Video: Porsche 918 Spyder en LaFerrari doen 0-200

Auteur: , 44 Reacties

De Porsche 918 Spyder en de Ferrari LaFerrari zijn allebei bloedsnel. En nu kunnen we video's vergelijken!

Tellers 918 Spyder en LaFerrari

Het blijft de gemoederen op de redactie bezig houden: 918 Spyder, LaFerrari of toch de P1? Twee van deze titanen kunnen we nu vergelijken op het gebied van acceleratie. De LaFerrari doet een sprintje van 0 tot 100 in “minder dan drie seconden” terwijl de Porsche 918 Spyder dit kunstje met Weissach Package (zoals de auto in deze video is uitgevoerd) dat flikt in 2,6 seconden. Maar in dit geval gaan we verder en tikken we de 200 kilometer per uur aan.

De LaFerrari gaat eerst: een V12 en een elektromotor zorgen voor een misselijkmakende 963 pk en 900 Nm koppel bij een gewicht van 1420 kilogram. Op papier heeft deze auto dus een streepje voor.

De 918 Spyder Weissach Package heeft een V8 en twee elektromotoren die samen goed zijn voor een zeker niet lullige 887 pk. Maar die lagere cijfers gecombineerd met een hoger gewicht (1634 kilogram) zouden de LaFerrari het voordeel moeten geven. Of toch niet?

Wie is er sneller? Klopt de claim van Porsche dat ze sneller zullen zijn dan de LaFerrari (en de P1) of toch niet? Pak je stopwatch erbij en laat het ons weten, wij zijn er nog niet uit.44 reacties

McLaren P1 is in ieder geval sneller dan de LaFerrari…

https://www.youtube.com/watch?v=aO2XidxvgMw
@marc_rutten: Yep! Die Mclaren is gewoon super!
Chris Harris was in zijn rijtests van beide wagens ook enorm onder de indruk van de Mclaren.
OT: Wel grappig die reacties bij je youtubeclip.. Ferrari fanboys hebben het moeilijk bij het feit dat de Mclaren net dat beetje sneller is..
@marc_rutten: slechte vergelijking als de Ferrari nog moet beginnen staat de Mclaren al op 8km/h.
@marc_rutten: Dat kan wel zo zijn, maar in dat filmpje is het wel alleen de Ferrari die ik hoor krijsen. Het oor wil ook wat.
@berlinetta: het filmpje geeft gewoon geen geluid van de P1.. Vandaar ;) de P1 klinkt geweldig en naar mijn mening nog mooier dan de LaFerrari.
@marc_rutten: klopt niet zo’n vergelijking je hebt geen gelijke parameters voor beide auto’s het enige wat het kan beslissen is een head to head dragrace
hopelijk komen de mannen van Top Gear daarmee op de proppen: P1 vs 918 vs LaFerrari
LaFerrari overduidelijk sneller!
Tuurlijk weten jullie ’t wel, tis maar net wie jij wil die sneller is!
Ik weet niet maar volgens mij was de LaFerrari sneller. Wat gaan die getalletjes monsterlijk snel voorbij zeg bij dat ding…
@coenijn: Inderdaad! Ik kreeg een Need For Speed 2 flashback.
Is dit een voorbode op de rijtest van volgende week? :)
@coenijn: volgens mij scheelt het niet heel veel. De teller van de LaFerrari laat elk getal zien waar die van de 918 sprongetjes maakt. Hierdoor kun je het idee krijgen dat het veel sneller is.

Maandag 918 Spyder rijtest?
@flatsbats: Neemt trouwens niet weg dat ze allebei onmenselijk snel zijn!
Lekker boeien welke sneller is. I’ll take LafferArie every time! Vind ik veruit de mooiste. Ook qua geluid. Porsche begint de productie al met een upgrade pakket in de vorm van dat weissach pack. Daar gaat het voor mij al mis. Ik krijg er een enorm ‘fuck fuck fuck de concurrentie is veel sneller, we moeten wat’ gevoel van. Niet het gevoel wat ik zou willen krijgen in die prijsklasse.
@E34M5Touring: Ik vind de LaFerrari net zo’n mislukt geval. Dat ding vind ik echt onnoemelijk lelijk.. De Porsche en de Mclaren zijn vele malen mooier naar mijn, bescheiden, mening!
@E34M5Touring: Eens, die paar duizendsten van een seconde die je sneller weg bent bij het stoplicht zul je echt niet merken.

