Volkswagen: “Golf R Wagon in de maak”

Auteur: , 38 Reacties

Het succes van de Golf R zorgt ervoor dat men bij Volkswagen nu serieus bezig is met andere R-modellen, waaronder de Golf Wagon.

Dat liet de baas van de afdeling aandrijflijnen van Volkswagen –Heinz-Jakob Neusser– weten in Frankrijk tijdens de WRC rally van afgelopen weekend.

Het enige wat de verdere ontwikkeling en productie nog tegen zou kunnen houden is een tegenvallend aantal geïnteresseerde markten. De reden voor een estate-versie van de Golf R is simpel: het succes van de Golf R is veel groter dan men bij Volkswagen had verwacht.

Een Golf Wagon met 300 pk en vierwielaandrijving. Me dunkt dat er genoeg liefhebbers van snelle stations en sleepers zijn die dit met veel plezier tegemoet zien. Het zou naast de Golf R cabrio die ongetwijfeld ook weer gaat komen, een derde carrosserievariant betekenen van de Golf R.

De Golf R Wagon werd al meerdere malen als ontwikkelingsauto gespot op de Nürburgring maar nu worden er dus ook officieel uitspraken over gedaan door Volkswagen.38 reacties

Da’s toch geen verrassing? Het ding wordt al regelmatig gespot op de Nordschleife…?
@Jochempie: het is voor het eerst dat er openlijk over wordt gesproken door Volkswagen, ik heb dat iets duidelijker gemaakt nu.
Ik heb een golf voor woon – werk maar als je een golf voor de lol gaat kopen dan bent je toch van het padje af
@thierryvth: woon-werk én lol? En een R is meer dan een gewone Golf met 300pk…
@Onehp: voor het geld van zo’n R koop je 2 of 1 hele goede Delta integrale evo II nou dan weet ik wel wat ik met mijn geld doe maar goed ik heb dan ook geen petje op
@thierryvth:
Maar als je het onderhoud van de Integrale meeneemt in het geheel, dan wordt het een heel ander verhaal.
En de Integrale is uit een ander tijdperk en totaal niet te vergelijken met de Golf.
@thierryvth: Integrale is een fantastisch voertuig maar totaal niet vergelijkbaar. Een Golf variant is comfortabel, realtief discreet (afhankelijk van hoe je die aankleed), neem je de hele familie mee op wintervakantie én papa kan wat lol beleven onderweg.

Enne, wil je niet in een vakje steken ofzo, maar toch even meegeven dat ik zelf zo een Integrale Überpetje zou vinden op de parking van de McDonalds ;)
@Onehp: das natuurlijk wel waar maar ik snap niet dat mensen een een golf r kopen, blijft een slechte keus binnen het spannende speelgoed assortiment
@Onehp:
vet man; 1x per jaar 8 uur lang in het donker 250knallen over de betonplaten van de autobahn en elk uur stoppen omdat de tank leeg…

en dan heb je de rest van het jaar een auto die veel te veel verbruikt in de file.

