Video: het beste van de Nürburgring in 2013

Auteur: , 26 Reacties

Plug je speakers in, regel een nieuwe drankje, zwaai de voeten omhoog en druk op de fullscreen-knop. Het is tijd om je week af te sluiten met een fijne compilatie vol Nürburgring-hoogtepunten.

Video: het beste van de Nürburgring in 2013

Het was een bewogen jaar op het circuit in Eifel, om het mild uit te drukken. Ondanks dat de in geldnood verkerende lap asfalt wanhopig naar een koper zocht, diende de ‘Ring ook in 2013 als de bakermat van de auto-industrie en werden er lustig rondetijden geklokt. Alfa gooide de 4C in 8:04 het circuit rond, de Nissan GT-R Nismo deed het in 7:08, Porsche claimt 6:57 minuten voor bovenstaande 918 Spyder en McLaren houdt het voorlopig op ‘minder dan 7 minuten‘ voor de P1.

Gelukkig werden de sport-, super-, en hypercars wederom afgewisseld door allerhande klassiekers, iets meer budgetvriendelijke hothatches en meer fraai autospul. Er waren namelijk weer talloze toeristenritten en circuitdagen op de Nordschleife. Maakt dat van de Nürburgring het meest veelzijdige circuit ter wereld? Oordeel zelf (ik zeg ja).

Een rondje Ringraggen kost vanaf 1 januari trouwens 27 euro. Ben je wat sadistischer ingesteld? Check dan de Nürburgring crashcompilatie van 2013.26 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Cool
Heel cool
Prachtig circuit!
THX! Lekkere uitnodigende video. Dit jaar toch maar is een rondje knallen met Juul.
@sebasjuhh: Ik zou er ook graag een keer heen gaan met de alfa, maar die crashcompilatie ziet er niet zo uitnodigend uit…
@woot: Inlezen, voorbereiden, en zeker niet ‘zomaar’ gaan knallen. Ook niet revven met je 458 bij de ingang. Gewoon voorbereid op weg, en NIET denken dat je Schumacher bent, dan eindig je als Lauda.. Beginnersfouten niet begaan: Géén camera mee, Géén stopwatch, Géén passagier. Eerste rondjes vooral aftasten en proberen de bochten te herkennen.

En vooral: genieten!
@stamp: camera wel, voor als het fout gaat ;)
@stamp: Tuurlijk moet je rustig aan doen, maar ik heb nog nooit op een circuit gereden en om dan meteen naar de Nordschleife te gaan… ik weet het niet.
@sebasjuhh:

Een rondje kan je zomaar 45 ruggen kosten. Een vriend van me reed destijds zijn Golf GTI plat. Na alle bijkomende kosten en een nieuwe auto was hij dat geld kwijt.
@sebasjuhh: gaat prima. Heb met mijn QV ook al wat rondjes gedaan.
Nou, ietsje strenger selecteren had geen kwaad gekund. Hoezo behoort een Skoda tot de hoogtepunten?
@k-man: Niet zeuren, gewoon genieten. :P ;)
@k-man: Die gaat daar anders best hard hoor voor een skoda station.:0, dat lijkt me nog best spannend:)
Tof
Ik ben er vorig jaar 2x geweest en dat was echt supervet om mee te maken!
Vorig jaar een rondje op gedaan met een gt3 RS. Geweldige auto en circuit.
Mijn lievelings auto komt ook langs scheuren op 4:30!
0:49 wat klinkt zo’n E30 M3 toch heerlijk hey!!!
Sinds 1996 verslaafd. Toen nog rondjes werden geteld op een telraampje en de ingang was begin rechte stuk F1 circuit. Honderden rondjes gedaan, vooral in vette huur autos. Record Sixt M3 e92 2009: 8.46. Niet supersnel, maar het moet wel leuk blijven. Sinds topgear is het mega populair geworden. In 2002 ook nog per toeval tegen gecamoufleerde SLR aangelopen met Klaus Ludwig achter het stuur. De grond trilde toen hij aankwam op de parkeerplaats, zelfs Ferrari coureurs begonnen te rennen om te kijken. Gaaf!
@windhoekgokarting: 8.46 is wel supersnel hoor.
Shit zeg wat gaat die Porsche strak rond ik heb maar twee keer iets van overstuur gezien en dan op het rechte stuk nog effe met knopjes spelen en van omgeving genieten
Moet je ook betalen als je wilt kijken/filmen/fotograferen?
@casperfcb: Bij bepaalde evenementen, zoals de 24H, wel, maar verder is het circuit vrij toegankelijk.
@MullerG: Zelfs bij de 24h zijn er heel veel prima plaatsen vrij toegankelijk maar dan moet je wel even zoeken.
Aan de andere kant is de toegangsprijs is zo laag dat je wel een hele echte Hollander moet zijn om niet gewoon een kaartje te kopen.
Ik zie mijn Colt niet voorbij komen in de video..
Ik was er vorig jaar zelfs toen ze daar waren voor de AMG Driving Academy. En dat was echt supergaaf!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).