Veroordeelde doodrijder veroorzaakt opnieuw dikke crash

Auteur: , 66 Reacties

Kunnen we voorzichtigjes concluderen dat de corrigerende functie van het Nederlandse strafrecht in dit specifieke geval nogal tekortschiet?

Veroordeelde doodrijder veroorzaakt opnieuw dikke crash

Ja, dat kunnen we. Lees en huiver. Mohamed Ben J. werd eerder al veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, wegens het doodrijden van een persoon in Utrecht. Bij dit ongeval dat plaatsvond in 2011 raakte nog een ander persoon zwaargewond. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van enkele jaren opgelegd, die inging na het voltooien van z’n celstraf. Met andere woorden: de komende paar jaar had Ben J. (Jerry?) nog helemaal niet achter het stuur van een auto mogen zitten.

Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon en afgelopen zondag klapte Mo in een Fiat Punto met veel te hoge snelheid uit de bocht. Het sujet kwam hierbij op de andere weghelft terecht en ramde een tegenligger. Hierop werd Ben J. door de politie aangehouden. Da’s ook het moment waarop het rijverbod aan het licht kwam.

Om het toch al belachelijke dossier van deze brokkenpiloot te completeren: Ben J. was in 2011 ook nog bij een ander ongeval betrokken. Geef die man een levenslang rijverbod en een OV-chipkaart, bitte.

