Voetballen voor Schumi: F1-coureurs zamelen geld in

Auteur: , 48 Reacties

Een legertje Formule 1 coureurs heeft gisteravond een benefietwedstrijd tegen een knappe selectie (oud-)topsporters gespeeld, ten bate van Michael Schumacher.

#KEEPFIGHTINGMICHAEL

De voormalige F1-coureur Michael Schumacher raakte in 2013 in coma na een ski-ongeluk. Sindsdien weten we eigenlijk maar weinig over zijn toestand, anders dan dat hij nog altijd aan het revalideren zou zijn en dat dat proces bijzonder moeizaam verloopt. Er gaan al een tijd geruchten over geldgebrek bij de familie, nadat sponsoren de legendarische coureur hebben laten vallen. Of deze benefietwedstrijd dat gerucht onderstreept weten we niet, het kan ook een goedbedoelde actie van zijn collega’s zijn.

Onder andere Daniel Ricciardo, David Coulthard, Mika Häkkinen, Sebastian Vettel en Felipe Massa namen het als de Nazionale Piloti op tegen de Nowitzki Allstars onder leiding van basketballer Dirk Nowitzki. Belangrijkste teamgenoot was echter Mick Schumacher, die debuteerde voor de Piloti en ook scoorde. Nowitzki had onder andere topvoetballers Lukas Podolski en Miroslav Klose in zijn team, waardoor het geen verrassing mag zijn dat de Nazionale Piloti met 9-6 het onderspit moesten delven. Dit denen ze voor de neus van 22.000 toeschouwers, die de wedstrijd in Mainz kwamen bekijken.

De Nazionale Piloti is een verzameling (oud-)coureurs die al 35 jaar voetballen onder het motto “Champions for Charity” voor verschillende goede doelen. Bovenaan de pagina “La Squadra” staat Michael Schumacher zelf.48 reacties

Mooi dat ze dit doen. Ik kan me echter nauwelijks voorstellen dat Michael door zijn geld heen is. Die man heeft heel veel geld verdient in zijn tijd als coureur.
@kilum: Als je 24/7 een legertje doctoren om je heen hebt dan gaat het hard.
@riddertevoet: heb ergens gelezen 100k per week.
@str8six: Als dat al zo is, dan zou hem dat 15 miljoen hebben gekost. Nu weet ik niet precies hoeveel geld hij heeft, maar bedragen tussen de 700 en 800 miljoen heb ik al vaker gelezen.
@berlinetta: OP een paar miljoen na heeft hij de mijlpaal van 1 miljard net niet gehaald, met sponsoring erbij rond de 950 miljoen dollar. In z’n 5 dominante jaren verdiende hij 250 miljoen alleen al aan salaris.
@bassx: kan nog altijd hard gaan. Een ander zijn rekening kan je niet maken:-)
Er zijn zat mensen die miljoenen opgokken of verkwisten aan verkeerde aandelen etc…
Ik had toch wel verwacht dat Max ook meedeed gezien het verleden en vriendschap van Jos met de Schumachers…
@VeniVidiVici:Die had het waarschijnlijk te druk met het afslaan van interview aanvragen van Shownieuws en RTL Boulevard.
@gertjan2012: Haha ja maar dat is doorgaans de taak van zijn management en persvoorlichters.
@venividivici: vorige wedstrijd deed hij wel mee. Waarschijnlijk is hij aan het voorbereiden voor dit weekend. Hij heeft nog niet op dit circuit gereden in de F1 als ik het goed heb
@siebren: Mooi, dan is Max dus de betere dit weekend, want Ricciardo was te druk met voetballen :-)
@VeniVidiVici: Zie niet in waarom hij daar bij aanwezig zou moeten zijn, degene die er bij staan is de oude respectabele garde, die status heeft onze Max nog niet bereikt.
Die geldproblemen zijn volgens mij enorm relatief allemaal. Denk dat wij normale mensen er nog steeds jaloers op zullen zijn. Wellicht geen honderden of tientallen miljoenen meer, maar no way dat hij echt in financiële problemen zit. Kan dat echt niet geloven.
Leuk initiatief. Al is de familie ook gered als elke F1 coureur 1% van hun inkomen aan de familie geeft.

