Volkswagen komt met Golf GTI TCR voor op het circuit

Auteur: , 44 Reacties

Volkswagen gaat met het touringcar championship meedoen in dikke Golfjes.

VAG touringcars bestaan natuurlijk al wat langer, maar dan in de vorm van Seat’s, Audi’s en Skoda’s. De Leons/TT’s vlogen het circuit over, maar Volkswagen gaat het nu zelf doen. We zagen al eerder het concept voorbijkomen. Onder de kap vind je dan dezelfde viercilinder motor van de Golf R, alleen is deze uiteraard wat gekieteld naar 330 pk en 410 Nm.

Tel daarbij op een gewichtsbesparing van ongeveer 300 kilo, een sequentiële bak en een uiterlijk om van te smelten en je hebt de ultieme hot hatch toch wel te pakken. Voor op het circuit althans. Al het vermogen gaat uiteraard naar de voorwielen. Afhankelijk van de afstelling kan de racegolf hiermee in 5.2 seconden naar de 100 sprinten en een top van 230 km/u bereiken. Hard zat voor op stratencircuits. Alle 20 gebouwde versies zijn al verkocht aan privé raceteams. Deze maand al kunnen we de eerste race met de Golf GTI TCR verwachten. Op 14 maart komen ze samen met de concurrenten in het kampioenschap voor het eerst in actie tijdens een testsessie op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia.44 reacties

Whahahahahahahaha tot je oogbollen in de shit vanwege een schandaal over uitstoot en je gaat een racer inzetten?
They will never learn.
@w0o0dy: idd wat een misplaatste arrogantie ……
@jmdekort: Als je het geld en de middelen hebt staat het je vrij te doen waar je zin in hebt toch? Moeten ze dan ineens roomser dan de paus gaan doen? Lijkt me meer misplaatst.
@jbkleyn: dus als je geld en middelen hebt mag je doen waar je zin in hebt? Owkeee. Roomser dan de paus? Pfff . Vind het ethisch niet slim. Beetje rare vergelijking zal ik maken: stel een moordenaar komt op vrije voeten terwijl het proces nog loopt, vind jij het dan slim dat ie bij een schietclub gaat posseren op facebook?
@jmdekort: poseren
@jmdekort: idd, een autofabrikant met geld en middelen mag van mij auto’s/raceauto’s ontwikkelen zoveel hij wil. Vreemd om dieselgate te gebruiken bij elke stap die het concern zet.
@jbkleyn: niet bij elke stap, you’re missing the point…verander je nickname in jdklein oftewel Je Denkt klein
@jmdekort: haha die is scherp :)
@jmdekort: en jij te “kort” door de bocht.
@jbkleyn: ik geef jou gelijk hoor, onzin dat VW nu ineens geen race auto’s zou mogen bouwen. Heeft inderdaad niks, maar dan ook helemaal niks met dieselgate te maken. Vergezocht om dat dan arrogant te vinden.
@autoriteit: snap je reactie maar de amerikanen vast niet
@jmdekort: ok maar de vraag is of deze auto überhaupt in de VS gaat racen. En mocht dat wel zo zijn, dan nog zullen Amerikanen daar vast geen punt van maken. Is toch gek dat VW geen race auto’s zou mogen bouwen, terwijl zo ongeveer ieder ander merk dat ook doet? Ik zie de link tussen racen en dieselgate echt niet.

Waarschijnlijk bedoel je dat je bij het racen milieuverontreiniging krijgt en dat VW daar nu niet mee geassocieerd moet willen worden door dieselgate. Zoiets? Ik denk niet dat dit het imago van VW gaat schaden. Voor VW is het de komende tijd van belang dat ze hun uiterste best doen om het vertrouwen weer terug te winnen, door extra te investeren in het schoner maken van auto’s en sterker nog: de schoonste te worden qua uitstoot. Laten zien dat ze het serieus nemen en dat ze het recht willen trekken door daar de focus op te leggen. Maar dat kan in mijn ogen ook door nieuwe technologie te ontwikkelen in de racerij. In de racerij is het namelijk erg belangrijk om met zo weinig mogelijk brandstof zo ver mogelijk te rijden. Want minder brandstof betekent minder gewicht en dat betekent tijdwinst. Racen kan dus ook zorgen voor betere technieken in straatauto’s en er dus voor zorgen dat deze zuiniger worden.
@autoriteit: mooi verhaal. Als je geschoren wordt is mij geleerd dat je moet stil zitten.
@w0o0dy: Een racewagen ontwikkel je niet in een paar dagen dus dit zal al in de pijplijn gezeten hebben voor het schandaal. Sowieso zie ik niet in waarom het een slecht idee is om een imagobuilder op dit moment te presenteren. Als het een diesel was geweest niet, maar een toffe GTI?
@bosje: racers zijn altijd een doorn in het oog van milieu melkers.. Dus ook deze. Daarnaast is geld pompen in zo’n project zo ongeveer het laatste waar je aandeelhouders op zitten te wachten als je voortbestaan op losse schroeven staat.
@w0o0dy: Als milieu melker kan ik je zeggen dat ik hier geen probleem mee heb. Met sjoemel diesels wel overigens….
@pomoek: Wist niet dat wij hier milieu gekkies hebben op AB.
@mikkeloentje: Tuurlijk wel! Interesse in techniek en milieu gaan goed samen…
@bosje: Deze auto’s rijden al sinds 2014 rond. Toen als Seat Leon Eurocup. Vorig jaar werd de Eurocup auto geconverteerd tot Seat Leon TCR, en daar is in de loop van 2015 een bodykit van een bodykit van een VW Golf Gti bijgekomen, inclusief een Audi TT bodykit die wat sneller beschikbaar was. Het is geen compleet nieuwe racewagen, alleen maar een goede doorontwikkeling. Niet zoveel geld in één keer dus, want de ontwikkeling loopt al drie jaar
@w0o0dy:
Whahahahaha veel te vroeg gelachen.
Of veel te laat…. Dit bericht had Autoblog al een jaar geleden op internet kunnen pleuren. Zo oud is het plan al. Sterker nog vanaf halverwege vorig jaar rijden er al Golfs mee in het TCR-International kampioenschap.
@ramshoek: en wanneer wist de top van VAG van de ellende met de sjoemelsoftware? Juist.. In het voorjaar van 2015…
@ramshoek:

