Camaro feliciteert Mustang met 50ste verjaardag

Auteur: , 14 Reacties

Vijftig jaar lang al staat de Ford Mustang in de showroom. De felicitaties komen echter uit onverwachte hoek.

Chevrolet Camaro feliciteert Ford Mustang

GM plaatste namelijk een persbericht online waarin het de Ford (dat zich voorbereidt op een stuntje) en hun Mustang feliciteert met deze verjaardag. Het is blij met de rivaliteit tussen de Ford Mustang en de eigen Chevrolet Camaro. Twee auto’s die elkaar proberen te verslaan op dragstrips, circuits en op de openbare weg. Die onderlinge strijd is volgens GM baas Mark Reuss de reden dat beide auto’s zo fantastisch en populair zijn vandaag de dag en dat ze het allebei al generaties lang volhouden.

Deze week is het 50 jaar geleden dat de Ford Mustang aan het publiek werd geïntroduceerd, drie jaar later volgde Chevrolet met de Camaro en daarmee is het één van de langst durende rivaliteiten in de auto-industrie. Men vergelijkt het bij Chevrolet met de competitie tussen Coca Cola en Pepsi, David Letterman en Jay Leno en Nike vs. Reebok.

Het is een mooi gebaar van Chevrolet, of is het een graantje meepikken over de rug van de verjaardag van de Mustang? Laten we het op het eerste houden, dat is wel zo sympathiek toch?14 reacties

Hiep hoi, op nog 50 jaar! (Jammer genoeg zijn ze hier niet dezelfde prijs als in de US…)
Leuk, beter dan die wedstrijdjes verpissen van bepaalde priemiejum merken. En dat komt van een BMW fan.
@jipino:
BMW laat zich ook niet verleiden door een potje ver pissen. Mercedes en 4×0 bieden immers meer vermogen in vergelijkbare auto’s.
En dat komt dan weer van een Mercedes man.

OT: leuke marketing stunt en ook ik hoop dat die rivaliteit er nog lang mag zijn.
Wat een sympathieke auto, die Camaro.
Dit soort dingen kan ik altijd waarderen, +1 voor de marketingafdeling. Maar laten we eerlijk zijn, qua verkoopcijfers loopt de Mustang toch al sinds de introductie van de Camaro zwaar voor? Van echte rivaliteit is in mijn ogen niet echt sprake..
Mooi gebaar wat toch een blijk van respect naar de ander is. Ik vind het eerder een vorm van onzekerheid als je als premiummerk met modder gaat gooien naar de concurrentie. Het zou bepaalde merken sieren als ze uit zouden gaan van hun eigen kracht.
Altijd meer fan van de Challenger. Wat meer het boeven imago. Qua prestaties ontlopen ze elkaar weinig.
@paulaner: Joah eensch. Qua verfijning zijn de andere twee misschien beter maar dat is als zeggen dat een van de chicks van Geordie Shore iets meer klasse heeft dan de anderen.

Het gaat om een dikke brullende motor en brute looks en dat doet de Challenger het beste IMO.
@jaapiyo: Daarbij zijn de Mustangs pas echt ruig bij een Bosd of Shelby versie. De andere twee hebben geen extra opsmuk nodig.
@paulaner: Kwa exterieur wel ja, interieur lijkt daarentegen wel uit een minivan te komen vooral dat stuur hoort niet in zo’n soort auto thuis.
@drime: Ik heb het even gegoogled en ik moet je gelijk geven. Het interieur van de mustang vind ik overigens ook niet zo mooi.
Maar who cares met zo’n hoge fun facor V8
Challenger blijft de bad boy van de drie.
Mooie reclame

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).