doe mij die integrale maar, is het onderhoud ook nog eens interessant…
@super: sorry, soms vergeet ik dat niet iedereen het even goed heeft. Een fiets en een integrale voor het weekend is inderdaad beter :)
@Onehp:
ja, want de echte rijken gaan voor hun plezier 8 uur lang in een golfje zitten ipv het vliegtuig te pakken, ik begrijp je punt.
@super: nee, nee, ik bedoel dat sommigen enkel maar files hebben tijdens hun normale autorijden… in dat geval ben ik met je eens, een Golf R is weggesmeten moeite. En ik meende dat van die fiets, heb er zelf vijf stuks van :)
@thierryvth: Misschien een betere vergelijking dan een Delta: Een Alfa Romeo 159 SW V6 Ti Q4 van een jaar of 3 oud lijkt mij vele malen spannender om te rijden dan zo’n Golf R Variant. Een prachtige V6 en een fantastisch uiterlijk. En qua onderhoudskosten ook relatief goed te doen.
@bastiaangt: Lol die 159 met die pruts V6 motor van opel die zijn vermogen niet eens haalt.
Hij mag niet in de schaduw staan van de 3.2 V6 Busso uit de GTA, Alfa’s laatste echte juweel.
@Onehp: inderdaad, een R is de ultieme Mcdonalds-meeting/petjes droom!
@guusboum: kan best, ik maak er anders wel een sleeper van met de kleinste wieltjes die erop passen en een custom uitlaat met een gewone tip en een standaard achterrdiffuser ;)
Want de petjes generatie wordt ook volwassen en begint een gezin.
@osmo: Eerst even de avondstudie afmaken ;)
Kunnen ze niet weer eens hetzelfde trucje op een Passat uitvoeren? Vond de r36 altijd wel een leuke wagen, en als je dan toch voor een grotere variant gaat..
@heiligehandgranaat: waren maar heel weinig mensen zo gek om zo’n dure vw te kopen. Voor een ondersturende power-sedan kan je immers al bij vag-zuster Audi terecht.
@mrs250: Toch eens een test van de laatste Golf R bekijken, is de beste Haldex auto tot vandaag wat betreft neutraal stuurgedrag en wordt goedgekeurd door o.a. Evo Magazine… zelf heb ik op het moment niet zo een praktische wagen nodig anders wist ik het wel.
@Onehp: Er is ook nog de Alpina D3 Touring xDrive maar dat kost toch een stuk meer en is niet zeker dat dat zoveel beter zal rijden, is uiteindelijk toch een stuk zwaarder zonder daarom ruimer te zijn… als we het nu hebben over nieuwe snelle 4wd stations…
@Onehp: De beste Haldex-auto.. Als je de vergelijking zou trekken met goksteden is de Haldex-aandrijflijn Reno… Best vermakelijk.. Maar een echt Quattro-systeem is Vegas, baby!
@Jochempie: een paar jaar geleden was ik het eens met je geweest, maar vandaag is een echte quattro niet meer superieur, ook afhankelijk zijnde van voorasslip voordat meer koppel naar achter gaat. Met een goede afstelling van de nu supersnelle Haldex kun je dit preventief al doen. Enkel een rwd platform met bijgeschakelde vooras kan m.i. nog intressanter zijn…
@Jochempie: uit testen blijkt juist dat de moderere systemen eigenlijk allemaal beter werken dan quattro.
@mashell: Op wat voor manier? Welke testen? Niet dat ik aan je bewering twijfel, maar ik ben wel benieuwd!
@mrs250: Gelukkig kan je nog altijd een Skoda Superb R36 halen. Dan betaal je alleen wel 60k+ voor een Skoda.
@reistje: Heeft 40 pk minder dan de Passat R36, maar zet er een HMS uitlaat onder en het interesseert je niets meer:

https://www.youtube.com/watch?v=aYCNSZUV5vI
Wagon, estate… Consistentie? Bij Volkswagen is dat gewoon een Variant autoblog… En een wagon is de typebenaming van Ford, Estate van Mercedes. De algemene benaming is bij mijn weten station.
@Jipp: Ja station of stationcar, bij mijn weten. Maar misschien dat iedereen er een andere standaardterm voor heeft…
@Jochempie: Variant, Estate en Wagon zijn type benamingen van merken. Station of stationcar komt vanuit vroeger, een station kon koffers vervoeren van en naar het station om mensen van en naar de trein te brengen. Uit de tijd dat mensen nog niet lange afstanden met de auto konden afleggen en taxi’s vrijwel alleen maar station’s waren.
Ik vind het wel tof eigenlijk, op de een of andere manier vind ik de Variant van de 7 mooier als de hatch. Lekker om die ook in zo’n dikke uitvoering te zien dan.
Stap 2: 4 pijpjes vervangen voor 2
R?? Als het om meer omzet gaat zou ik maar gewoon eerst met een variant uitvoering komen van een GTI en GTD.. Ford komt met de Focus ST-D, Seat heeft de FR en straks Cupra enz.

Maar direct met een R versie? Hoeveel gaan ze nou daarvan verkopen?
Als een soort RS6 voor Jan 2x Modaal?
Doe mij maar dan een Opel Astra OPC Station (mog die er ooit nog komen) of binnekort de CLA 45 AMG shooting brake

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).