Verzekeringsfraude? Dan staat dit je te wachten

Branded content, 43 Reacties

De waarheid een klein beetje verdraaien als je je verzekering aanvraagt; het lijkt tamelijk onschuldig, terwijl het gunstig is voor de portemonnee. Toch raden wij het je af, en wel hierom.

Schade?

Als je een autoverzekering aanvraagt krijg je vragen over onder andere je schadeverleden, over veroordelingen voor gevaarlijk rijgedrag. Mocht je wat dit betreft iets op de kerfstok hebben, dan is de verleiding groot sociaal wenselijke antwoorden te geven, in plaats van de volledige waarheid.

Hiermee dupeert de ene persoon een grote groep andere mensen, want het bedrag waarvoor gefraudeerd wordt legt uiteindelijk extra druk op mensen die wel te goeder trouw zijn, want om de uitbetalingen te dekken gaat hun premie omhoog.

Maar verzekeraars zitten ook niet stil, en zijn constant op zoek naar frauduleuze claims. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk waren in 2013 maar liefst 180.675 pogingen tot fraude bij het aanvragen van een autoverzekering geconstateerd. Dat zijn er 3.500 per week. Maar ook in Nederland zijn gespecialiseerde mensen de hele dag bezig met het opsporen van fraude.

Toch gesnapt… En nu?

Bij constatering van fraude zal (bijna) elke verzekeraar de polis per direct beëindigen, en eventuele schade-uitkeringen teruggevorderd worden. Het kan dus zo zijn dat je jezelf voor een paar tientjes voordeel van de regen in de drup helpt. Als klap de vuurpijl dreigt tevens een registratie bij het Centraal Informatiesysteem, waarin iedere verzekeraar kan en zal checken of je zuiver op de graat bent.

Mocht je in dat geval al ergens terecht kunnen, ga er dan maar van uit dat je de hoofdprijs voor je autoverzekering betaalt. Kortom: wees geen pauper, en regel je verzekeringszaakjes gewoon transparant. Via AllSecur bijvoorbeeld, De Coronelletjes gingen je al voor.43 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
En er dan in de laatste regel nog een advertorial van weten te maken, well played! Deze keer mag het van mij, want in tegenstelling tot andere advertorials bevat dit artikel wel interessante info :)
Volgende keer een topicfoto met een automerk wat wel door fraudeurs gereden wordt graag…
@norge: doen ze toch?
@norge: goed punt, Hyundai is voor de saaie mens, die goede rijeigenschappen niet interesseert, en zeker niet het lef hebben om te liegen bij hun verzekeringsaanvraag ;)
AliSecur – die waren toch gespecialiseerd in RS6 Avant verhuurders?
ow ja. ik betaal voor een autoblog zonder reclames en nu gaan ze het zo oplossen.. Honkbalknuppelzoekt :)
@Soulmaster: Serieus voor betaald, en het dan nog zien?
Haha, dat is wel echt lame!
@Soulmaster: echt? Betaald en nog steeds advertorisls? Bummer…..
@Soulmaster: Meteen je abbo opzeggen, alle betaalde contributie terugvorderen en Autoblog registreren in het Centraal Informatiesysteem, waarin iedere Autoblogfan kan en zal checken of de website zuiver op de graat is.

Dát zal ze leren!
@Soulmaster: Als jij klaar bent wil ik die honkbalknuppel ook ff vasthouden…. en m’n geld terug Autoblog…
@Soulmaster: hoho, dat hebben we altijd heel duidelijk gecommuniceerd, zie:
http://www.autoblog.nl/autoblog-abonnementen (redactionele advertorials / artikelen)
We zullen kijken of we dat op korte termijn kunnen aanpassen.

cc @potver7 @jack_abarth @marussia @406_v6
@autoblogger: Deze advertorials storen mij als betalende bezoeker niet hoor, vind ze eigenlijk wel grappig..
@norge: @autoblogger: wat ons wel stoort is dat we nog steeds niet herkenbaar zijn als premiumgebruikers (lees: abonnees)… ;)
@autoblogger: En dat is nu precies de rede, waarom ik geen abo neem en toch de reclame buiten de deur hou, jammer van dit soort dingen, maar dat overleef ik wel. Wel raar, dat jullie zo ver moeten blijkbaar gaan.
@autoblogger: lees even 2x door wat er geschreven is in de shop, en kom daarna terug…
@Soulmaster: Adblock Plus?
En pas in de laatste alinea besef je dat het advertorial is. Good move, autoblog…
Even los van de advertorial-discussie: liegen tegen de verzekeringsmaatschappij is echt niet slim.

Ze weten meer dan je denkt, en als je eenmaal als fraudeur aangemerkt bent weten alle maatschappijen dat en ben je serieus de sjaak. Je kunt je auto dan nog wel verzekeren, maar alleen WA bij één maatschappij tegen een hoge premie.

Als je eerlijk bent over je schadeverleden of veroordeling, betaal je wellicht voor een tijdje een hogere premie, maar daar ben je naar een paar jaar van af. Van die zwarte lijst niet.
@escort77: Je staat 8 jaar in het systeem van CIS. Alleen Rialto (hop nog meer reclame) accepteert je tegen een vele malen hogere premie. En fraude komt vaker voor dan men denkt. Ik kan het weten, ik werk voor een verzekeraar als schadebehandelaar.
@rammillius: Heb er ook gewerkt (stage), grappige is dat je de ene helft van het klantenbestand ‘goed kent’, en de andere helft, daar hoor je nooit van (de ‘normale’ niet-frauderende klanten zonder de urge om elke cent terug te vorderen dus).
Fraudeurs, bah. Die mensen zorgen ervoor dat anderen meer moeten betalen, toch is het voor een hele grote groep nederlanders normaal om de verzekering op te lichten. Voor mij staat die groep gelijk aan uitkeringtrekkers. Ze zijn de lucht die ze inademen nog niet waard.
@lekbak: LOL, ‘Nuff said +1
Stond een tijdje terug ook een heel artikel over in de Elsevier. Sommige mensen gaan echt behoorlijk ver met frauderen en het zijn er ook meer dan we misschien zouden denken.

