Volg de Junkyardrace, vandaag op Zandvoort!

Auteur: , 23 Reacties

Brullende motoren, equipes die uitpuilen van het talent, goed weer, een verse laag asfalt en een topsfeertje: zo volg je de Junkyardrace.

Volg de Junkyardrace, vandaag op Zandvoort!

Vandaag staat alweer de vierde editie van de inmiddels bekende Junkyardrace op het programma en het belooft een race te worden als nooit tevoren. Maar liefst 30 teams hebben zich ingeschreven met een auto die 500 euro of minder heeft gekost, want laagdrempelig en toegankelijk zijn de sleutelwoorden van deze endurancerace.

Om 12:00 zal het startsignaal worden gegeven en mogen de mannen en vrouwen losgaan met hun racemonsters. De wedstrijd duurt tot 18:00, dus net als op Le Mans zijn consistentie en de boel heel houden belangrijker dan snelle rondetijden. Bovendien mag niet sneller worden gereden dan de normtijd. Teams die dat wel doen krijgen een tijdsstraf, maar met de Autoblog Mondeo zaten we er veilig een paar tellen boven. Over die Mondeo gesproken: Het Beest is ook voor deze editie weer lichtjes (cosmetisch) aangepakt. Zie de foto’s.

Wie vandaag helaas niet in de gelegenheid is om zelf een bezoekje te brengen aan Circuitpark Zandvoort kan tóch de race volgen. Uiteraard kun je ook dit jaar weer alle rondetijden in de gaten houden via live timing. CPZ heeft bovendien een webcam op het circuit voor live actiebeelden en diverse audiovisuele updates vind je op de JYR-facebookpagina. Het bijbehorende Instagram-account vind je DAAR.

Video’s van de vorige edities hebben we uiteraard ook voor je. Je vindt ze HIER (deel 1), DAAR (deel 2) en HIER (deel 3).

JYR23 reacties

Kan iemand mij uitleggen hoe het kan dat er een Dacia Logan meedoet? Van al die andere auto’s is het wel aannemelijk dat ze te vinden zijn voor 500 euro of minder, maar zelfs de goedkoopste Dacia Logan zit nog ruim boven dat bedrag. Wordt die gebruikt om de normtijd vast te leggen of zo?
@edge: ergens gok ik dat bij de aankoop van de meeste deelnemers in het veld er nog wel wat geld buiten de 500 op het bonnetje is betaald. Maar wat maakt t uit? Lekker racen in aftanse barrels op oude bandjes.
@Edge: het is volgens de reglementen zelfs zo dat deelnemende auto’s van voor 2000 zouden moeten zijn …!
Heb nog wel wat vraagjes (nadat ik het de vorige keer heb gevolgd).
Wat is de normtijd? Kan je dat zien ergens?
En vorige keer stonden sommige teams al op 3 ronden volgens de timer voordat er ‘begonnen werd’; hoe zit dat?
@gregorius: die kregen een bonus vanwege het goed uitgevoerde thema! =)
@gregorius: 2:24 dit keer
Succes en veel plezier mannen!
Ben ook wel benieuwd wat het voor een team nou kost om mee te doen.
Natuurlijk die 500 voor die auto. Vervolgens rolkooi, kleding, helm, brandstof, reserve onderdelen etc.
@marvin1608: het hangt er een beetje vanaf hoeveel je zelf kunt doen. Een voorgebogen buizenzet kost je bij Biesheuvel Motorsport of vergelijkbare toko niet zo heel veel. En sommige andere zaken kun je gebruikt kopen, alleen even goed op de keurmerken letten.
@Dizono: mag je ook zelf een rolkooi maken van buizen?
@marvin1608: aanvullend, je bent met een 106je denk ik wel de helft minder kwijt aan brandstof dan zo’n relatief zware zespitter. Die lust een flinke slok en gaat ook wat sneller door z’n banden en remmen heen. Zijn we achter gekomen…
Dus niet de snelste auto/coureur wint, maar degene die het kortst op de normtijd zit? Wat nu als diegene elke ronde sneller is dan de normtijd, maar door een koffiepauze met zijn gemiddelde toch over de normtijd komt?
@fapfap: normtijd is gewoon per rondje. Dus als je veel sneller bent (wat eigenlijk vooral lukt als je auto net niet helemaal aan de reglementen voldoet) dan krijg je gewoon strafrondes aan je broek.
Had ik NL gewoond, had ik zeker meegedaan. Veel plezier iedereen!
Hup Team Autoblog!!
Leuk is dat om te doen. Er komen natuurlijk flink wat kosten bij, zoals een rolkooi, benzine, helm etc.
Misschien is het leuk voor de volgende keer een camera op de auto te zetten die we dan live kunnen volgen! Of is dat niet mogelijk?

Maar in ieder geval,
Hup Autoblog!
Op de livetiming staat niet meer hoeveel ronden er is afgelegd. Best lastig om te verklaren hoe groot de afstand is tussen de verschillende teams.
Ik ben net geweest en het was wel lachen. De mondeo wel zien rijden maar geen foto van weten te maken. Wel van de thunderbird :-D
Wouw spoiler alert! Succes !
Vanmiddag ben ik eens gaan kijken. Hartstikke leuk voor de teams die hun rondjes rijden, maar een ”junkyard’-race is het niet. Onder andere het grote aantal snelle (en na alle aanpassingen vrij prijzige) BMW E36’s kun je gewoon geen junkyardracers noemen. Zou het trouwens ook geen beter idee zijn om al die lolgrappig bedoelde fratsen die op de auto’s geplakt worden voortaan maar achterwege te laten? Carnaval is tenslotte inmiddels weer voorbij…….
@gash: alaaf
Als ik in NL woonde had ik zeker meegedaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).