Maar net als de sjoemelsoftware, wist hier de raad van bestuur ook niets van af….
Om greenpeace gerust te stellen?
Kortom, heel veel geld voor een auto waar je als particulier eigenlijk niks mee kan. Natuurlijk zijn al die circuit beestjes leuk, maar ik had lekker zelf een auto gebouwd…
@dutchdriftking:
Want, iedereen die wel eens op autoblog komt kan zomaar ff een competitieve racewagen bouwen ???
@ramshoek: Die kans is groter dan dat ze dit apparaat kopen.
Ze kunnen beter naar de “Golfbaan”
Gelukkig bescheiden wielkasten.
Benieuwd hoe lang het duurt voordat deze bodykit verschijnt op straat Golfjes
Het TCR reglement is een groot succes. Het volgt dan ook dezelfde filosofie als dat van een raceklasse welke ook al zo’n doorslaand succes is: GT3.

Het succes van GT3 bestaat uit 2 zaken:
Punt 1: Balance of Performance, waarbij racewagens voor aanvang van het seizoen door onafhankelijke testrijders beoordeeld worden, waarna de organisatie voordeeltjes en beperkingen oplegt om de wagens even competitief te maken.
En punt 2: een maximum aanschaf prijs.

TCR werkt ook zo, met dat verschil dat de wagens geen 4,5 ton mogen kosten maar minder dan die €uro ton. Een rete scherpe prijs als je bedenkt dat Tom Coronel’s WTCC bolide met gemak voorbij de 6 ton gaat …

Franz Engstler reed ooit WTCC als privateer. De extreme budgetten voor die klasse heeft hem naar het TCR gedwongen. De Duitser en zijn Duitse sponsor Liqui Moly wilden wel een Duitse auto. Aangezien Engstlers jarenlange partner BMW geen voorwielaandrijver in het assortiment had, werd het de Golf. Die moest nog wel even ontwikkeld worden waardoor Engstler een paar races toestemming kreeg om met de Audi TT-Cup te racen (een auto met dezelfde techniek als de Leon). Vanaf zomer 2015 rijdt de Golf al in TCR, dus dit bericht is wel erg laat.
Zou er wel in rondje in willen raggen hoor!
FWD? Rijdt dat dan nog wel?
Eens kijken wat ik hiervan kan retrofitten in mijn Golf!
http://tcr-series.com/index.php/news/item/practice-1-rosell-chases-comini-and-oriola
Let vooral op de datum. Vorig jaar is het team begonnen met Audi TT’s die een uitzondering kregen omdat de Golf nog niet klaar was.
Ik vind het vooral jammer dat die TCR-series nog niet opgepakt is door een Nederlandse TV-zender. Het klinkt als een hele leuke raceserie, met een deelnemersveld dat steeds sterker wordt en ook steeds meer steun vanuit fabrikanten. Het deelnemersveld wordt steeds sterker en er is ook steeds meer steun vanuit fabrikanten die zelf al met wagens volgens deze specificaties komen.
Ze moeten ergens aan uitstooten
Fuck is op met dat uitstoot geneuk man.
@ferari: AMEN
Nu nog hopen dat er iemand komt kijken natuurlijk.
Zo die wielkasten staan hem goed😎
geel/rood was het toch…die olievlag?
Maar wel met vier deuren
Waar gaan ze met seat dan naartoe als racen nietmeer past bij het toch wel sportievere imago dat die zich aanmeten?
Wat een mooie bak, hopen dat ze die kitjes ook los verkopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).