Ferrari bevestigt komst LaFerrari XX [2015]

Auteur: , 22 Reacties

Oh boy, oh boy, oh boy!!

Wie is er Laffer dan Arie?

Ferrari gaat zijn extreme (en extreem dure) Corsa Cliente-programma een vervolg geven met een track-only LaFerrari. Dit als logische opvolger van de 599 XX (Evoluzione) en de FXX. De verantwoordelijke Ferrari-baas meldde dit aan het Australische Drive tijdens de Ferrari Racing Days in Sydney.

De vraag is nu wat voor vorm de LaFerrari’s gaan krijgen. De 6,3 liter V12 is al aardig extreem utgeknepen, maar er kunnen altijd nog wel wat toeren en peekaa’s uitgeperst worden, zeker als het spul zo weinig kilometers rijdt en zo vaak wordt onderhouden als in dat programma. Zou de hybridemeuk er uit gegeooid worden, zoals al eens gespeculeerd werd, of komt er toch nog een stukje elektroracen bij kijken?

In 2015 weten we het, maar ik kan me nu al verheugen op de kneiterdikke sound die ongetwijfeld uit die Cavillino’s on steroids gaat komen. Beëlzebub meets Nazgul meets roestige spijkers over een schoolbord meets een 105 mm-granaat die naast je oor wordt afgevuurd, dat soort werk.

Het prijskaartje dat er aan hangt zal een gemiddeld mens waarschijnlijk wit doen uitslaan. Maar deelnemers aan het programma zijn dan ook geen gemiddelde mensen.22 reacties

Ik zou als klant toch eerst willen zien dat ze mijn LaFerrari voor de straat uitleverden voordat ze zich hier druk om gaan maken.
@av_diver: daar zijn ze al enkele maanden druk mee bezig. In Italië zijn er deze maand al meer dan 3 op kenteken gezet en in Duitsland zijn er afgelopen 2 weken ook meerdere LaFerrari’s geregistreerd en al gespot in met name München en Nurnberg. Ook diverse klanten in België en Luxemburg hebben hun LaFerrari inmiddels gekregen en zoals altijd was Monaco de eerste met momenteel 4 gespote exemplaren.
@Rice09: nu nog in ons straatbeeld, jeetje wat wil de LaFerrari graag zien zeg.
@italia007: ik denk dat je een grotere kans maakt op een leuke loterijprijs dan dat je de Laferrari live ergens in een rijtjeshuisstraat ziet staan.
@italia007: in Nederland word het inderdaad vrij lastig om er eentje te spotten. Volgens mij is er niet eens 1 verkocht hier. Dan moet je echt naar Monaco, Londen, Parijs of Munchen wil je überhaupt een kans maken om er eentje te spotten in het wild. Of je gaat net zoals mij een paar dagen naar Maranello, uurtje voor de poort staan en je hebt al beet;)
Wordt er niet echt warm van ofzo doe mij maar gewoon een pagani! Prachtige auto’s zijn dat naar mijn mening
@rickert90: wij denken of-of, de echte klanten denken en-en ;-)
Zijn er eigenlijk al online video-reviews van LaFerrari???
@themanjeroen: YouTube.com…
@CarspotsERIK: Kunt gij mij dan een goeie geven?
@themanjeroen: meen je Dees..? Er staan er genoeg !
Laat eerst maar eens zien wat de normale versie kan.
Ik vermoed dat er iets in v vorm als motor komt. 6 cilinders. Redelijk kleine inhoud en turbo. Met veel elektrische ondersteuning. Of te wel denk dat hier veel f1 techniek in komt. Aangezien ze het daar niet zo best gaat.
Altijd al iets vermoed dat de vorige FXX modellen vol met f1 techniek zaten.
@arjontje: De Lfxx is geen nieuw model, het is een evolutie van de LaFerrari, dus ze gaan zeker de V12 niet veranderen door een V6.
@arjontje:

De vorige X-series waren allemaal V12 terwijl de F1 V8 was ;)
@jack_abarth: klopt, maar er is meer dan alleen een motor in de f1. Vorige V8 was uitontworpen door de regels. De totale aandrijf bron kan veranderd worden nu in de f1 . En hoe meer ze kunnen testen hoe beter.
@arjontje: De V8 uit de F1 jaren lang bevroren geweest qua motor regelement. Er mocht niet aan doorontwikkeld worden. Daarom is het vermogen altijd zo rond de 750pk geweest..
Ik verwacht gewoon weer een V12 onder de kap! Indien ze met het blok willen testen kunnen ze nog altijd de mule van de LaFerrari gebruiken met de V6. Alleen zou dit zomaar verboden kunnen zijn binnen de regelementen van de huidige F1. Daarnaast is er zoals je zelf al zegt meer als alleen de krachtbron. Denk dat de aerodynamica ook een rol speelt bij de slechte prestaties van de huidige Ferrari F14 T!
@arjontje:

Dat begrijp ik, ik geef er alleen mee aan dat het aantal cilinders niet perse terug hoeft te zakken naar 6 zoals jij aangeeft. Verder zit er al F1 techniek in, kijk maar naar de hybride aandrijflijn.
Op welke beurs kunnen we hem verwachten? Dan bestel ik vast kaartjes
Ik wacht nog even op de XXX…
Ik kijk altijd uit als Ferrari iets aankondigd!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).