Dank aan @w0o0dy voor de tip!66 reacties

Laat hem maar lekker betalen voor die ov :)
@1001pk: nog beter lekker opruimen zo’n gast….
Zachte heelmeesters…..rijverboden helpen niet, houden ze zich toch niet aan. Tien jaar cel en NL paspoort kwijt, dat zal wel zeer doen
@fit4fun: paspoorten hebben niets met autorijden van doen, paspoorten innemen kan sowieso al bijna niet, dus hiervoor al helemaal niet. 10 jaar cel kost de maatschappij ook alleen maar geld. Dus een paar jaar bejaardenkonten vegen lijkt me een betere optie.
@mashell: 10 jaar cel voor deze hufter lijkt mij nog te weinig. Heb je enig idee hoe het met de familie gaat die hun dierbare is kwijtgeraakt in 2011?? financiële overwegingen mogen nooit een rol spelen voor een strafmaat. Je moet er toch niet aan denken dat zo,n eikel je bejaarde ouders moet verzorgen voor straf?? Nog niet misschien!!
@mashell: een taakstraf lijkt mij wel erg soft voor dit misneuksel.
Lijkt me ook niet heel erg handig om hem met zorgbehoevende mensen om te laten gaan.
Achter de tralies kost inderdaad geld
Maar dan is hij in elk geval uit de maatschappij.
@fit4fun: En dan terugsturen naar zijn eigen land? O wacht…
@reistje: je bedoeld Kanaleneiland. De droombuurt van Utrecht… Home of the Bontkraagjes…
@fit4fun: wat stel je dan voor bij autochtonen die iets dergelijk doen? Het is niet omdat het toevallig een allochtone Nederlander is dat je onmiddellijk mag drijgen met het afnemen van zijn NL nationaliteit. Dit vind ik zeer kort zichtig.
Meeste allochtone jongeren zijn in Nederland geboren en getogen, opgevoed in Nederland. Zou je niet beter kijken waar het fout gaat om dergelijke krapullen niet meer op te voeden? Natuurlijk gaat er een deel schuld bij hel zelf zitten, ik zeg niet dat hij onschuldig is.
@fit4fun: Hahaha wat stom. Er staat niet eens in het artikel dat het een allochtoon is (waar je ongetwijfeld op doelt). Daarnaast, waarom paspoort afpakken, wat heeft dat hier mee te maken?
Beetje hetzelfde als de rechter tegen je zegt dat je door dit veroorzaakte ongeluk nooit meer frites mag eten.
@granlusso: Nee, klopt je hebt gelijk, een Nederlander met blanke huid, blond haar en blauwe ogen die Mohammed heet….
@boltiev6: Een derde generatie Mohamed is geen allochtoon meer, dat weet je simpelweg niet. Tweede generatie (Willem-Allexander bijvoorbeeld) is ook geboren en getogen in Nederland. Pak daar maar eens een paspoort van af. Erg kortzichtig om dat te roepen
@boltiev6: zou je geloven dat ik er een ken blond haar blauwe ogen oer hollands hij heet Mohamed dus jaaa….
@fit4fun: fit4fun slaat vast op jouw lichamelijke conditie en niet op de werking van je hersencellen. Maar los daarvan denk ik dat het enige wat echt helpt een ietwat rigoureuze maatregel is: handjes en voetjes afhakken. Als dat niet helpt knieschijven fixeren. Dit soort mensen zijn te gevaarlijk om deel te mogen nemen aan de maatschappij in een moordmachine (wat een auto in verkeerde handen blijkbaar wordt).
@fit4fun: We leven in NL… maximale straf is hooguit 250 uur papiertjes prikken of een rijverbodje en daarna, hup… kunnen zulke figuren zich weer verder misdragen!
Rechter voetje afhakken
@jackass266: beide. Anders kan ie nog automaat rijden
@philipf: ooit geprobeerd gas te geven en te remmen met je linker voet? Is geen aanrader hoor…
@jordip: Wij hadden een klant die on het verleden een hersenbloeding kreeg. Daardoor vrijwel geheel verlamd aan de rechterkant. Zijn auto was omgebouwd door het gaspedaal links te plaatsen. Het is ff wennen, maar goed te doen hoor:)
@jordip: Dat zal de verdachte in dit geval niet van weerhouden…:)
@jordip: moet je doen met een goeie snelheid vlieg je zo door je raam hahah
@philipf: gelijk ook zijn beiden handen afhakken, wacht doen ze dat in de oosterse onderontwikkelde landen niet die wij zo vaak bekritiseren voor dergelijke dingen?
@philipf: maar dan wel afkorten een stuk boven zijn knieën, stel je voor dat die gek het in zijn harses haalt om met zijn stompjes te gaan rijden!
Idd een rijverbod helpt niet, dit soort stapt zo weer in een auto, levenslange opsluiting is meer op zijn plaats.
Hou me aub op de hoogte wat dit figuur voor straf krijgt, vrees het ergste namelijk..
Minimaal 5 jaar cel opleggen. Plus een verplicht OV abonnement. Zodat ze hem kunnen volgen met zijn in- en uitchecks. Zwaarder straffen mag ook.
” Levenslang rijverbod en OV chipkaart bitte “, helpt niet.

De man is nu ook achter het stuur gekropen.

@fit4fun heeft gelijk, alle goede bedoelingen ten spijt kan dit sujet niet omgaan met een open samenleving eigen verantwoordelijkheid en heeft de man nergens ontzag voor.

Dus de suggestie van NL paspoort innemen en vanavond nog op het vliegtuig !
@desjonnies: exact, deze gast spoort gewoon niet, dit zegt meer dan genoeg
@desjonnies: als dat niet kan graag de oplossing van @jackass266…. oh en dan natuurlijk geen uitkering omdat “meneer” gehandicapt zou zijn.
@desjonnies: hoewel mijn gevoel dat ook zegt is dat helaas niet uitvoerbaar in Nederland.

