Volkswagen grote afwezige op autoshow Parijs [updated]

Auteur: , 21 Reacties

Sacré bleu.

VW Grandpa

Nog even en de Autoshow van Parijs is niets meer dan een vage herinnering. Als het gaat om Europese beurzen dan lijken alleen nog Genève en Frankfurt er toe te doen, al is die laatste ook telkens kleiner aan het worden. Steeds meer autofabrikanten laten het namelijk afweten op beurzen. De Franse tak van Volkswagen zou nu hebben laten weten afwezig te zijn op de autoshow Parijs (oktober). Het zou de negende afwezige autofabrikant zijn.

Parijs en Frankfurt wisselen elkaar ieder jaar af. Frankfurt wordt traditioneel benut door de Duitse autofabrikanten, terwijl Parijs vooral een Frans feestje is. De bron zou gezegd hebben dat Volkswagen per show kijkt naar de relevantie en tot de conclusie is gekomen dat de show in Parijs dit jaar niet interessant is.

Dit is slecht nieuws voor de show, want de Duitse merken vertegenwoordigen een grotere massa in vergelijking met de Fransen. Voor zover bekend is alleen Volkswagen als merk de grote afwezige. De andere merken van het concern, Skoda, SEAT, Audi en Porsche, zouden wel aanwezig zijn met een stand. Of Bentley en Bugatti ook van de partij zijn is op dit moment nog niet duidelijk.

Tot nu toe is bekend dat Citroën, Hyundai, Jaguar, Kia, Land Rover, Lexus, Mercedes, Peugeot, Smart, Suzuki en Toyota in elk geval wél aanwezig zullen zijn. Afwezigen zijn onder meer Ford, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan en Opel.

Ook de toekomst van Detroit staat op losse schroeven. Waar normaal gesproken belangrijke primeurs voor de Amerikaanse markt worden getoond door Europese merken, lijkt die tijd achter de rug te liggen. Audi, BMW en Mercedes zullen alle drie niet aanwezig zijn op de show in januari 2019.

De autoshow van Parijs is van 4 tot en met 14 oktober te bezoeken.

UPDATE: in tegenstelling tot diverse berichtgevingen in de media, zal Lamborghini WEL aanwezig zijn in Parijs.21 reacties

Tja, volkomen begrijpelijk. Als je niks spannends te vertellen hebt kun je beter wachten tot je dat wel hebt en dan een eigen evenement organiseren. Dat is niet alleen goedkoper, maar dan raakt je nieuws ook niet ondergesneeuwd.
@Edge: mijn eerste gedachte ook. Alles lijkt ook al jaren op elkaar. Het verbaast zelfs dat ze nu pas tot die conclusie komen.
@edge: vroeger introduceerde een fabrikant een wagen op een show aan de pers. Tegenwoordig via het internet aan het publiek. Dat maakt die shows redelijk overbodig.
@mashell: Precies, en als je dan toch een perspresentatie wil doen nodig je de Wouters en Caspers van deze wereld uit om een video te schieten, zoals VW dat bijvoorbeeld deed bij de Touareg.
@Edge: laat @dijan het maar niet horen.
Mazda is wel vaak afwezig in Parijs

edit: dank u, is inmiddels gefixt
@Breinstein: om het nog indrukwekkender te maken, afwezige zijn onder meer Ford, Mazda, Opel, Infiniti, Ford, Opel, Mazda, Mitsubishi, Opel, Ford, Mazda, Opel, Nissan, Mazda, Ford, Opel en Mazda.
@chriscross: weet je zeker dat Opel ook niet komt?
@mashell: ja vrijwel zeker, ook wat betreft Mazda ;)
Dus de merken die er wel staan hebben iets interessants te melden? Bijzondere conclusie
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
So humble of them..
En FCA? “…krekelgeluid op achtergrond…”
Vroegah ging ik altijd naar de show van Parijs en Frankfurt… De laatste 7 jaar niet meer geweest… Er is nu zoveel autonieuws, rapportages, etc. op internet, dat die shows me niet zo meer boeien…
Jullie vergeten Lamborghini nog in jullie oplijsting.
@Jantje_555: oplijsting?? Opsomming…
@406_v6: Awel, ik hou van taal, maar als je het niet had aangestipt, had ik er waarschijnlijk gewoon over gekeken.
Maar nu je er de aandacht op gevestigd hebt kon ik het niet laten even te googelen. Is Vlaams en aan een opmars bezig. In NL niet zo bekend, maar, ondanks niet aanwezig in het woordenboek, is het wel correct Nederlands. Zoals zoveel woorden die niet in het woordenboek staan…
https://taal.vrt.be/oplijsten
Net als met dance feesten: tegenwoordig een paar grote, ook als je ervoor moet rijden! Kleine doen er minder toe. Veel kosten voor fabrikanten.
Dat is een begin..! Nu nog opsplitsen dat VAG gebeuren…
Zouden de Frenchies er van wakker liggen…?
Alsof je zou merken dat ze hun autootjes hebben geupdated. Dat zie je toch niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).