande model, de uitvoeringen met een sterretje zijn niet direct bij de introductie beschikbaar:

3.0 TDV6 S* € 83.500 (€ 89.900)

3.0 TDV6 SE* € 88.800 (€ 96.900)

3.0 TDV6 HSE € 95.500 (€ 102.500)

3.0 TDV6 HSE Dynamic € 97.700

3.0 SDV6 SE* € 95.200 (€ 100.900)

3.0 SDV6 HSE € 101.100 (€ 105.900)

3.0 SDV6 HSE Dynamic € 103.600

3.0 SDV6 Autobiography € 112.800 (€ 112.000)

3.0 SDV6 Autobiography Dynamic € 114.900

5.0 V8 Supercharged HSE Dynamic € 150.400 (€ 169.700)

5.0 V8 Supercharged Autobiography Dynamic € 161.600 (€ 176.700)

Hieperdepiep hoera voor de CO2-tax! Hou je toch mooi dik 15 mille in je vergulde geldclip als je voor de dikste Autobiography gaat. De verschillen zijn niet zo dramatisch als bijvoorbeeld bij de nieuwe BMW M6, maar je weet wat ze zeggen: je moet een gegeven paard niet in de bek schijten.

Als gebbetje schuift moederbedrijf Tata tegenwoordig graag celebs naar voren om hun nieuwe product luister bij te zetten. In het geval van Jaguar (F-Type) is dit de zingende Yank Lana del Rey, voor de nieuwe RR Sport vertrouwen ze op een volledig Britse bekende, Daniel Craig, die je wellicht kent van films als ‘Sylvia’ en ‘Obsession‘.

De foto’s van de niet-Schotse DC zijn aan de gallery toegevoegd, een video waarin hij de auto heel dynamisch door New York stuurt staat op autojunk.33 reacties

Scheelt behoorlijk wat! Zou het wel jammer vinden als hij hierdoor minder ‘exclusief’ zal worden.
@doezel1997:
Geen nood, er zijn slechts evenveel topclubs en dus evenveel voetballers en soccerwives nu dan 6 jaar terug…
@StijnB: jaloers?
@chuck12:

Wel de standaard reactie he, als iemand commentaar heeft op dat soort mensen. Je kunt ze inderdaad beter aanbidden, dan ben je een echte vent.
@StijnB: In NL rijden de speler van de topclub toch al een gesponsorde bak; dus deze voetballers zal je er niet in zien!
@doezel1997: het blijft een smak geld, 150.000. Dus denk als je 150.000 kan aftikken moet 170.000 ook geen probleem zijn.
Toch fijn dat het 6000 euro scheelt op de kale aanschafprijs. Niet dat ik er een kan betalen…
Ik vind hem toch wel erg gaaf, beter geslaagd dan de huidige die ik nooit mooi gevonden heb. Jammer dat al dat omhoog gevallen tuig er binnenkort weer in te vinden is, dan toch liever de hoge RR.
Ja daar sta je dan als jezelf respecterend acteur, contractje getekend voor een aantal films en dan blijk je ook voor dit soort dingen op te moeten draven.
@Donstil: kijk als de kwaliteit van die mini-filmpje eraf spatte, zou ik het wel “een bond waardige” commercial-filmpje vinden.

Alleen is dat helemaal niet het geval. De eerste helft van het filmpje heeft meer weg van een tekenfilm, het geluid klopt van geen kant en op 02:02 zie je een duidelijke faillure!

Tot nu toe ( met nadruk op tot nu toe) vind ik geen zak aan deze wagen. De huidige RR-sport vind ik stoerder ogen dan dit ( sorry dat ik het eerbiedig zeg) misbaksel.
Blijft nog steeds een lelijk blokdoos. Net als zijn grote broer die exact hetzelfde eruit ziet.
Deze Tata Outlander Rover sport is best wel aardig om te zien. Haakje voor handtasjes is standaard neem ik aan?
Zo te zien neemt Daniel Craig liever de benenwagen. Doei Landrover.
@betonstaal: Geef hem eens ongelijk..
Land Rover zet opnieuw een statement neer met de nieuwe Range Rover Sport! Ze zetten alle andere luxe merken die ook een poging wagen op dit segment te kakken. Ze deden het met de Evoque die de toekomstige kleine SUV van Porsche qua uiterlijk ver achter zich liet, de nieuwe Range Rover die zich ondertussen in S-klasse of zelfs Rolls Royce terrein bevind en nu de Sport die qua uitstraling de Duitse SUV’s te kijken zet. JLR in de handen van TATA gaat lekker!
@TheEdge: Dat kan misschien wel wezen maar een X5 met DynamicDrive rijd toch echt een hele pak beter dan een RR sport uit dezelfde tijd.
@Donstil: Dat komt omdat Land Rover haar auto’s ontwerpt voor zowel on- als off road, hierdoor moeten er compromissen worden gesloten met betrekking tot de ophanging. Nu weet ik ook wel dat een eigenaar van een Land Rover niet elke dag door de modder rijdt. Bij een meer reëel voorbeeld, zoals sneeuw in combinatie met hellingen, dan worden de capaciteiten van een Land Rover al snel duidelijk.
Ben nie gek of wa? Ik ga dus echt niet nog eens 800 hele euro’s meer betalen op mijn SDV6 Autobiography. En dat noemen ze goedkoper…
Een mooie stoere maar toch elegante SUV
Land Rover, de nieuwe Bond wagen? Nee dankje. Was vanmiddag aan het kwijlen bij de plaatselijke Aston Martin dealer. Nu moet die schowroom weer geboend worden,…mijn schuld, sorry!
Waar is de TDV8?
@roberto: Die volt later dit jaar. RR noemt m trouwens de SDV8
Wat zijn dat voor een hoofdsteunen achter? Ziet er echt belachelijk uit! Verder opzich wel een gave wagen.
Scheelt toch wel minstens een kale A-segmenter! Maar goed, ook wel belangrijk: hij ziet er nog steeds goed uit!
Die uitlaten zijn iets te Kia voor mij, doe mij maar zo’n schoorsteen
jammer ..
op 1 of andere manier is de “gezelligheid” eruit ..

just another car ..
@lincoln: Komt door Daniel met zijn Bond-blik.
@chuck12:

die op zijn beurt weer Poetin met zijn Poetin-blik nadoet ..
Normaal vind ik grijs een saaiere kleur dan rood, voor al deze auto bv. Maar bij de plaatjes in dit artikel ziet de achterkant er veel mooier uit bij de grijze RRS.
@chuck12: komt door die foute skidplates in alu-look. Niet doen die optie!
Kun je die stijlen ook in de kleur van de auto krijgen?
En, vinden jullie ‘m mooi staan bij mijn outfit?
Nog steeds veel te veel Buckx! Als voorbeld, mijn broertje heeft in 2012 een nieuwe TDV6 Autobiographie voor net onder de 70 mille in Luxemburg gekoch en misschien heb je hem in Duitsland nog goedkoper! 

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).