Ik heb een bloedhekel aan dit soort hypercars (want zeg nu zelf, op de openbare weg, waar ze toch het grootste deel van hun tijd zullen slijten, zul je altijd enorm rustig en voorzichtig moeten rijden), maar mijn hemel, wat is die P1 een prachtig ding.
@motoragent: 0-100 lijkt me met zo’n ding niet meer interessant. 80-240 daarintegen ;)
@motoragent: Gelukkig heb je er dan een hekel aan dit soort wagens, betalen kunnen we ze toch niet ;)
Ik vind die Porsche wel erg mooi, maar dat geluid van die Ferrari is gewoon agressieve PORNO.
Wat maakt het uit welke auto nou sneller is. Echte kenners weten dat 0-100 tijd weinig zegt over een auto. Het gaat erom hoe een auto je laat voelen. De emoties die loskomen. Een worden met een auto. Daar gaat het om. Helaas kijkt tegenwoordig iedereen verblind naar de 0-100 tijden… What a shame…
@metal: 0-100 tijd, topsnelheid, prijs en pk’s. Het zegt allemaal niets. Ik weer zeker dat ik na een dag rijden veel vrolijker en meer voldaan uit een 205 GTI stap dan uit een P1, 918 of LaFerrari. Daar gaat het toch om?
@motoragent: Knap dat je dat van te voren weet..
… Geinig dat veel simpletons ontzettend hun best doen zich hier proberen te onderscheiden van anderen door sto├»cijns (en oh zo opvallend, overdreven en ‘fake’) het tegenovergestelde van de ‘mainstream’ de hemel in te prijzen, dat – zijzelf – juist ‘mainstream’ zijn geworden.
@lekkaah: Heb al genoeg snel spul gereden, maar geen een waar ik zo lekker mee kon boenderen als mijn 106 Rallye. Snel gaan met een ‘langzame’ auto is in mijn ogen veel leuker dan ‘langzaam’ gaan met een snelle wagen. Maar dat zal voor iedereen anders zijn inderdaad.
@motoragent: Is dat niet meer een kwestie van variatie?
Vind m’n e92 prima maar het 206je van vriendin is af en toe ook leuk op een andere manier, het heeft wel wat anders, dat moet ik toegeven.
@lekkaah: Ik denk niet dat het te maken heeft met het anders willen zijn. Het lijkt mij leuker op een openbare weg om met een auto te rijden waarmee je niet op de rem hoeft elke keer dat je het gas 1 millimeter intrapt, omdat je te veel vermogen hebt. Zo was voor Clarkson de Toyota GT86 de auto van het jaar. Chris Harris vond ‘m ook geweldig.
@lekkaah: Zo, ik ben het in tijden niet zo eens met iemand als jou geweest.
@metal: daarom gaat het ook over 0-200
Een Aston Martin DB 2,4 of 5 is naar huidige maatstaven toch ook niet snel meer.Maar zet mij er maar 1 voor de deur hoor.
Wat maken die tiende seconden nou uit…

Ik heb meer emoties bij die 918-Spyder die ik volgende week verwacht in een rijtest ?! ;’)
@guidoberbers: winning is winning
Tja welke is sneller??!!
Boeit het nog??? marketingstechnisch gezien zal het absoluut belangrijk zijn.
Maar voor de rest is het niets anders dan wedstrijdje pik meten.
Welke van de je kiest zal puur een kwestie van persoonlijke voorkeur/smaak zijn.
Ik Neig persoonlijk naar de Porsche, maar ach wat heeft een pauper als ik nou te willen ;)
@bofkont: En waarom is het marketingtechnisch dan zo belangrijk?!
… Precies! Omdat 99,9% daarnaar kijkt. Al helemaal de doelgroep van dat soort prijsklasses.
@lekkaah: Is niet waar wat je zegt, een ferrari adept zal nooit een Porsche aanschaffen of andersom.
*welke van de 3
Ach, de Laferrari is al uitverkocht, die Porsche gaat naar voetballers en oliesheiks en de P1 is zooooooo enorm lelijk dat sowieso niemand ‘m wil.
@roppp: la ferrari gaat helaas ook naar voetballers (ronaldo)
@roppp: Ferrari fanboy alert!!
Misschien vind jij de P1 niet mooi maar ik (met veel anderen) vind ‘m prachtig en veel mooier dan die Ferrari.
via Android app
Ze zijn alle twee echt onaards snel zeg! Gaan 200 in een poep en een scheet.
Van 0 naar 100 heb je ook lol met een gtr (ook wel naar de 200) en ook nog eens betaalbaar
ik kies de porsche
ik klok ze beide +/- 7 sec van 0-200
Alle 3 in vergelijking tot elkaar: http://youtu.be/VryV2thfXI8.
Tis gewoon formule 1 spul… Dit klimt niet naar de 200 maar is er gewoon al. Nee dan is die M5 toch niet zo snel… die ik pas gereden heb.
Zou ook leuk zijn als ze eens laten zien hoe snel ze van 0 naar 300 gaan.
Ik vermoed dat de verschillen dan wel wat groter worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).