Dit gaat Volkswagen met deze Atlas Cross Sport R doen

Auteur: , 10 Reacties

Hoe breed moet de voorkant worden? Volkswagen: ja.

Als dit in je achteruitkijkspiegel opduikt ga je wel aan de kant. Dat zou overigens niet zo gezond zijn, want de Volkswagen Atlas Cross Sport R is nu niet bepaald bestemd voor de openbare weg. Wat je ziet is een racer die mee gaat doen aan de Baja 1000.

De Atlas Cross Sport R beschikt over een tweeliter turbo viercilinder met 480 pk. Hetzelfde blok is capabel om 600 pk te leveren, maar 480 pk komt overeen met de Balance of Performance (BoP) van de race en komt eveneens de betrouwbaarheid ten goede. Alles moet immers heel blijven tijdens de keiharde offroad Baja 1000. Een race dat nu eenmaal veel vraagt van de auto en motor.

Het gepresenteerde exemplaar op de Los Angeles Auto Show is nog een concept. Verwacht echter minimale wijzigingen in vergelijking met de uiteindelijke auto waar Volkswagen mee gaat racen. Aangezien de auto nog in ontwikkeling is geeft Volkswagen niet meer informatie vrij over de techniek van de Atlas Cross Sport R. Coureur Tanner Foust zal één van de rijders zijn die gaat deelnemen met deze Volkswagen aan de Baja 1000. De offroader is de eerste vierwielaangedreven auto die meedoet aan de Baja Class 7. competitie.10 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Het is silhouet racen in de meest brede zin van het woord, maar wel een leuke race.
Heeft een beetje wat weg van die Dakar versie van de Touareg. Dik apparaat!
@wimbraber: dat deze auto nu al gaat deelnemen aan de Baja 1000 rally, doet vermoeden dat deze straks óók nog wel in de Dakar rally zal worden ingezet.
Echt een auto voor het volk, dit.
eerste vierwielaangedreven auto die meedoet aan de Baja Class 7. competitie.

Dat had ik niet verwacht.
@emping: komt gewoon erg overeen met de Dakar klasse.
Hier kunnen ze mooi de wagen verder ontwikkelen en wat extra publiciteit pakken.
Ze kunnen Robby Gordon wel afstoffen bij Volkswagen.
Ik vind dir van de coronels mooier The Beast 3.0
Volgens mij hadden ze beter Audi naar voren kunnen schuiven die leveren al standaard grillen in die maat, kan je toch de afstand tussen de merken zien, dit is wel héél erg geknutseld!
“Een race dat nu eenmaal..”. Hmm.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).