Elektromotoren stuwen Porsche 918 Spyder naar nieuwe PR-hoogtes

Auteur: , 17 Reacties

Dat is ook een manier om twee keer nieuws te maken: Porsche geeft de specs van de 918 Spyder nog voordat er ook maar één exemplaar is uitgeleverd een update. 0-100 gaat nu in 2,6 seconden en de 300 km/u red je vanuit stilstand nét binnen de 20 seconden.

De nieuwe en verbeterde 918: nu nog snellerder!

Aan de specs qua vermogen (887 pk) verandert verder niets, alleen de sprinttijden worden opgekrikt, en als bonus wordt de hybride Porsche zelfs nog een klein beetje schonerder: de CO2-uitstoot met het Weissach Package daalt van 72 gr/km naar 70 gr/km, met een verbruik van 3 liter/100 km. De ‘gewone’ 918 wordt nu op 71 gr/km (3,1 liter) gewaardeerd.

Hieronder de nieuwe sprinttijden voor de 918 met het 34 kg lichtere (en 65 mille duurdere) Weissach Package, tussen haakjes de ‘oude’ specs:

0-100 km/u – 2,6 seconden (2,8)
0-200 km/u – 7,2 seconden (7,7)
0-300 km/u – 19,9 seconden (22)

“We hebben echt tot op het laatste moment alle mogelijke opties van de elektrische aandrijving tegen het licht gehouden”, aldus Porsche. Ja, en ondanks het jarenlange voortraject van deze auto en de honderden ingenieurs die er aan werken komt er dan helemaal aan het eind plotseling een forse verbetering aan het licht. Nou moe.

Hoe dan ook: met deze extra scherpe 918 kunnen ze ook wel een nieuw rondje Nordschleife proberen lijkt ons. Op naar de 6 minuten!

Zit je zonder benzine en wil je toch snel uit de voeten? Geen zorgen: puur elektrisch doet de 918 de 0-100 in 6,2 seconden. Zeer nette waarden.
17 reacties

Ik vind het de mooiste van de nieuwe supercar lichting.
@kapitein187: Hypercar*
Minst dure en minst exclusieve maar wel de snelste van de drie hybrid supercars? Welke zou de betrouwbaarst zijn? Of maakt dat bij Ferrari niet uit omdat hun model gekocht wordt door verzamelaars die er toch nooit meer rijden?
@fit4fun: porsche denk ik het betrouwbaarst.
@fit4fun: maar wel de snelste? Ik weet welke specs jij hebt gelezen, maar de 918 is in alle mogenlijke opzichten traag… -op de 0-100 tijd naar dan door awd.
Blijf de Carrera GT bruter vinden al besef ik wel dat dit wel ook wel mooie bak is. Nice specs
Au, de achterkant is vanuit deze hoek niet bepaald fotogeniek.
Niet dat ik hem ooit kan betalen hoor, ik zou niet voor het Weissach pakket opteren.
De reguliere is rap zat en i.m.o. mooier.
Mooie auto, en binnen de 20seconden 300km/h bruut
Mooie bak met nog mooiere specs maar met dat ge-hype wat al jaren duurt raak ik nu wel redelijk uitgekeken op dit ding. De nieuwigheid is er toch echt wel van af en dat vóórdat er nog maar een is uitgeleverd.
Zozo, flink vertrouwen in hun eigen product. Sowieso, zo ongelofelijk lang geplugd etc. dat alle nieuwigheid er wel af is. En dan moet ie nog komen. Vind hem ook te ingetogen. Heb hem zelf gespot in D, moest wel 2x kijken. Not my cup o tea.
“…wordt de hybride Porsche zelfs nog een klein beetje schonerder”. Schonerder bestaat niet, schoner kan altijd.
@thoraru: en als je humor had, had je de lol ervan in kunnen zien
@a3aan: en u wordt gesponsord door stichting Open Deur?
Nog beter! 2,1 seconden er naast zitten is aardig veel voor een tijd van 0-300
Mooi woord: Hybride
14% bijtelling?
Wanneer komt dit ding er nou? Volgens mij lees ik er nou al zo’n 5 jaar over maar niks concreets.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).