Video: de BMW i3 is sneller dan een M3

Auteur: , 50 Reacties

Elektrisch rijden heeft zo zijn voordelen, één daarvan heet trekkracht. Doordat je bergen met koppel vanaf stilstand beschikbaar hebt, trek je met twee vingers in de neus iedere brandstofverstokende vierwieler eruit. Zelfs een BMW M3.

BMW i3 vs M3

Met 420 pk en 400 Nm verwacht je als M3-rijder 99% van de weggebruikers de baas te zijn. Helaas gaat de elektrische auto daar verandering in brengen, met de bijna vier keer goedkopere i3 zet je de M3 helemaal voor lul. Tot 65 mph (~105 km/u) is die auto ondanks zijn 170 pk, namelijk sneller dan de M3. Dat werd bewezen op het oude Brands Hatch circuit. Wil je toch winnen van de BMW i3, dan moet je een stoplichtsprintje buiten de bebouwde kom doen. Boven de 65 mph heeft de M3 namelijk genoeg spierballen opgebouwd om alsnog gehakt te maken van zijn elektrische zusje.

En ook al mag die i3 in sommige situaties sneller zijn, leuker is-tie niet. De i3 heeft geen roffelende V8, een kleine actieradius en hij is behoorlijk lelijk. Maar dat het een vlotte auto is, kunnen we niet ontkennen. Als je een M3 bijhoudt dan ben je bijna iedereen te snel af. Leuk om op een feestje over op te scheppen, wanneer ze jouw gekke 0%-bijteller (of 7%) op bandenmaat 155/70R19 weer eens uitlachen.50 reacties

Hij is voor een hele 20m sneller. En als je dat 5x doet is je accu leeg.
Nutteloos dus.
@azenomei:
Stoplichtsprintjes zijn per definitie nutteloos, maar nutteloze dingen maken het leven juist zo leuk.
Ik kan de humor hier dus wel van inzien, lekker petjes narren.
@jrk68: Ow ja, dat zeker. Maar daar zijn leukere auto’s voor die niet na 5x leeg staan.
@azenomei:
Yep, ik doe het ook weleens met de Smart, daar kunnen die petjes meestal niet echt om lachen. Ja, deze opa heeft ook zijn baldadige buien.
@jrk68: Haha heel herkenbaar, ik doe het ook met mijn Smart.
Het is gewoon erg leuk als je rechts bij het stoplicht staat om die gene die naast je komt staan helemaal weg te trekken met een Smart. (De mijne heeft 120Pk, dus ik kan een hoop hebben)
@Donstil:
Dat is serieus vermogen voor een 451, daar zullen er zeker veel van sip op de neus kijken.
Zelf rij ik met een door Sander getunede 60kw 452, ik zal het dus met een kleine 20pk minder moeten doen. Nog steeds genoeg voor een hoop lol, maar meer uit een 700cc halen lijkt mij niet verstandig zonder serieuze aanpassingen aan het blok. Dan heeft jouw 999 net even wat meer vlees op de botten.
@jrk68: De echte humor zit hem in het feit dat je zwaar voor lul rijdt in die brommobiel. En de eckte bazen geven de petjes altijd een lichte voorsprong bij het stoplicht door later te starten. Om er vervolgens toch nog voorbij te blazen.
@alcantara:
Je gaat mij niet wijsmaken dat je niet raar kijkt als je eruit gereden wordt door een brommobiel.
@jrk68: Het grappige is dat die sprintjes vanzelf gaan net zoals u uw scootmobiel elke keer vol laat versnellen in de winkelstraten.
@jrk68: haha ja, ze hadden em alleen wel zo snel moeten maken dat je dat ding niet meer ziet, wat een afgrijselijk lelijk hok!
@azenomei: tja en als je 5 x met je M3 doet, heb je geen achterbanden meer…over nutteloos gesproken
@lex22:
En dan beginnen we maar niet over de versnellingsbak, koppeling en cardan.
Ik meen me nog te herinneren dat BMW ooit adviseerde om de launchcontrol vooral niet te vaak achterelkaar te gebruiken om het mechaniek niet te slopen.
Kunt er van vinden wat je wilt maar ik denk dat de i3 een succes word.
@6cylinder: ik denk van niet. Zullen we wedden?
@6cylinder: Six-cylinder, r-really bruh?
@nathoes: Kleine “premium” autootjes doen het al boven gemiddeld goed, laat staan als het ook nog “groen” is.
@6cylinder: Burnt rubber b-burnt rubber.
Zag het net pas lol
Dan ben ik best wel benieuwd hoe dit zich verhoud ten opzichte van de i8…. Met een 3 cilindertje een M3 met V8 er uit trekken….
@Rick-dos: dat uittrekken is pure onzin. De i3 vertrekt iets eerder en naar welgeteld 2 seconden komt de m3 keihard voorbij stuiven alsof de i3 stilstaat..
Dit is niks. Stoplichtjes sprintjes zijn meestal langer dan dit, en dan sta je alsnog voor lul met die i3 ivm de M3. Blijft een ontzettend lelijke auto. Helemaal niks BMW aan, behalve de nieren.
@e550: Ik moet zeggen dat het rijgevoel ook wel erg BMW aanvoelt. Enkele weken geleden mocht ik met een tiental elektrische wagens rijden en de BMW i3 reed merkelijk beter dan de andere wagens. Daarnaast was het ook veruit de ruimste wagen qua been- en hoofdruimte. Het uiterlijk… tja… het blijft een compromis :-)
155/70r19??? Komt in de buurt van fietswielen man wat een maat
Het lijkt me heerlijk om voor woon-werk een auto te hebben die heel erg stil is. Heb nu naast de barchetta, wat een ouderwetse lawaaimachine is een Stilo Diesel, maar zodra er een elektriek ding kan komen, dan komt die er.
Nieuwe titel, over 16 km lacht m3 rijder Zich rot!
@bmwe46csl: ligt er maar net aan hoe je het bekijkt. Aan de pomp iig niet ;)
@slippie101: denk t wel, want die zit in 5 minuten weer vol
@lamborgfan:
Hoelang zal het duren om die 9 liter tank in de i3 vol te gooien denk je?
Hoppa, weer 4 minuten winst die je maar weer dicht moet rijden met je M3.
Liever tot de 65km\\h langzamer dan in zo’n lelijk hok zitten.. Belachelijk! Bij de gouden koffertjes werd hij gewonnen vandaag.. 1 rondje rijden en meteen verkopen!
In een M3 rijd je anno 2013 meer voor lul dan in een i3…
@fit4fun: hahahahaha, nee m3 blijft de baas..
@fit4fun: No offence, maar jJe moet wel een enorm groen bord voor je kop hebben als je dat echt vindt.
@n54coupe: Ik heb de i3 in Amsterdam zien rijden bij de introductie, oogde beter dan op de foto’s vond ik. Zou ik hem kopen? Nee, leuk als pure stadsauto, daarbuiten teveel problemen met rijbereik/opladen etc, ook als er die range extender inzit. En een fors prijskaartje