Gewoon een niet te verwijderen enkelband die een stroomstoot geeft zodra deze persoon harder dan 20km per uur gaat. Fietsen of lopen dus. Zelfs niet met het ov of met de taxi laten gaan. Levenslang uiteraard.
Het meest vervelende van deze personen is, dat ze meestal niet zichzelf maar juist anderen dood en gehandicapt rijden. Zoals we al bij eerdere voorbeelden hier op Autoblog en landelijke media voorbij zagen komen zijn het mensen zonder geweten die herhaaldelijk in de fout gaan. Je wenst niet zo snel iemand de dood in maar bij deze gevallen vraag je jezelf af, waarom hebben ze het geluk meerdere ongelukken te overleven waarin de andere partij keer op keer de pineut is.
@KUYL: vraag me altijd af als dit zou gebeuren met een pistool i.p.v. een auto. Hoe lang zou je dan in de gevangenis moeten als je iemand vermoord en zwaar verwond…

Een moordwapen blijft een moordwapen imo.
Gewoon de rest van z’n leven lang schoffelen. Werken voor de staat voor een zakcentje.
Gewijn paspoort en verblijfsvergunning afnemen, laat hem die fratsen maar in zn eigen land uithalen. Of anders met zn rug tegen de muur opzetten, wellicht dat je dan van die supporters voor zogenaamde “mensenrechten” op je dak krijgt dan maja die kan je toch nooit tevreden stellen die lui
@spykerboy: Puur op basis van zijn naam ga je er van uit dat het geen geboren Nederlander is? Lekker kortzichtig, vrouwen horen zeker ook in de keuken?
@granlusso: nou ookal is ie hier geboren, zn oorspronkelijke afkomst is niet nederland ga ik vanuit. Dat is net zoiets dat als ik in saudi zou geboren zijn maakt mij nogsteeds geen saudi maar een nler gezien mn (over(groot)) ouders
@spykerboy: Ja klopt, maar stel je was ook opgegroeid in Saudi met je Nederlandse ouders, dan kunnen ze niet je paspoort innemen omdat je Nederlandse ouders hebt lijkt me ;)
Overigens OT: zware straf voor deze veelpleger
@spykerboy: welke maatregel zou jij dan nemen met een nler die hetzelfde doet? Mijn ouders zijn 8 jaar voor mijn geboorte naar België gekomen, als ik in België iets mispeuter vind ik dat ik de recht heb om hier berecht te worden en niet moet doorgestuurd worden naar een land die ik praktisch niet ken.
Men spreekt over democratie en gelijkheid, waar is uw gelijkheid als er een dubbele standaard wordt gehanteerd tussen burgers met verschillende namen en haar kleur.
U beschouwd en behandeld ons als vreemden, wat jullie niet begrijpen is dat wij ons moederland ook als vreemden worden beschouwd.
@acizane80:

Tja .. Dat heb je met een dubbel paspoort ..
Een verbod werkt blijkbaar niet. Ik zeg een blok aan zijn been en in het kanaal.
@dutchdriftking: en dan krijg ik dat blok in de schroef en heb ik er weer schade van. Nee gooi dan maar gewoon in het water terwijl ik er aan kom varen met ledig schip. Zonder blok aan het been dus.
@lekbak: kopschroef op vol vermogen?? 😂
@406_v6: die kopschroef zuigt van onderen (verhaar). Ik kan beter achterop wat meer geven. Met leeg schip gaat hij dan ook wel door de schroef.
@lekbak: Verhaar met een DAF? Wat voor schuit vaar je?
@406_v6: met een 570 scania V8. Hele rustige en toch sterke motor, tot nu toe nog niks aan gehad. Ik vaar op een droge lading 110 meter. Een van de vele saaie schepen uit de laatste nieuwbouwgolf, maar gelukkig niet van mezelf.
@lekbak: heb zelf -lang geleden- gevaren op een beunschip, 55m met een Stork Ricardo, Verhaar met DAF 525.
Opsluiten voor het leven. Per dag 3 glaasjes water, 3 plakjes droog brood, per week een uurtje naar buiten en geen kans op vrijlating. Wij hebben geen plaats in de maatschappij voor dit soort gespuis.
@viezefreddyw: kost veel te veel geld, oplossing van @driftking is vele malen goedkoper (en goed voor de palingen) 😜
Vervang levenslang rijverbod en ov chipkaart maar door een kogel… Man man man
Een rijverbod blijft sowieso een lastige kwestie, omdat het niet echt makkelijk controleerbaar is. Wie weet hoelang/hoevaak hij rijd.

