Video: Gumpert maakt teveel herrie voor Spa

Auteur: , 24 Reacties

"Zeg menneke, die Gumpert Apollo S van u maakt echt teveel lawaai voor onze gevoelige Belgische oortjes!"

Deze Gumpert breekt Belgische oortjes voor ontbijt

En dus was het terug de pits in en sleutelen aan die uitlaat tijdens de Granturismo Events trackday op het legendarische Belgische circuit. Na wat mods aan het uitlaatsysteem kon de kneiteroranje Gumpert Apollo Sport weer de baan op.

Ja, als we dit soort creaties zien (en horen) vinden we het hier op de redactie toch wel spijtig dat het met Gumpert niet zo heel goed gaat, al geeft de Explosion die we in Genève zagen in ieder geval hoop op een revival van het bizarre merk.

Fotocredit: jorisk via Autojunk24 reacties

Gave auto, maar Gumpert? Bitch please… Konden ze echt geen andere naam verzinnen, dan zou t vast beter gaan met ze
@marikoelolo: Eens, maar ik denk dat de gemiddelde bevolking meer moeite heeft met het uitspreken van merken als “SsangYong, Daihatsu etc.”
@roberto: waarschijnlijk ook mede de reden dat ssangyong voor geen meter verkoopt en Daihatsu inmiddels de Nederlandse markt verlaten heeft;)
@timowouters: Nou bij SsangYong wil ik de naam nog wel voor lief nemen, maar al beginnen ze wrakken te creëren als de Actyon en de Rodius dan heb je de strijd toch verloren hoor..
@roberto: probeer huayra eens uit te spreken, alsof dat zo makkelijk is…
@niekie1999: de uitspraak is makkelijker dan de schrijfwijze
@marikoelolo: Nee, marikoelolo klinkt lekker…
@marikoelolo: Roland Gumpert vond zelf zijn eigen naam gebruiken we een goed idee schijnbaar.
@marikoelolo: das de achternaam van diegene die het met merk heeft op gezet kijk naar ferrari,lambo
Voor hetzelfde geldt had de goede man pielenknakker geheten
@marikoelolo: wel een beetje gay hoor, dat “Bitch please”…
Echt een dikke wagen. Jammer dat ze niet zo bekend waren als koeningsegg.. Niet dat die super bekend is..
Elk decenia staan er een aantal automakers op die een racebak voor de straat maken. Koenigsegg, Gumperts, zo heb je er wel meer. Er zijn weinig merken die het met deze strategie al 30 jaar uithouden.
Dus het is leuk voor het dromen, het is leuk voor de cijfers en het is leuk om er op terug te kijken. Maar ach, zullen we de Gumpert missen?
Ik ga as donderdag naar Spa. Mega veel zin in. Zal netjes stil doen. Beloofd.
Zo loud vind ik hem ook niet
Amai, waar gaat het heen met de wereld als je op een track day buiten gezwierd wordt wegens het maken van lawaai.
Maar wat ik nooit snap, zo’n auto heeft kenteken platen. Dat betekent dat die is gekeurd en voldoet aan de eisen van een straat auto. Of zie ik dit nu helemaal verkeerd
@riborg: Euhm, nadat een auto gemaakt is, kan de uitlaat niet meer verandert worden?

Beetje jammer dat je inderdaad op een circuit niet eens ff lekker herrie kan maken. Klinkt super dik. Bewoners moeten niet klagen, wie was er eerder het circuit of de bewoners. Zelfde als naast schiphol gaan wonen en dan klagen over de vliegtuigen.
@sjaakk: Daarnaast zijn er genoeg autos die serieus standaard al teveel lawaai maken op circuits, zelfs voor autoraces is er vaak een maximum. Op zandvoort is het helemaal erg… hierbij klagen de mensen van de camping die aan het circuit ligt, dat aangelegd is NADAT het circuit er al lag… Tjah schiet mij maar lek.

Voor trackdays in nederland en Zolder varieert de geluidslimiet voor trackdays tussen de 85(!) en 92db (Zandvoort, Assen, Zolder). Dit zijn waarden die je met een straatauto wel kan halen. Op zolder zelfs een keer gehad dat de regenbanden teveel geluid maakte… Op Spa ligt de limiet doorgaans wat hoger voor trackdays (100-110 db) en moet je het wel bond maken om teveel lawaai.
Maakt inderdaad best een lekker geluid voor een geblazen Audi V8…
Thanks voor het gebruiken van mijn plaatje! :)
Wat een hels kabaal kwam eruit zeg en wat een mega dikke machine is het zeg!
Stelletje zwakkelingen……
r1lub via Android app
Ik kan verklappen dat de gumpert apollo dikke klappen uit de uitlaat laat komen en dat ik de reactie wel een klein beetje begrijp. zeker vanachter de gumpert die voluit accelereert.
Kijk die achterbanden dan, wat een beest van een auto. Zo’n apollo is toch veels dikker dan een 13 in een dozijn lambo/ferrari?
En wat het die stelletje sukkels betreft, je gaat toch juist naast een circuit wonen om zulke hemelse geluiden te horen zo vaak dat maar kan? Die oudjes kunnen in ieder geval rustig doorslapen op zondag als formule 1 daar bezig is dit jaar…
Hier nog een video met Flyby’s!
http://youtu.be/AkODXVBTCRE

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).