Vilners Bentley Continental GT is af, heeft 660 pk

Auteur: , 26 Reacties

In april stuurde Vilner een aantal schetsen de wereld in van een volledig te tunen Continental GT, en ze hebben woord gehouden. De eerste generatie Conti ziet er gemeen uit, van binnen en buiten.

De klant die Vilner aan het werk zette had geen behoefte aan een nieuw exemplaar, een bodykit en interne work-over was voor hem een betere optie. De standaardcijfers van 560 pk en 650 Nm worden opgevijzeld, want de 6.0 liter W12 doet nu 660 pk en 780 Nm.

De buitenmaten zijn behoorlijk toegenomen: “the front fascia of the vehicle is lengthened with 8 additional centimeters while the back with 5 cm“, aldus de Bulgaren. Vervolgens: “And to be even more precise, to its length were added 13 cm and to its rear – 16 cm.” Hier wordt het een beetje verwarrend, maar laten we het er op houden dat de van zichzelf al forse coupé dankzij de bodykit nog groter is geworden.

Vilner-interieur

De gray graphite matt kleur is geen wrap, maar een herspuiting. In het interieur valt direct het ietwat drukke ge-airbrushte veermotief op de houtpanelen op. Daarnaast vinden we bordeauxrode accenten en stiksels in het met zwart Alcantara en zwart leer behangen interieur. Een video waarin de werkzaamheden te zien zijn vind je op autojunk.

Als kers op de taart (of vlag op de modderschuit, bepaal dat voor jezelf) heeft Vilner een voor- en achterspoiler in carbon en een diffuser toegevoegd. Ook de uitlaatpijpen kregen een herdesign.26 reacties

En een nieuw stuur, dat lijkt op dat uit de 1e gen Conti’s ;)
@RazorHead: sterker nog, het is de eerste
@RudyV:
1e generatie PRE facelift dan, beter???????????????
Facelift model heeft een ander stuur.
Nogal fout dit … net een tank … die achterkant :o …
leuk voor op een plaatje, maar in het echt heb ik zo mijn twijfels of ik dit een mooie auto vind
Ik vind hem prachtig
eindelijk ..

want vrouwen hebben tenslotte ook recht op een Ford Mustang ..
Eindelijk weer iets wat sommigen vreselijk zullen vinden en wat anderen, waaronder ik, het echt bruut vindt.
“het ietwat drukke (ge-airbrushte?) veermotief”

Klopt, kijk dit filmpje maar, te zien rond 1.40: http://www.autojunk.nl/2013/05/kijk-hoe-bulgaren-een-conti-gt-interieur-strippen
Ja, tuurlijk. Was alweer vergeten dat ik die vid geupt had. Teeenks!
Werkt Leepu bij die tent?
Tja… er zal een doelgroep zijn voor deze shit
Ik zou hier geen nee tegen zeggen!
daar gaat de huur/zorg/kinder toeslag!
De enige Continental GT die voor mn deur mogen zetten
Tsjesus, dat ding ziet ‘r uit alsof ie 340 kan…oh wacht….
Jammer dat er mensen zijn die zoiets met een Bentley doen.
Interieur is heel gaaf gedaan, vooral de paneeltjes. Buitenkant iets minder. Bodykit mogen ze laten vallen of toch ietsje minder need for speed maken. Kleurtje is eigenlijk nog op het randje oke…
Als de eigenaar deze Conti GT tweedhands had gekocht,zou ik het niet erg vinden. Als het een nieuwe zou zijn vind ik het weg gesmeten geld.
Ik snap de kritiek weer niet. Ik zie erg veel AMG (Black series) stijlelementen in dit terug en als die wagen wordt bekeken gaat iedereen door het lint in de positieve zin.
Voorkant is strak en sportief, zijkant een beetje Audi (R)S stijl en de achterkant..; mja, kon misschien wat strakker/minder opvallend maar straalt alleszins sportiviteit uit.
Ik vind ‘m wel wat hebben. Zoals bekend heb ik een beetje een broertje dood aan van die in en in saaie lui bij wie alles origineel moet blijven. Auto’s tunen is een leuke hobby en er zitten her en der best gave projecten tussen.
Persoonlijk vind ik deze Bentley enigzins over the top maar qua power en snelheid kan ie deze bodykit wel hebben. Het interieur is prachtig al moet ik nog wel even wennen aan dat veertjespatroon…
Ben benieuwd bij welke voetballer hij het eerst voor de stoep staat
Hmmm… half leren stoelbekleding??
Toch een van de betere getunede conti’s! Hier hebben ze teminste ook echt werk van gemaakt.
Zou ik hem lelijk vinden omdat ik niet kan voetballen? Dit is wel een echte voetballersautomobiel geworden zeg. Lelijk dus.
Zo fout, super gaaf!
Lijkt de nieuwe batmobiel wel.

Ik vind ‘m in elk geval zeer geslaagd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).