Volkswagen C Coupe GTE is lekkerder als Variant

Auteur: , 41 Reacties

Stationwagens in het hogere segment, ze willen maar niet doorbreken. En bij het zien van deze impressie, snappen we het nog steeds niet.

Stationwagens, Estates, Breaks, hoe je ze ook noemt, ze zijn behoorlijk ingeburgerd tegenwoordig. En niet zo vreemd ook, ze bieden net zo veel ruimte aan de passagiers als een sedan (soms zelfs meer) en voegen daar wat extra praktische bruikbaarheid aan toe. Toch willen stationwagens in de hoogste regionen van de markt maar niet doorbreken. Audi probeerde het in 2001 al eens met de beeldschone Avantissimo Concept, een station-uitvoering van de A8. Ook de Prologue Avant, die het merk dit voorjaar in Genève presenteerde, geeft een hint naar een mogelijk grote Avant, al is het maar afwachten of hij ook echt komt.

Volkswagen presenteerde onlangs de C Coupe GTE Concept, een grote vierdeurscoupe voor de Chinese markt. Photoshoppert Theophilus Chin maakte daar met wat hulp van Adobe’s wonderprogramma een lekkere variant op: de Variant! Ja, het is wel een beetje een grote Passat geworden, maar oordeel zelf maar of dat erg is.

Volskwagen C Coupe GTE Variant41 reacties

“Meer ruimte voor de olietank” hahaha, grappig man. Zucht.
@pjeey:
Erg grappig, of vind jij dan van niet.?
@pjeey: is ie weer hoor, onze vag–grappen-zijn-echnie-grappig reaguurder.. Vanwaar deze felle snauw naar elke vag grap? Autowasser bij plaatselijke vag dealer?
@lambo4all: bedankt voor je reactie, experiment geslaagd. Irritant hè, constant van die domme reacties? Nu weet je hoe de gemiddelde autoliefhebber zich telkens weer voelt als er te pas en te onpas eindeloos gezeverd wordt tijdens elk vag-artikel. De een houdt van Opel, de ander is levenslang fan van Renault en weer een ander loopt weg met Skoda. Dat zielige haatgedrag jegens een bepaald merk getuigt van een enorm gebrek aan diepgang in je leven. En nee hoor, geen autowasser bij de plaatselijke vag-dealer. Die zielloze klootzakken hebben me zomaar vervangen door een wasstraat.
@pjeey: dat laatste was bij mij wel het geval….
@pjeey: je hebt het over liefhebber en dan dan fan van een merk. Dat zijn fanboys. Liefhebbers kunnen er wel om lachen, want ieder merk heeft zijn gebreken.
@rolov: Tot op zekere hoogte met je eens. Een grapje op z’n tijd is altijd leuk, maar hetzelfde grapje 1000x verliest zijn glans wel een beetje, niet?
@pjeey:
Sommige gappen verliezen hun glans nooit.
Gek, maar bij GTE blijf ik denken aan die leuke snelle Kadetts en Manta’s uit de zeventiger en tachtiger jaren.
Jaren ook waarin muesli nog gewoon in de yoghurt ging en het geen gespreksonderwerp was bij het koffiezetapparaat in een muf kantoor.

Jaren ook waarbij de slogan “Das Auto” onlosmakelijk verbonden was met Opel.
@jrk68: Heel erg offtopic wat ik nu ga vertellen maar wel interessant, vriend van mij heeft een fiat polski 126, ik was met mn 280se 4.5 op pad en kwam hem tegen hij gaf vol gas en ik gaf vol gas, mijn Mercedes is nu niet veel sneller als een c250 of misschien wel slomer maar die fiat was wel zo ontiegelijk langzaam, het leek net alsof je met je Peugeot 208 ingehaald werd door een s63 amg, zo zie je maar weer dat vroeger alles langzamer ging. Verder rest alvast een prettige maandag
@henkhupelschoten: kwam je hem tegen, passeerde je hem, of haalde je hem in?
@marinepower: Haalde hem in
Dat ziet er goed uit *ziet blonde vrouw* oh ja die vw ook wel
Vind ik wel meevallen.
Goh een 7meter lange station met 24 inch wielen.. Ja dat gaat vast verkopen als bolletjes van de bakker.
@w0o0dy: Als het 7% is…
Zeker mooi!
Je zou toch bijna een Volkswagen willen kopen
Ik ben niet echt onder de indruk. Bij een concept is alles wat extremer en als je dat weg denkt dan zie ik gewoon een Passat Variant staan.
Dan
Conceptcars zijn redelijk synoniem aan vag: belooft een hoop, kost een hoop, maar t werkelijke resultaat is oersaai. Wat dat betreft is deze concept dan wel weer realistisch voor vag.
Ik word er nou niet bepaald warm of koud van…
Zag onlangs ook eens een foto van een bmw 6 gran touring, dat zag er ook heerlijk uit!
@uselessblogger: net gekeken, heel mooi!
Ik moet meteen denken aan Robert de Niro met zijn rol in de film Analyze That. Een quote uit de film was “YouLook at the size of that trunk. You could put three bodies in there”
@michaelcorleone: Look at the size of that trunk. You could put three bodies in there. Maak er maar 5 van :)
Mis alleen nog een kruisje op het dak..
Totaal overbodig.
@Jochen: nou, niet dus.
Zodra er eentje komt van MB, BMW of Audi, dan zit t er dik ik dat ik dat koop.
Heb nu een A6 Avant en elke week gebruik ik de ruimte wel; dus een luxere sedan heeft weinig zin. Als ik af en toe eens in een A8 zit, zie ik toch nog verschillen, die ik graag op mijn auto ook zou willen hebben.
Of een CLS met het interieur van de nieuwe S? Of een BMW 6/7-Station; zodat t er niet uitziet als zo’n saaie 5 (die net weer een 3 lijkt) (stond verdorie achter een gloednieuw M5 dit weekend, eerste wat ik dacht: heeft die aso nou 4 pijpen onder zn M3 gehangen?).
En nee, niet met blue-motion-EDE-Ultra-nog wat. Gewoon met de 3.0 diesel.
Ik begrijp niet waarom grote estates niet gemaakt worden. Als ik kon kiezen tussen een grote estate (formaat A8 of XJ) en een SUV was de keuze snel gemaakt. De wegligging van zo’n dikke SUV is toch niet te vergelijken met een personenauto.
@hv991gts: dacht je dat het de bestuurders van een suv het om de wegligging ging?
Is dit niet die Audi proloque concept?
Kijk eens aan, een extra grote Passat!
Ik vind hem gaaf… die neus is net wat te breed en te plat, maar de achterkant is top. Ik ben misschien niet een groot genoege niche om hem te maken, maar als VW dit gaat bouwen, dan wil ik het wel. Net als die Kia SportSpace of een dikke CLS shooting brake.
Gaan ze toch nooit maken, vel te ‘gewaagd’ voor VW.
En inderdaad ‘dan’ en geen ‘als’: https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/dan-als
@trustmeiamanengineer: Nee, ‘als’. Het is in dit geval geen vergelijking, dus dizono zit goed. Als het een vergelijking was had er bovendien nog een lidwoord voorgestaan.
@sir_smokalot: Hmm, helemaal waar! Ik moet echt stoppen met reaguuren voordat ik m’n koffie op heb..
Mooie auto hoor maar de uitvoeringen op de foto kom je in NL nooit tegen…. Ben benieuwd hoe de Trendline en Comfortline eruit ziet met stof en kleine velgjes…..niet waarschijnlijk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).