Ik hoop dat het een aanzienlijk bedrag op heeft geleverd. Het zou geweldig zijn als we Michael over een tijdje weer in het openbaar kunnen zien. Ik betwijfel het, maar het zou wel mooi zijn.
Blijft een zeer tragisch verhaal waarbij je je inmiddels wel moet gaan afvragen of hij ooit nog wat kwaliteit van leven zal hebben. De beste man was een regelrechte adrenalinejunk (positief bedoeld) en wat zou hij ervan hebben gevonden om de rest van zijn leven aan een machine te liggen.
Verder wel een mooie actie van deze sporters.
via Android app
@dieselaer: waarom zeggen mensen dat toch altijd? Genooeg mensen die in een rolstoel belanden en nog positiviteit uit hun leven halen of juist daardoor een nieuw (werk)doel hebben kunnen vinden. Ik zou niet zomaar dood willen…
@stfu: in een rolstoel zitten en jezelf kunnen redden is nog wat anders dan alleen nog maar als een kasplantje aan de apparatuur moeten liggen omdat dat je leven houdt.

We hebben geen idee hoe het er met hem voorstaat.
@sportevo: maar we kunnen wel raden.
@rolov: ja, dat wel en ik denk dat als hij in zo’n staat zou zijn dat hij in het openbaar kan verschijnen (al zou het in een rolstoel zijn maar wel ‘normaal’ functionerend), dan hadden we hem al lang gezien.

Dus ik vrees ook het ergste.
Naar mijn bescheiden mening mag in ruil voor deze benefietwedstrijd wel wat meer info over de zijn toestand naar buiten worden gebracht.
@sjaakjwt: Nou nee hoor, dat is een prive aangelegenheid.
Doen ze dit om geld in te zamelen voor Michael? Of voor een ander goed doel?

De familie Schumacher kan namelijk onmogelijk zonder geld zitten.
@clarkson: Ja onmogelijk. Dacht dat MS goed was voor een miljard. Dat kan niet op.
@fmgarcia: Dat zou je zeggen ja. En hij heeft nog aandelen enkele bedrijven die niet al te slecht lopen. Dus het geld zal zeker niet op zijn. Volgens mij ging die roddel in de rondte toen zijn vrouw het vliegtuig te koop had gezet. Wat logisch is dat die niet meer wordt gebruikt.
@clarkson: klopt die stond te koop. Ook de enzo en de fxx waren al verkocht
@clarkson: Ik neem toch aan dat het voor een goed doel is dat voorheen door Schumacher gesteund werd, of een goed doel dat onderzoek doet naar de het soort verwondingen dat Schumacher heeft opgelopen.
@Edge: Dat zou inderdaad een goeie zijn. Geld inzamelen om hersenbeschadigingen te onderzoeken. Wie weet.
Volgens mij kon Schumacher op laatst zijn geld alleen nog maar wegen ipv tellen. Is hij ook niet een tijdje de rijkste sportman van de wereld geweest? Desalniettemin een mooie actie van zijn oud collega’s!
via Android app
Wist AB niet van deze event? Nu is het mosterd na de maaltijd, want had het best willen zien en/of steunen.
Volgens onderstaande site is ie goed voor 800 miljoen (dollar), dus dat zonder zitten zal wel meevallen. Blijft trouwens een triest verhaal, zo’n grote sporter en dan door een ‘lullig’ ski ongeluk in deze toestand belanden :-(
http://www.celebritynetworth.com/richest-athletes/race-car-drivers/michael-schumacher-net-worth/
@Appie64: denk inderdaad ook niet dat er geldproblemen zijn.