M3 wordt erg vaak gereden door criminelen, allochtonen, patsers, proleten, penose, maffiosi etc, ik zou er niet in gezien willen worden. Daarnaast is het best een dure uitvoering, en hoeveel pk’s ze er ook in doen, het blijft een “drietje”. Voor zoveel geld kun je elders leuker en exclusiever krijgen denk ik: Maserati, Jaguar…

Plus nog al die sneue types die hun 320i hebben “omgebouwd” tot M3, iets wat je veel ziet bij Mercedes en BMW rijders, dat ze zich vaak meer willen voordoen dan dat ze zijn. Misschien kunnen ze daarvoor in status-therapie? :-)
Over koppel gesproken, zelfs een e90 330d vanuit semi 1ste versnelling trekt een M3 eruit.
@VeniVidiVici: denk dat je sws wel toeren moet jagen als je die echte m3 power eruit wil krijgen.. Atmosferisch is mooi maarja niet altijd het snelst
@VeniVidiVici
Niet onlogisch, diesels staan bekend om hun hoge koppel.
Ze zitten rechts en hebben het over 60. Zou het dan wel KM/H zijn? Lijkt me eerder MP/H
Stoplichtsprintje met een automaat, ik zie daar nooit de lol van in…
In de praktijk zal de actieradius van een M3 de i3 niet overtreffen…
Dat kon mijn oma in haar DAF al….

maar zonder dollen, in het stadsverkeer is het dus gewoon een lekker vlot karretje. En je mag er mee voor lul staan, volgens sommigen, Ik zou hem wel willen. Ook al vind ik de vanafprijs nogal stevig.
en nu van 100-200k/u
Even wakker worden, het is op Brands Hatch. Engelse auto’s dus (mph) en gaat de M3 er pas met een vaartje van ongeveer 104 kmh voorbij. Je kunt het ook natellen, de M3 doet er ongeveer 5 seconden over om er langs te gaan…..
Klopt inderdaad. Ik heb het aangepast, dank!
Officiele data, 0-100 Km/u:

M3: 4,6 s
i3: 7,2 s

Volgens mij heeft de M3 bestuurder ingehouden.
@hwelvaar: 4.6 sec dct handbak 4.8 sec! En het is nat op het wegdek en de m3 heeft vast weinig profiel, anders kan dit toch niet.. De i3 moet je vergelijken met een e36 328i 0-100 7.3 sec
Een BMW i3 is een geinig “hebbedingetje” voor de lokale rijder, daarbuiten ben je toch nog steeds beter af met andere modellen. Een vergelijk als dit is eigenlijk onzin, als je de specs van beide auto’s bekijkt kan dit filmpje helemaal niet…..

Je kan wel heel goed zien dat de doelgroep van BMW wel erg aan het veranderen is…..LOL
Ik ben nu eens benieuwd naar een i3 naast onze grote vriend, M. van der Plas annex mister “ik heb 10cilinders vooronder” terwijl het een 530d is.
dus hoe staan de verhoudingen tussen een oliestoker en groen?
dat wil ik nu eens zien :)
Vandaag onderweg, in de buurt van Regensburg een i3 zien rijden.
Was uiteraard de eerste keer dat ik deze in het echt zag rijden. Maar ik vind het echt helemaal niks. Die banden ook… m’n motorfiets heef denk ik nog dikkere sloffen.
Ik vind het allemaal gewoon niet samenhangend qua vormgeving. Maar puur me eigen mening. Wellicht dat sommige mensen hem wel mooi vinden! :o
Alle electronische wagens zijn gewoon schijt hokke
Snap nie wa sommige mensen die dinge Zo geweldig vinden

Brandstof da moet je gewoon op stoke

Electrisch moet je lasse
En niet auto rijden
bullshit filmpje, ik geloof er niks van. Die M3 houdt zich zwaar in.
bmw i3 0-100kmh: 7.2sec
bmw m3 0-100kmh: 4.6sec

Dat de I3 de eerste 10meter voor blijft zou ik nog kunnen geloven, maar zeker niet meer dan dat :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).