Volkswagen Golf GTI Vision Gran Turismo

Auteur: , 13 Reacties

Dit is hoe een conceptcar eruit moet zien. Een cabrio-vormig beest met 20-inch wielen en voldoende paardjes!

Weet je nog? Die strakke GTI Concept (aka “Design Vision”) van vorig jaar. Die stond destijds op het Wörthersee-treffen in Oostenrijk. Maar ook dit jaar neemt Volkswagen weer een extreme Golf mee, de eerste afbeeldingen/schetsen hebben we alvast te pakken.

De auto is ontworpen voor Gran Turismo 6, net zoals de Mercedes Vision Gran Turismo Concept en de Red Bull X2014. De Golf heeft 500 pk en 665 Nm max koppel. Dat (virtuele) vermogen zou afkomstig moeten zijn uit een 3.0-liter VR6 twin-turbo, in combinatie met een zeventraps DSG en vierwielaandrijving.

Check de gallery hieronder voor meer pics van deze vette GTi roadster.13 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Nou nou, als je deze kunt kopen in gran turismo 6, dan heb je het pas echt gemaakt. Mooi ding maar beetje sneu om een auto voor een computer spel te maken
-edit: nutteloze bijdrage-
Dat glas lijkt donders veel oo de seat en skodo cabrio. Zelfde tekenaar?
Ben ik nou de enige die het raar vindt dat auto merken serieus geld stoppen in een race spelletje? ontwerp van uiterlijk, ontwerp van motor enz.
@joriss: nee, sterker nog: als je de eerste reactie had gelezen was je vraag beantwoord en had je je reactie achterwege gelaten.

Het is natuurlijk een vorm van reclame. Uren je merklogo op het netvlies in Een spel dat veel autoliefhebbers blijkbaar spelen.
@joriss:
Ja, dit moet je zien als een reclame dingetje en als je kijkt naar het totale reclame budget dan zijn de kosten een druppel op een gloeiende plaat.
Komt bij dat het gros hier alleen mag rijden op een playstation en daar gaat hij ook nooit stuk, zie daar waarom ze denken dat het betrouwbare auto’s zijn.
@tupperware: ohja tuurlijk had ik kunnen weten!
@joriss: Ga er maar niet van uit dat er enig moment is nagedacht over het motorblok, die cijfertjes zijn gewoon uit de duim gezogen. Alleen het uiterlijk is van belang.
@motoragent: nee hoor, da’s allemaal bloedserieus. Zelfs de tijd op de Nordschleiffe staat al!
Geweldige concept, alleen doodzonde dat VW ook hier weer de typenaam Golf aan hangt.
GTI Roadster of Speedster was meer dan genoeg geweest.
En de naam van een doodsaaie burgermansbak past ook totaal niet bij dit racemonster.
@bullgod76: het is juist de bedoeling dat coolness van deze wagen op de Golf (Bluemotion) afstraalt zodat mensen als jij en ik die minder saai gaan vinden.
Hebben ze nou alle concepts door dezelfde stagiaire laten tekenen? Allemaal dezelfde lijnen en met dat rare raampje. Zelfs bij concepts zijn ze amper te onderscheiden.
Goh ik had het goed gegokt, wat is VAG toch moeilijk te voorspellen.

Morgen dan nog Audi met de zelfde (lelijke) raamlijn voor een (leijk) concept.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).