Volkswagen onthult de Transporter T6 California

Auteur: , 59 Reacties

In navolging van de nieuwe Transporter T6 laat Volkswagen nu zien hoe het busje eruit ziet als je er een camper van maakt.

De T6 California komt in drie varianten, met namen die je als vanouds doen smachten naar een campingovernachting. Of niet. Ze heten Beach, Coast en Ocean. De California komt standaard met zeven zetels, en desgewenst met maximaal vijf slaapplekken. Het pop-up dakje is ook weer van de partij.

De nieuwe Transporter California komt verder met een verwijderbare picknicktafel en klapstoelen. Wilt je vrouw het keukenblok met twee kookpitjes, een koelkast (42 liter) en een RVS gootsteen er in hebben, dan ben je aangewezen op de Coast-uitvoering. De Ocean-uitvoering heeft daar bovenop nog dubbele beglazing, extra verwarming, instelbare LED-verlichting en een elektrisch aangestuurd klapdak.

De hel, dat zijn anderen, op een camping

Wie nu meteen vakantiekriebels krijgt van deze moderne iteratie van het hippiebusje moet nog even wachten, want Nederlandse prijzen hebben we nog niet. In Duitsland begint de Transporter California bij €41.429.59 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Beste camper ter wereld!👍🏼
@bram95: Sarcast!
@Bram95: waarschijnlijk wel. Maar toch vind ik een Mercedes Marco Polo mooier.
Gezellie ook .. Ben na het zien van drie plaatjes meteen aan vakantie toe ..
” De Ocean-uitvoering heeft daar bovenop nog dubbele beglazing, extra verwarming, instelbare LED-verlichting en een elektrisch aangestuurd klapdak. ”

Maar waar kun je schijten in dat ding ?
@desjonnies: De wasbak is optioneel uit te rusten met een shredder.
@comapatient:

Wil jij dat mijn reisgenoten ook comapatiënt worden ?
Als ik heb zitten behren dan……….
Blijven fantastische busjes, jammer dat ze zo duur zijn. Ook tweedehands exemplaren met meer als 3 ton op de klok moeten nog altijd een vermogen opbrengen. Jammer, want een T3 facelift lijkt me altijd nog een heel leuk roadtrip busje.
kunnen hier 6 mannen met ak-47’s in?
Ideaal voor lange steakouts bij liquidaties…
De natte droom voor Marokkaanse families…
@BmwMPower: heb je de lakens voor ze gewassen?
@BmwMPower: alleen de koelkast op het dak mist nog
Ongeveer even duur dus als 20 jaar lang op een luxe hotelvakantie gaan auto huren(erg veilig gerekent, 30 jaar red je ook prima). Niet goed bij je pan als je dit uitgeeft aan een camper.
@lambo4all: ik weet niet wat jij onder luxe vakantie hotel verstaat evenmin wat voor auto’s jij huurt op vakantie, of je hebt een nul te veel gezien bij de prijs of je bent nog nooit op vakantie geweest.