Zijn straf zal inderdaad wel meevallen zolang er geen letsel is aan de andere bestuurder. Maar ik ben benieuwd.
Prima dat iedereen even zijn onderbuikgevoel heeft kunnen ventileren, ik ben het als persoon van harte eens met een aantal van de hierboven genoemde suggesties, maar wat is nu een praktische rechtsstatelijke oplossing voor dit probleem? Ik weet dat in sommige gevallen pedoseksuelen libido remmers krijgen toegediend als onderdeel van hun re-integratie in de maatschappij. Is iets dergelijks nu ook voor te stellen voor mensen die in bovengenoemd geval? Kunnen we ook iets met mensen die consequent met een zatte kop achter het stuur kruipen?
@pomoek: ik heb een uit te voeren en humane oplossing hierboven geschreven. En dan niet dat stukje van het kanaal ;-)
@pomoek: Dit is inderdaad een lastig geval. Een rijverbod helpt niet en een gevangenisstraf kost de maatschappij geld en helpt bij dit stuk verdriet blijkbaar ook niet. Wat blijft er dan nog over? Geldboetes? Ik denk niet dat die ook zullen helpen. Uitzetten naar het land van herkomst verplaats je het probleem alleen maar mee.
@berlinetta: Vrijwillige/gedwongen euthanasie misschien?
Uit het land waar hij vandaan komt, gok ik dat handjes afhakken nogal een gebruikelijke straf is. Kunnen we nu dus ook toepassen. Uiteraard ook met een levenslang verbod op het nemen van protheses.
@berlinetta: ogen uitduwen. Dan ziet ie niks meer en kan ie zeer zeker niet meer autorijden.
Heerlijk, al die ‘land uit’ opmerkingen.
Wieweet woont die man z’n hele leven al in NL.
Lijkt me eerder een opvoed probleem (wat te maken heeft met de integratie die niet is gegaan zoals gehoopt, maar wel zoals verwacht).

Mijn straf-suggestie: werkstraf, bij onderdelen die bloedige ambulances en ziekenhuizen schoonmaken. Portier bij eerste hulp.
Enkelband met GPS monitor. Lijkt het alsof ie in een auto rijdt, moet ie ene bonnetje van de Taxi laten zien, of elke 5 minuten een foto van de bestuurder (die hij niet is natuurlijk) of OV-gegevens. Niet te verklaren; meldingsplicht voor ’s nachts in de cel voor x maanden (niet overdag, anders ie zn baan ook weer kwijt).
Paspoort afnemen, deporteren naar Thailand en daar lekker weg laten rotten in een gevangenis tot zn leven voorbij is. Het Nederlandse hotel heeft schijnbaar geen indruk gemaakt.
Gewoon drie keer inzetten als levende crash test dummy. Dan maakt-ie het ook eens mee van de andere kant.
Liever al die rascistische, fascistische en kortzichtige autochtonen het land uit..
@mattfast:
Och jeetje, een Gutmensch die onmiddellijk alles en iedereen voor racist en fascist uitmaakt!
Hoe makkelijk is jouw leven !
4 jaar voor doodrijden is in nederland ook al een behoorlije straf dus waarschijnlijk zal hij daarvoor ook wel het een en ander uitgevreten hebben
Wij hebben een tijdje geleden ook iets in die aard voorgehad.. Eentje die ondanks een rijverbod reed en dan iemand dood reed.
Wat een ongenuanceerd artikel, hij heeft helemaal niemand doodgereden, maar was aan het racen met iemand en diegene reed zichzelf dood tegen een boom aan, nadat beide auto’s met elkaar in aanraking kwamen in een flauwe bocht. Er is hem dan ook dood door schuld verweten.
Waarom zetten we de beste man niet in als real-life testdummy bij Euro-NCAP? Hij houdt van hard rijden en is blijkbaar ook niet te bang om te crashen, 2 vliegen in één (letterlijke) klap.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).