(Blendle link, sorry)
https://blendle.nl/i/elsevier/daar-betaal-je-toch-premie-voor/bnl-elsevier-20140827-9646_daar_betaal_je_toch_premie_voor
En ik ben zelfstandig assurantieadviseur en kan je bevestigen dat de registratiesystemen prima werken.
Mijn vrouw kocht een Iphone 5c, mooi in t roze bij de MediaMarkt (die hadden toen een aanbieding waardoor die dingen daar ene stuk goedkoper waren). Nou is ze er wel van om af en toe iets uit haar handen te laten glippen, dus verzekering. Mediamarkt miepje zei: niet via Orange die verzekering afsluiten, maar via ons. 100chf voor 1 jaar. Water, diefstal, beschadiging, alles.
Ik blij.
Gaat t miepje verder: als ik jullie was, zou ik dat ding na 11 maanden gewoon van het balkon afgooien (wel eerst sync-en). Krijg je dan weer een nieuwe: heb ik zelf ook gedaan.
8 maanden verder is dat ding al zeker 10 keer gevallen, tig butsen en krasjes, maar t kreng werkt nog steeds.
Haha, all secure is van alianz, een clubje dat jou voor de rechter sleept als hun klant in jouw kofferbak is gereden omdat ze normaal in een automaat rijdt en nu maar de koppeling in drukte en met 80km/h afremde op mijn trekhaak.

Van die toko hoef ik geen advies.
Waarom betalen? Ga gewoon naar Google, typ in Adblocker en huppa in 2 seconde geen reclames meer :)
@deventernaar: vooral allemaal doen. Dan doeken we de tent volgende week op, en is Nederland een dozijn uitkeringstrekkers rijker.

Of doe jij je werk wel onbezoldigd?
@sir_smokalot: ik “reaguur” volledig onbetaald. En zonder bezoekers kan Autoblog natuurlijk ook gewoon opdoeken. Think about it :-) Ja, ik kan je volgen, maar nee: Hyves. (punt)

Als je dit stukje werkelijk waar ook aan betalende abonnees doorgeeft, is ’t werkelijk de vraag wat een abonnement dan echt waard is.
@stamp: dat hebben we heel duidelijk beschreven
http://www.autoblog.nl/autoblog-abonnementen
@sir_smokalot: Doe dit dan ook, graag uw domain overhandigen en starten wij wel ons eigen tent. Een WP site laten draaien kost echt niks….
@Fidenza: er is ook nog zoiets als artikelen schrijven, afreizen naar beurzen en presentaties…
Beetje laag om zo van een gewoon artikel een advertorial te maken smoke…

De reclame moet ook ergens van worden betaald blijkbaar want tot nu toe was allsecur never nooit de goedkoopste voor mijn situatie.
Dat geldt overigens ook voor menig andere “oh zo goedkoop” schreeuwer maar dat even terzijde…

Verzekeringsfraude moet gewoon keihard worden aangepakt , de nette rijder is er gewoon de dupe van…
@shicomm: goedkoopste verzekering is nooit de beste verzekering.
De meeste fraude wordt gepleegd door schadeherstellers, waarvan de glasherstellers voorop lopen, daar is veel winst te halen.
De kleinschalligheid van klanten valt in het niets, bij dat soort geboefte. Oké het hoort sowieso niet, frauderen, maar begin bij de kern en niet bij het gevolg.
Waarom herriet iedereen toch zo over die commercials? Ik heb geen abbo en kijk gewoon via de app. Die 3 bannertjes die je ziet storen mij niet hoor.

Zolang er geen adverts over de tekst worden geplakt vind ik het allemaal best…
@jrsmoke: thanks!
@jrsmoke: Mee eens! Gratis al het autonieuws (incl. gratis app!) in ruil voor een paar bannertjes, en nog zeuren ook…
De pakkans van verzekeringsfraude is belachelijk laag. Zeker als je een waterdicht verhaal hebt.
Ik heb vorig jaar mijn eerste, eigen auto gekocht (naast mijn woon-werk lease diesel eco 14% t(e)reurbak) en heb na veel twijfelen toch maar gewoon 0 jaren schadevrij ingevuld…. Ik had de auto wel op naam van mijn vader kunnen zetten en minder dan de helft aan premie kunnen betalen maar volgens mij is dat oplichting / fraude.Klopt dit?

Verder vind ik sowieso dat je gewoon netjes je verzekeringen / belastingen moet betalen. Het lijkt misschien onschuldig om dat niet (helemaal) te doen maar het geld komt altijd ergens vandaan…
@mazdarx: nope. De ANWB adverteert er momenteel zelfs mee om de kids onder je eigen verzekering no-claim op te laten bouwen.
Goedkoper verzekerd zijn: Collectiviteit. Kijk of je collectiviteitskorting kunt krijgen via je werkgever.

En breng meteen ook zoveel mogelijk van je polissen onder bij 1 verzekeraar. Dit levert pakketkorting op.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).