Video: Nieuwe Mercedes S63 AMG rolt de camera voorbij

Auteur: , 24 Reacties

Mercedes-Benz is trots op de S-klasse. Zo trots dat ze ons laten zien dat de eerste exemplaren al van de band rollen. Leuk natuurlijk, vooral omdat er ook een S63 AMG tussen zit. Die hadden we nog niet eerder gezien.

Mercedes S63 AMG productie

Waarschijnlijk heeft deze video een verborgen boodschap. Het moet namelijk wel heel toevallig zijn als Mercedes ‘per ongeluk’ prominent de S63 badge in beeld laat floepen.

However, foutje of niet, de beelden hebben we. Het witte schaap in wolfskleren dat de camera voorbij rolt, toont enkele verschillen met de reguliere modellen. Vooraan hebben de Duitsers een andere bumper gemonteerd. In de wielkasten zien we typische AMG wielen maatje XXL en achteraan pronken vier uitlaatpijpen met een diffuser er tussenin. Al met al blijft het heel netjes en ingetogen.

Wat er onder de kap ligt blijft gissen. Wij verwachten dezelfde 5.5 V8 BiTurbo (M157) die ook in de laatste S63 AMG ligt. Dit blok heeft in de gefacelifte E63 AMG een update gehad. In die auto levert hij 557 pk en 720 Nm. Voor de upperlimo hebben de ingenieurs vast wel wat meer in petto. We gokken op een lager verbruik door cilinderuitschakeling en wat andere features. Vast en zeker wordt er ook nog wat aan het vermogen gedaan. 600 pk misschien?

Of we ook nog een V12 S65 AMG krijgen is niet bekend. Maar omdat Mercedes gestopt is met Maybach, kunnen we ons voorstellen dat er voor die klanten best wel markt is voor een uberuberuber Benz met een V12. De S65 zou samen met de S600 Pullman dat gat kunnen opvullen.

Check de beelden op autojunk (vanaf 2:26)24 reacties

Had meer verwacht van die nieuwe s-klasse. Ik vind het niet echt vernieuwend genoeg..
@uberawesomedude: ik vind eerlijk gezegt facelift model van het vorige type mooier dan deze maar zal wel aan mij liggen mischien even wennen
@r32turbo: mee eens
@r32turbo: Daar ben ik het met jou eens. Maar ik moet zelf bij veel nieuwe modellen een beetje wennen. De W211 en de vorige S-klasse waren de enige modellen die ik vanaf de introductie gelijk mooi vond en nog steeds vind (wel met de juiste velgen).
Persoonlijk vind ik dat Mercedes elke keer een mooie auto neerzet maar er is toch altijd wel 1 detail, en dat bij bijna alle modellen, dat ik gewoon minder vind.
@Homer55: Gelukkig voor Mercedes dan dat de kopers (veel) verder kijken dan het uiterlijk van een nieuwe Mercedes.
@eklasse: als ik een auto koop kijk ik ook verder dan dat, maar als het model lelijker is dan het andere model in hun gamma, zou ik soms zelfs het oude model overwegen boven het nieuwe!
@jzaero: In dat geval moet je maar eens een proefrit gaan maken.

(niet met die 3-serie aankomen hè.. neem maar een taxi ;) )
@eklasse: Ik heb ervaring met de E klasse uit 2011 (ooit voor werk gedaan) en 2003 (oom rijdt er in 1), de C klasse uit 2003 (schoonvader rijdt in 1) en uit 2012 (huurauto die net 2 weken oud was) en wat A en B klasses. Over het algemeen zeer goede auto’s met prima comfort en luxe, maar allemaal niet mijn type auto. Ik ben zelf iemand die graag veel stuurgevoel heeft en voor mijn gevoel geeft een E46 meer signalen door dan de C-klasse van mijn schoonvader of een A4 van 2007. Daarom ben ik ook niet zo’n fan van de besturing van de F30, die is niet slecht, maar is ‘gedempt’. Voor mijn gevoel is die afstandelijker, maar ach, voorkeuren he!
@jzaero: Een s-klasse koop je niet voor het directe stuur gedrag natuurlijk, al is die goed voor een wagen van dat formaat. Maar dan kies je inderdaad voor een c-klasse als je bij merc blijft en anders inderdaad bmw. Maar je kunt geen appels met peren vergelijken, de rijervaring in een S-klasse is gewoon radicaal anders dan die van een C-klasse. En dit geldt ook voor de E-klasse overigens. (Ervaring met al deze wagens)
@C220AMG: ging in principe ook daar niet om. Zou zelf eerder een oude Quattroporte kiezen dan een nieuwe, puur voor het uiterlijk. Hij kwak toen met dat ik proef moet rijden, dus ook netjes uitgelegd dat ik al regelmatig Merc rijd. Maar goed het ging me dus er om dat ik uiterlijk wel een belangrijk onderdeel vind van een auto en daar ook mijn keuze op kan baseren. Kan toch geen S klasse betalen dus zoek ik auto’s in mijn omgeving en wat ik zelf kan betalen.
@uberawesomedude: hoezo niet vernieuwend genoeg? wil je dan NOG meer tech in de wagen? ik vind het veel belangrijker dat de wagen nieuwe standaarden zet in rijcomfort en dat het ongekend stil is binnen dan dat er nog meer nutteloze tech inzit. dát is pas vernieuwend, het is tenslotte een auto. zeg nou zelf wat mist er nou in de wagen?
Ben benieuwd naar de specs, kan in ieder geval niet slecht zijn want de gewone s-klasse is al geweldig.
Wel heeel subtiel, het design dan want het beeld van de AMG is echt geen toeval en niet zo subtiel.
Ben benieuwd, ik hoop dat deze AMG versie minder ‘verwarrend’ zal zijn als de vorige. Het vorig model had, zoals iedereen al wel eens heeft gezien in het filmpje van TG, een teller voor de lap time wat helemaal niet thuis hoort in zo’n klassebak.
@beerton: Mijn 520d heeft zelfs zo’n teller… Is echt niet zo exclusief en zo fout als ze bij top gear laten lijken. Het lijkt mij voor fabrikanten ook geen moeite om zoiets te programmeren, dus waarom zou je het er niet doen?
Is de muziek op de achtergrond dubstep of zijn dat gewoon de geluiden uit de fabriek?
@ferrari94tr: Achtergrond muziek moet het een of het andere zijn. gecombineerd klinkt irritant!
Gaaf. ook om te zien hoe het gemaakt word!
Leuk filmpie :D
Wat een lelijke gedrocht zeg! Geef mij maar een bloedmooie 7 serie heerlijke bak!
@punkisback: Serieus? Je zou een elegante grote Mercedes inruilen voor een lompe bejaarden BMW? De dag dat Mercedes de persfoto’s vrijgaf ging de 7 serie van verouderd naar achterhaald.
Toen ik hem voor het eerst zag vond ik dat hij verouderd was op de een of amdere manier.
zijn dit niet allemaal AMG modellen? details als remschijven, bumpers enz..?!
@mashell Andersom juist.. Merc is voor bejaarden en BMW niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).