Tuurlijk zullen zijn medische kosten erg hoog liggen maar ik geloof nooit dat dat al zijn vermogen opslurpt. Er zijn ook vast nog steeds inkomsten en dat er zaken in de verkoop gaan kan ik mij voorstellen als je er geen gebruik meer van maakt.
En wat is het goede doel? Scholing voor kinderen in Afrika? Ziekte bestrijding? Milieu? Begrijp me niet verkeerd, maar Michael Schumacher zelf is geen goed doel. Als hij gerevalideerd kan worden zou dat ook uit de verzekering kunnen, aangevuld met het enorme kapitaal van Schumi zelf. Ik hoop van harte dat hij er nog bovenop komt.
@mrB: Nou dan lijkt me Shumacher het beste kwa goede doelen, Afrika is niets en zal nooit wat worden.
@bofkont: Als je die instelling hebt… Afrika heeft bodemschatten, ruimte, natuurschoon. Het heeft de potentie het rijkste continent van allemaal te worden.
@mashell: Nou niet meer, wij (blanke) Europeanen hebben bijna alle waardevolle grondstoffen weg geroofd.Goed er is zeker nog wel wat over. Maar het hele continent is zo corrupt als de pest. En wat er nu nog uit de grond wordt gehaald gebeurd door Europeese, Amerikaanse, Japanse en Chinese bedrijven die voor een schijntje van de waarde de exploitatie rechten hebben gekocht van 1 van die lokale krijgsheren/dictators of een andere vorm van corrupt bestuur dat daar aan de macht is.
@mashell: Dat zeg je helemaal goed, Daarom is China daar ook als een gek aan het investeren en alles aan het inpikken, de gemiddelde Afrikaan wil niets en is aartslui.
Niet om het een of ander. Maar medische kosten van een ton per week? Dat lijkt mij enorm overdreven. Misschien een half miljoen per jaar. En dan heb je het beste van het beste.
@pomoek: ze hebben een eigen vleugel met medische apparatuur laten aanleggen in zijn huis he. Bijbehorend personeel zal er wel bij zitten. Zou mij niet verbazen als je aan doe ton komt.
@pomoek:
al hoewel 100k per week veel is, kostte een weekje ICU mij (m’n verzekering) al meer dan 20k in een “normaal” ziekenhuis, dus kan me voorstellen dat je hoger uitkomt als je de duurste faciliteiten/artsen etc. erbij gaat halen.
Zelfs als het 100k per week is zou hij het met 800 miljoen nog 153 jaar moeten kunnen uitzingen. Beterschap in ieder geval.
@pomoek: Dat hij die 800 miljoen ooit verdiend heeft wil niet zeggen dat hij ze nog heeft.
Kan ook grotendeels in bezittingen/vastgoed/beleggingen zitten, noem maar op, legio mogelijkheden.
Ook het uitgave patroon van de Shumachers kan gigantisch’s zijn en met bijna geen inkomsten meer gaat het hard dan.
@bofkont: Dan nog is de kans dat ze nu al blut zijn vrij minimaal. En dan is er ook nog zoiets als zorgverzekering …
@dawwg: Zorgverzekering dekt niet de prive zorg thuis, wat de allergrootste kostenpost is.
@bofkont: vast in beleggingen betekend dat het nog steeds bezit is. Die 800 kan zo uitgroeien tot 1 miljard. Hoe dan ook. Als je 800 miljoen hebt kun je, ongetwijfeld, jezelf van de allerbeste zorg voorzien en nog steeds je nageslacht tot in de 3e graad een vermogen nalaten.
Mooie actie, maar ik dacht dat ze echt geen geld te kort zouden komen.
Slaat echt nergens op. Dit was ooit eens de best betaalde sporter. Dat zijn zorg veel geld kost geloof ik gelijk maar wellicht dat je dat maar moet accepteren en anders maar kleiner gaan wonen.

Moet hierbij alleen maar denken aan mensen die zo een zorg niet kunnen veroorloven, speel daar dan een potje voor stelletje rijke lutsers.
Kun je nagaan, dat Schumi’s vermogen op ettelijke honderden miljoenen wordt geschat, met een eigen privé jet die weliswaar verkocht is geworden. Die Zwitserse kliniek zal wel heel erg duur zijn. Ik hoop niet dat ie het locked-in syndroom heeft waarbij hij niet te kennen kan geven dat ie het wel genoeg vindt zo.
Geld inzamelen omdat schumi bijna blut is ,het moet niet gekker worden.dit doet me denken aan die zielige schooiprogrammaatjes voor hongerende afrikaantjes 45 jaar geleden toen ik nog op de basisschool zat.diezelfde filmpjes laten ze nu nog zien als er weer een schooishowtje is. En die waterputjes die ze zouden maken zijn ze nou nog mee bezig.zie je twee blanken met een schep en grondboor in de weer en tweehonderd zwarten die staan toe te kijken ,die lamzakken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).