Vettel remt de Leclerc-hypetrein een beetje af

Auteur: , 16 Reacties

I'm a train, I'm a train, I'm a tsjoeke train.

CL16

Een ‘out of character move’, zo kan je het best classificeren dat Ferrari voor dit seizoen besloot om jong talent Charles Leclerc naast Sebastian Vettel te zetten in de pitbox. We waren de afgelopen jaren van het team gewend dat ze alleen maar naar ervaren rotten keken als het aankwam op het invullen van de racezitjes. Vettel, Alonso, Raikkonen en Schumacher waren de mannen waar de Scuderia het van moest hebben, althans dat dacht men in Maranello. De laatste keer dat de strategie het gewenste resultaat opleverde ligt echter alweer bijna twaalf jaar achter ons, toen Raikkonen de titel pakte in de laatste race van het seizoen.

En dus werd, voor het eerst sinds Felipe Massa zijn debuut maakte na een jaar Sauber en een jaar testwerk, een veelbelovende doch onbewezen jonge hond in het rood gehesen. Met iets van succes zou je kunnen zeggen, want na een moeilijk begin van het seizoen heeft Charles Leclerc zich volgens velen nu de rol van eerste man in het team aangemeten. De Monegask heeft twee races achter zijn naam staan in vergelijking met Vettels enkele zege, maar zeker ook in de kwalificaties laat LEC Vettel er oud uitzien. Het doet velen de vraag stellen of Leclerc aantoont dat Vettel ‘over the hill’ is, zoals Prost dat deed bij Lauda en Senna later bij Prost. F1 is net als vele sporten toch een beetje een young man’s game.

De inmiddels 32-jarige Vettel wil echter nog niet capituleren, noch in gevecht met de tijd, noch in gevecht met Leclerc. De Duitser heeft dit weekend aangegeven dat hij nog toekomst ziet voor zichzelf bij Ferrari, ondanks dat voormalig mentor Helmut Marko dat niet meer doet. Tevens deelt hij een klein plaagstootje aan Leclerc uit, door op de vraag of Charles zijn beste teamgenoot tot nu toe is het volgende te antwoorden:

Ik denk dat het niet eerlijk is om dat te zeggen, het is nog te vroeg. Natuurlijk, hij is jong en snel, niemand twijfelt daaraan. Maar dit is pas zijn tweede jaar in de F1. Bovendien kan je het nooit goed vergelijken omdat je dan Mark, Kimi, Vitantonio en Bourdais in dezelfde auto moet zeggen op hetzelfde moment.

Wie weet, misschien is Bourdais wel sneller dan Leclerc? En wat zou Quick Nick ervan vinden dat Vettel vergeten heeft dat hij ooit debuteerde voor BMW Sauber naast hem? Laat jouw bespiegelingen hierover los, in de comments!16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Tja, eerlijk gezegd is het natuurlijk absurd om een 32 jarige compleet af te schrijven vanwege zijn leeftijd. Hamilton is volgens mij 36 en niemand heeft het bij hem over leeftijd terwijl ook hij zeker mindere periodes heeft gekend tijdens zijn loopbaan. Dus kop omlaag, alles is nog mogelijk Sebastiaan!
@pomoek: Leeftijd is niet het probleem. Simpelweg gebrek aan skills. Leclerc > Vettel.
@troljedemoeder: Hi hebt er echt verstand van!
@560pk: “jij” bedoelde ik, en NOT viel weg
Maakt niet uit. Max is toch de beste van allemaal!
Leclerc heeft in België kunnen winnen omdat Vettel Hamilton lang genoeg kon afhouden waardoor Lec net genoeg voorsprong had.
De race erna heeft hij Vettel genaaid en zo pole gepakt. Met de afgesproken tow had Vettel waarschijnlijk pole te pakken. Dat had een totaal andere race opgeleverd.
Die race kreeg Lec geen penalty voor het kort verlaten van de baan en er gevaarlijk weer op komen terwijl Vettel dat in Canada wel kreeg. Dat koste Vettel de zege.
Ja Leclerc doet het goed en is erg snel, maar laten we vooral niet overdrijven over dat hij Vettel zou overklassen.
Gezien zijn gemekker de races erna doen die veren hem zelf ook geen goed.
@robertjrb: eens!!
@robertjrb: hier spreekt iemand met een nuchtere blik en een goed geheugen. Chapeau👍
Vettel is een lieverd. Kan ook leuk rijden. En is überhaupt nog in deze positie omdat Ferrari hem de nummer één positie uitgesproken heeft toebedeeld. Hadden ze natuurlijk nooit moeten doen. Haalt niet het beste uit Vettel en kleineert Leclerc. Laat ze het uitvechten en na een half seizoen is natuurlijk vanzelf duidelijk wie de betere is. Inmiddels kunnen we allemaal zien dat Leclerc de betere hand heeft. Hadden ze zich nooit zo duidelijk uitgesproken dan was de rangorde al veel eerder bepaald en had Leclerc waarschijnlijk wel tweede in het wk gestaan. Met conservatieve strategieën win je geen titels, zeker niet als je strategisch al niet zo sterk bent.
Het minder presteren van Vettel is meer een “Ferrari” ding dan dat het een Vettel ding is.
Ferrari waait met alle windrichtingen mee, als Vettel 3 races op rij wint, hebben ze bij Ferrari weer een compleet andere mening.
Ik hoop ook echt dat Max daar nooit gaat rijden, want dan wordt hij zeker geen wereldkampioen.
Persoonlijk zie ik Max veel liever naar McLaren gaan en teamgenoot worden van Lando Norris.
@HZW: ik ook!
@HZW: ja dan wordt ie echt wel wereldkampioen
@joostj44: 2021 McLaren Mercedes, ik denk zeker dat hij daar wereld kampioen kan worden.
Ik weet echt niet meer van wie dit kwam, maar jaren geleden zei 1 van de coureurs al: zodra je een klein kind thuis hebt zitten, reageer je in “do or don’t” situaties anders, m.a.w.: de jonge honden (Verstappen, Leclerc etc) duiken in ieder gaatje, de huisvaders (Vettel, Räikkönen) denken een milliseconde na voor ze er induiken, en zijn dan dus langzamer.
Neemt niets weg van de topkwaliteit van Vettel als coureur, maar ja: vrouw en kinderen thuis die toch graag zien dat hij in de winterstop het vlees snijdt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).