Schuurvondst: Lamborghini uit 1964 met Gulf Livery

Auteur: , 28 Reacties

Schitterende platen van deze klassieker.

Lamborghini kennen we tegenwoordig van de Aventador’s, Huracan’s en Golfkarretjes, maar het begon allemaal met het bedrijfje dat Feruccio Lamborghini oprichtte in 1948, genaamd Lamborghini Trattori. Het verhaal is genoegzaam bekend: Feruccio had succes, kocht een Ferrari, vond die Ferrari maar meh, liet dat weten aan Enzo, kreeg van Il Commendatore te horen dat ‘ie moest wieberen en richtte daarom uit pure woede zijn eigen toko op. Luttele jaren later kwam het bedrijf met de eerste supercar op de proppen die voorzien was van een middenmotor, in de vorm van de bloedmooie Miura.

Volgens de overlevering hoefde dat echter allemaal niet zo van de grote baas zelf. Die hield meer van comfortabel cruisen dan van snoeihard hoeken over B-wegen. Wat dat betreft leek hij wellicht enigszins op zijn rivaal Enzo, die nadat hij zijn racecarrière beëindigd had zich ook steevast vervoerde in de 2+2’s van zijn bedrijf. Hoeken in een 250 GTO is voor jonge honden, cruisen in een 250 GTE voor gedistingeerde heerschappen.

Als je ervan overtuigd bent dat het leven beter is als het traag voorbij gaat, kan je echter nog beter op deze Lamborghini 2R uit 1964 stappen. Op inderdaad, want het is een open tractor zonder cabine. Heb je (meestal) toch niet nodig op het Italiaanse platteland. De 2R is voorzien van een driecilinder diesel die volgens de instrumenten pas 7.789 uur aan heeft gestaan.

Het meest opvallende aan de tractor is echter de kleurstelling. Het lichtblauw en oranje kennen we natuurlijk van de legendarische (en minder legendarische) auto’s die de kleuren van de oliemaatschappij droegen op het circuit, maar in 1964 was die livery helemaal nog niet zo hip. In de jaren ’30 waren er weliswaar al auto’s gehuld in Gulf-kleuren, maar pas in 1966 werd de uitgekiende combinatie pas echt populair toen de Le Mans-dominerende Ford GT40 er in gehuld werd. De eerste eigenaar van deze Lambo was dus een echte trendsetter. Via Ebay kan je een bod doen op het monster.28 reacties

Ah, is dit de Nienteporte?
Vieze flikkers
@bmwfreak038: Die zag je toch wel aankomen :)
Drie en vieftig duuzend veur da ding?

Ik zal efskes in den schuur kieken of der nog een vet verreke steet. Doar wol ik um wel veur ruil’n.
@moveyourmind: er heeft al iemand 5 kamelen geboden
@lekkerlinksrijden: Dan geejt ut veurbie…

Kon toch mien vrouw al nie feinden in den stal…
Stop maar snel terug in die schuur
Poah. Dat is het echte werk. Een Fendt 939 Vario is er niets bij.
@robert110: We hebben een kenner in de zaal. Al zou ik voor zo’n 939 black beauty gaan ipv een gulf livery.
@robert110: nee grapje, ik wil helemaal geen trekker.
@robert110: jammer van t oranje. De originele kleur zit op de rest vd trekker. Waren trouwens bijzonder handige en goede trekkers die Lambo’s. Hoe ze nu zijn: geen idee.
Die koplampen lijken niet echt origineel.
@ikleesookoverautos: toch zijn het de originele
Een hoop geld voor een tractor!
Enzo reed Peugeot 404 in de zestiger jaren en ’s winters in een Mini Cooper waar zijn vriend Carlotti een gemodificeerde versnellingsbak voor had ontworpen die ook fanatiek in de racerij werd gebruikt.
Hij weigerde steevast in auto’s van de concurrentie ( Fiat, Alfa en Lancia) re rijden. Na de 404 kwam er een 504, het waren bovenal uitstekende rij-ijzers die grote Peugeots en waren ontworpen door de hand van Pininfarina, een levenslange vriend van Enzo.
1 april….
Een lambo trekker hoort wit te zijn. Daarnaast zo bijzonder is het niet. Bij ons op het dorp wordt zo’n ding dagelijks ingezet daar waarvoor hij bedoeld is.
@mat1980: deze kleur blauw is volgens mij ook goed hoor.
Ah de Lamborghini st (sensa tetto)
Wel 42″ achter
Een echte vent rijdt geen Fendt, een echte heer geen John Deere. Normaal volgt dan Valtra da’s mien merk, maar een Lambo volstaat ongetwijfeld ook. Als er hier nog wat herenboeren uit de Achterhoek resideren hoor ik graag hun oordeel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).