Vervallen Jaguar XK140 aangetroffen in Gent

Auteur: , 22 Reacties

Vergeten en verlaten.

Verhalen over barnfinds doen meestal denken aan oude schuurtjes in aftandse landen, maar deze klassieker werd gevonden op een plek niet zo gek ver verwijderd van de Nederlandse grens.

De specialisten van veilinghuis Bonhams troffen een Jaguar XK140 aan in Gent. De auto stond sinds 1999 in deze schuur, waar ook enkele andere klassiekers werden aangetroffen. De Jag werd in dat jaar gekocht door een autoverzamelaar, die kort na de aankoop kwam te overlijden. Blijkbaar had deze man geen nabije vrienden of familie die van zijn passie afwisten, want de auto’s raakten vergeten.

De Jaguar is een bijzondere. Het gaat hier namelijk om een ‘XK140 by Michelotti’. Een Italiaanse ontwerper. Van deze auto zijn slechts drie exemplaren gemaakt. De auto is in zeer slechte staat en moet grondig worden opgelapt. Op 13 mei zal de auto worden geveild in Monaco. Omdat de auto gerestaureerd moet worden verwachten de veilingmeesters dat de klassieker slechts tussen de 10.000 en 20.000 euro gaat opleveren.

Met dank aan Luc voor de tip!22 reacties

Toch lastig dat vnl. veilinghuizen zo’n vondsten doen. Zo vind ik nooit wat.
Zonde.. Het zijn prachtige klassiekers. Om hem dan zo te zien staan doet pijn..
Van de zijkant en achterkant prachtig maar die neus en koplampen? Meh… Wel een mooie vondst en hopelijk kunnen ze de auto in ere herstellen.
@henk_he: eens, ze hadden beter de koplampen wat rechter kunnen doen, nu kijkt hij zo treurig. (Wat ik ook wel snap in zo’n staat)
Gentstudent 42.1 #promoting
@rs18011: always promoting
@rs18011: doe het voor gentstudent
Meesterlijke ontwerper die Giovanni Michelotti. Neem alleen al de briljante eerste Renault Alpine. Zo ongelooflijk mooi!

Maar deze Jag vind ik, met name aan de voorkant niet heel indrukwekkend. De auto oogt wat iel van voren.

En het origineel vind ik gewoon zo ontzettend mooi, daar hoeft helemaal geen koetswerk op:

https://goo.gl/images/6mnW18
Die geweldige ontwerper die ons nederige Daf de 55 Coupe maar pareltjes als die Siluro en (voor de koninklijke familie) de Beach Car schonk.
Verdorie…
Vanaf nu ga ik bij familie bezoekjes toch ook eens even een speurtochtje maken langs schuurtjes en stallingen.
Volgens mijn informatie moet’ie er zo uitzien :
http://www.carstyling.ru/en/car/1963_jaguar_d_type/
@desjonnies: zoals hbk62 hieronder al zegt: op het blok staat Type C (dat is dan de donor geweest vermoed ik) en in de tekst staat duidelijk dat het gaat om een ‘XK140 by Michelotti’. Jouw plaatje toont een ‘XKD513 by Michelotti’ gebaseerd op de Type D
@henk_he:
Kijk naar de neus van deze creatie op de originele foto’s , er zitten koplampunits van een Citroën Ami 6 in en de RVS grille is uit een Peugeot 404 gejat.
Verder kan ik niet begrijpen waarom Michelotti twee totaal verschillende ontwerpen zou maken op een in principe dezelfde wagen.
https://www.autogids.be/autonieuws/nostalgie/jaguar-xk140-michelotti-brigitte-bardot-deel-2-2018.html
@desjonnies: Thanks!!

Ik kon er maar niet opkomen van welke auto die koplampen waren, terwijl ze me zo bekend voor kwamen. Hoopte al dat jij er mee zou komen.
#desjonnies Op het blok staat type C…
@hbk62:
Toen waren de oude XK’s gewoon oude meuk die al vaak ver doorgerot waren, maar gebouwd warenop eenlos chassis, dus kan ik me indenken dat iemand ooit een XK heeft gekocht, de body weggegooid heeft en er een eigen ontwerp carrosserie op heeft gebouwd.
En die badges zaten op XK 140 produktie motoren en zijn dus niet exclusief voor de C type racewagens gebruikt.
@desjonnies:
Een fout die vaak gemaakt wordt is dat men denkt dat een type c cilinderkop hetzelfde is als een cilinderkop van een C-Type.

Als ik me niet vergis was een type c cilinderkop wat sportiever als een normale kop, maar op een C-Type was een racewagen met weer een andere kop.
Dit ontwerp is een zootje :
– de kieuwen in de voorschermen van een Zagato Aston Martin
– de neus van een Gordon Keeble
– de kont van een Gilbern GT of vroege TVR Vixen
De achterlichten zijn van een FIat 1300/1500 wat kan verraden dat het toch een Italiaans ontwerp is.
Maar wat een lelijk ding zeg
Hier de Fiat voor de achterliggies :
http://img718.imageshack.us/img718/6396/fiat13004.jpg
Geloof mij, die gaat voor veel…veel meer dan €20.000 worden geveild.
@mopar: ja, ik vermoed dat dit ook wel richting een ton gaat. Alleen al een xk140 chassis, zonder motor, moet al wel 15k doen.
https://www.2dehands.be/immo/koopwoningen-belgi%C3%AB/antwerpen/handelspand-werkplaats-burelen-woonproject-centum-antwerpen-405197025.html
hier nog een oude werkplaats met inboedel
@bmwpowerm5: zo zou Antwerpen moeten blijven, met onverwachte schatkamers voor kleine avontuurlijke petrolhead-kinderen. Helaas wordt dit pand waarschijnlijk nu een pita bar, met afgetrapte X5 en W212 in de garage/voorraadkamer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).