Voor de rest voor camping liefhebbers is dit een top apparaat.
@mcaa: vanaf 41.000 (kaal!) in duitsland. Voor een beetje leuke in nederland ben je dus mi ni maal 50.000 kwijt. Voor 2,5 rug per jaar kan jij heel leuk op vakantie hoor.
@lambo4all: M’n broertje heeft stage gelopen bij een grote VW/Audi dealer. Die had een full options Transporter camper staan. Alles dr op en dr aan gewoon 75k….
@E34M5Touring: kan je nagaan.. Toch neem ik als ik op schattingen af ga altijd het meest gunstige geval, maar zelf dat houdt hier niet stand. Belachelijk duur die dingen..
@E34M5Touring: ja en wat is je punt? Die dingen zijn voor 75k dan ook behoorlijk en rijkelijk uitgerust. Zo’n bus wordt gewoon altijd als werkbus gezien vandaar de reacties. Heb je wel eens gezien wat je neertelt voor een tour sprinter?
@mcaa: Mijn punt is (net zoals dat van @lambo4all:) dat je daar jaren lang zeer luxe van op vakantie kunt. Dan wil je wel heel graag met de pleerol onder de arm naar het schijthuis in Spanje….
@E34M5Touring:
Sommige mensen zijn nu eenmaal zeer gevoelig voor uitspraken die misschien negatief uitvallen voor hun favoriete merk.
Bij niet nader te noemen merken is die neiging buitengewoon groot, en zij zullen te vuur en te zwaard hun gelijk proberen te halen.
Gewoon links laten liggen en niet teveel aandacht aan schenken.
Daar ben ik ook mee gestopt.
@jrk68: sla je de plank toch mis, vw is nooit mijn favoriete merk geweest, maar des ondanks kan ik wel begrijpen dat er mensen zijn die het leuk vinden om met de camper op vakantie te gaan. Ik zelf heb nog nooit een camping of een camper van binnen gezien, jammer joh…
@E34M5Touring: gelukkig zijn niet alle mensen hetzelfde, anders ging iedereen naar dat all inclusive “luxe” hotel in Griekenland of Turkije… (-_-*)
@mcaa: Inderdaad, gelukkig maar. Ik vind het echt fijn dat er mensen zijn die graag 2500km rijden, met 90-100km/h, om daar een plee te delen met 500 man. Want dan zitten ze niet waar ik vakantie vier.
Met zelf meegenomen boterham met hagelslag aan t zwembad…. Zeuren over de hitte… En dan lekker in die loeihete camper/caravan. En dan vragen mensen zich af waarom iedereen maar gaat scheiden tegenwoordig.
@E34M5Touring: haha ik krijg sterk het gevoel dat je vroeger met je ouders ieder jaar weer naar zuid Frankrijk ging
@mcaa: Dan zou ik een wc gaan zoeken, bullcrap namelijk.
@lambo4all: voor 2,5 rug kun je zeker goed op vakantie gaan, maar geen luxe vakantie. En voor een camper is touren in z’n wagen ook vakantie en geen vervoersmiddel alleen.
@mcaa:
Hmmm. Ik ben een paar jaar terug met een maat voor ca. €2000 p.p. toch erg prettig naar Italië geweest. Met een supercomfortabele Citroën C5, alleen maar slapen in prettige hotels, eten in restaurants (elke dag, ook ontbijt en lunch op terrasjes) en helemaal niet op geld letten. Toch 2 weken weggeweest.
Een latere vakantie had nóg luxer vervoer (Jaguar XJS V12 Convertible) en ging naar Engeland inclusief Goodwood Revival. Iets minder wild gedaan met slapen, maar toch onder €2000 p.p.
Veel leuker als een camper.
@sabrerator: jij snapt het, heb dat ook twee keer gedaan. Supertoffe vakantie gehad in italië in mooie hotels en zeker niet op de centen gezeten. Maar 2k heb ik niet uitgegeven.
@mcaa:

– Verzekering
– Onderhoud
– MRB belasting
– Stallingskosten
– Afschrijving
– Renteverlies

Tel uit je “winst”

Ene Mevrouw Sharon Stone, jazeker die, huurde daarom een zeewaardig jacht voor haar vakantie, kostte een goeie anderhalve ton Euries per week, maar dan heb je ook wat !
En is niets vergeleken met de kosten die rond de 2 – 3 miljoen per jaar liggen
@desjonnies: en jij denkt dat auto huren goedkoper is? Anders ga je toch lekker in een hut wonen kost ook niks…
@desjonnies:
Ik mis de olie kosten in je staatje, ik heb mij laten vertellen dat die niet mals zijn.
@mcaa:
Wees eerlijk, zelfs luxe uitgerust is zo’n kampeerbusje nog geen concurrent voor een beetje B&B, je kan je reet niet keren in zo’n ding.
Nee, dan ga ik liever met de cabrio naar een goed appartement met plenty inspirerende stuurmans weggetjes in de omgeving.
Dat red ik trouwens makkelijk voor 2,5k.
@jrk68: mij zul je ook nooit in een camper vinden, daar denk ik hetzelfde over. Maar leer nou eens begrijpen dat er mensen zijn die daar anders over denken.
@mcaa:
Lieve schat, zou het misschien komen omdat je met allerlei kul argumenten komt en dat we je daarmee dollen.😜

