Volkswagen Caddy als praktisch hondenhok

Auteur: , 17 Reacties

Van aannemers tot de politie: de Caddy is voor allerlei taken inzetbaar.

Geen hond die er normaal gesproken naar omkijkt, maar deze Volkswagen Caddy valt op. Het is dan ook een volwaardige politie die het Verenigd Koninkrijk gaat gebruiken om honden te transporteren.

De politie in de UK maakt gebruik van de Ford Transit en nu ook deze Caddy. Laatstgenoemde maakt onderdeel uit van de recente Volkswagen-vloot van de Britse politie. Naast de Caddy beschikken de autoriteiten daar ook over en Volkswagen Crafter als ME-busje en een Transporter voor gevangentransport.

Volkswagen Caddy als praktisch hondenhok

De Caddy is zo omgebouwd dat Bello’s, Fikkies en de Wodans van de Britse politie op veilige wijze achterin vervoerd kunnen worden. De Caddy’s in kwestie hebben een twee liter dieselmotor onder de kap, goed voor 150 pony’s. Het blok is in het busje gekoppeld aan een zestraps DSG. Het is de krachtigste dieselmotor die je kunt krijgen in een Caddy. De topsnelheid van het busje bedraagt 191 km/u.

De politieauto is meer dan alleen een simpele vervoerder voor honden. Er is bijvoorbeeld een temperatuursensor ingebouwd achterin de Caddy. Zo kan de actuele temperatuur worden gemeten om zo de gezondheid en veiligheid van de politiehond te waarborgen.17 reacties

Tenzij het veranderd is koopt elk politie korps in het VK zijn eigen auto’s in dus het lijkt me sterk dat deze opeens over ingezet gaat worden. Maar misschien dat PON nu ook internationaal de juiste mensen omkoopt.

Hier in Warwickshire gebruiken ze bijvoorbeeld Vauxhall Astra stations voor de dog unit.

@sketcher: Oke, men heeft dus geen landelijke aanbesteding, maar de plaatselijke dealer welke het beste pakket bied mag de dienstwagens leveren. Is op zich wel wat voor te zeggen. Op die manier hebben meer bedrijven een kans, en heb je geen importeur met louche smeergeld en zakenreisjes voor ambtenaren.
@dutchdriftking: en goed voor de lokale ondernemers. Zoals het overal zou moeten zijn dus…
@lekbak: of juist niet. Als de broer/zwager/buurman van de korpschef de lokale Ford dealer is dan heeft de VW dealer geen schijn van kans meer natuurlijk. Hoe kleiner de kring hoe groter de kans op vriendjespolitiek.
@mashell: dat is zo. Maar ook die ford dealer heeft gewoon werknemers uit de buurt, en koop zeer waarschijnlijk in bij bedrijven uit de buurt. Laat, net als anders die vw dealer had gedaan de werkplaats uitbreiden door een lokale aannemer etc etc. En belangrijk, de directeur die grof geld verdient woont dan ook gewoon in de buurt en geeft daar dat vele geld uit. In Nederland gaat de winst naar meneer Pon als er in Delfzijl een politieauto kapot word gereden…

Alles beter dan landelijk, of zelfs Europees aanbesteden. Geld moet niet alleen naar de hele grote (inter)nationale bedrijven gaan maar juist ook naar de lokale bedrijven. Die worden tegenwoordig structureel buitenspel gezet.
@mashell: onzin, weet ik uit ervaring
@sketcher: iedereen korps koopt het zelf tenzij ze samenwerken wat vaak wordt gedaan. Wordt landelijk aanbesteed of Europees afhankelijk van het bedrag en bestaande ‘call off’ contracts. Werkte bij een eenheid welke de auto’s 200km kochte en liet ombouwen. Bizar goedkoop allemaal.
Als je zakelijk een Caddy moet rijden heb je gewoon een hondebaan.
De foto van de versnellingspook vertelt mij dat er geen DSG in dit specifieke busje zit,
Ook handig voor kinderfeestjes heb ik van Sixt geleerd
@gulli: ook handig voor bdsm-feestjes heb ik van seks geleerd
@tymo: Een beetje mechelseherder bijt beter dan een tepelklem lijkt me
Advertorial?
Achterwielophanging met een starre achteras, arme hondjes…
@monsieurleloure: inderdaad totaal ongeschikt voor het transport (en soms op hoge snelheid en slechte wegen, drempels etc etc etc) voor wat voor een dier dan ook.
@dutckk9: Eigenlijk is zo’n constructie in onbeladen toestand al mensenmishandeling, de concurrentie doet dat toch een stukje beter.

Maar omdat er VW op staat wordt het nog gekocht ook.
@monsieurleloure
IQ van de hond achterin is dan ook meestal hoger dan dat van zijn baasje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).