Ik ben 25 jaar geleden getrouwd in een camper, wel een bazencamper, een Citroën HY.
@lambo4all: Hieveel zijn die vakanties iver 20 jaar waard?
Noppes, dit apparaat levert dan tenminste nog een bak geld op.
@5cilinder: dit ding is over 20 jaar ook geen ene zak meer waard. Ik heb verder ook geen verzekering en brandstofkosten meegerekent. Plus het feit dat je de rest van het jaar als een tokkie in een halve camper naar je werk moet.
@lambo4all: over 20 jaar houd je nog altijd meer over dan al die gehuurde wagens bij elkaar, huurauto’s rijden trouwens ook op brandstof. De mensen die zich zo’n camper kunnen permitteren gebruiken de camper dan ook niet als werk auto…
@mcaa: tuurlijk .. Een camper is een prima investering .. Misschien nog wel beter dan een speedboat .. Ga jij maar verder met flippoos verzamelen .. Wordt ook goud waard ..
@lincoln: waar zie jij mij zeggen dat het een prima investering is? Na 20 jaar blijft ie nog altijd wat waard sukkel… maar goed aan je naam te zien weet jij sowieso al niks van waarde…
@mcaa: na 2 jaar ben je zo een ding spuugzat en verkoop je em uit ellende voor de helft .. Zo gaat dat .. En niet anders ..
@lincoln: ik vond een lincoln altijd al waardeloos, maar dat je m binnen 2 jaar al voor de helft verkoopt verwachte ik geen eens… jongen als je zelf al niks zinnigs kan zeggen dan doe ik toch lekker mee.
@mcaa: dan ben je spekkoper als dat je lukt ..
@mcaa:

Weet je

Jij bent iemand de gewoon altijd gelijk heeft
@desjonnies: je hebt gelijk
@mcaa: en jij ook, maar dat wist je al. Ook dat sukkel gedeelte. En hoewel ik twijfel of dat nodig was om te zeggen, heb je daar ook gelijk in. Dat heb je namelijk gewoon. Netjes voor elkaar. Ik hoop dat je dat met me eens bent, want dan heb ik ook gelijk.
Heb liever zo’n Mercedes Marco polo,(de v-klasse) lijkt me overigens toch nog steeds geinig en leuk om met zo’n westfalia t1/2 op vakantie te gaan!
Mwah, het klepje van het dashboardkastje zit erg in het zicht met die beige kleurstelling..

Zo kan ik natuurlijk geen auto kopen.
Mooi grijs is niet saai.. ow wacht.. man, man, man word je toch niet vrolijk van op vakantie alles grijs, mijn hemel
Wat dat betreft begrijpen de Amerikanen Campers veel beter dan wij…
@gtwillem: Zelfs de term “RV” klinkt stoerder.
Onder de banken heb je genoeg plek om je olie te stallen voor een retour tripje Costa del Sol.😝
@jrk68: en genoeg ruimte om voor het uitschot op de Wörthersee om zich geslachtelijk voort te planten…
@gtwillem:
Op de Worthersee?
Ik weet niet hoe het met de amfibische kwaliteiten gesteld is.
Wat ik wel weet is dat Oostenrijkers niet zo blij zullen zijn als je dat met deze olieboot gaat uitproberen.😜
@jrk68: Misschien is de oliepeilstok wel naast het stuurwiel geplaatst, die heb je haast net zo vaak nodig als de lichtschakelaar…
Daar kun je een boel bussen smeerolie in kwijt!
Het is niks vergeleken bij, laten we zeggen, een Hymer…
Kun je mooi in blijven slapen als weer eens met pech staat.
Was toch al onthuld?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).