Volkswagen Sport Coupe Concept GTE: dit is ‘em

Auteur: , 24 Reacties

Volkswagen heeft het doek van de Sport Coupe Concept GTE getrokken, de vierdeurscoupe die de Passat CC moet doen vergeten.

We hadden van Volkswagen een kleine preview gekregen van de auto die -zoals we nu weten- deze Sport Coupe Concept GTE is. Deze gaat een klasse hoger opereren dan de Passat CC, waarmee Volskwagen de peilen gaat mikken op onder andere de BMW 5 Serie, Mercedes-Benz E-Klasse en de Audi A6.

De drie letters GTE zijn magisch, want die duiden op een plug-in hybride aandrijflijn en dus lage bijtelling. Onder de gele motorkap gaat een 3.0 zescilinder TSI motor schuil. Het resultaat is een systeemvermogen van 279 kW/380 pk, een top van 250 km/u en een officieel vastgesteld verbruik van 2,0 l/100 km. In de E-modus rijdt de conceptauto tot 50 kilometer puur elektrisch, met enkel achterwielaandrijving. De totale vastgestelde actieradius is meer dan 1.200 km.

Een opvallende feature in het interieur is het digitale instrumentarium met 3D-weergave. Daarnaast zijn er nog vier andere beeldschermen in het interieur te vinden, waarvan drie voor de achterpassagiers. Een andere primeur is het navigatiesysteem. Dit kan een route selecteren op basis van biometrische input, geleverd door bijvoorbeeld een smartwatch. Afhankelijk van de stemming van de bestuurder wordt de route comfortabel of juist uitdagend.24 reacties

Ze laten geen gras over groeien, ADAC-geel. Een doorgestoken kaart was nog nooit zo transparant…
Mooi op die neus na, ik weet niet wat ik zie maar het ziet er een beetje raar uit.
Ik vind ‘m erg mooi!!
Ook de neus
Not bad not bad, doe alleen wel een ander kleurtje aub.
Ik zie veel audi invloeden in het interieur.
De koplampen in de grille zijn dus een trend aan worden. Goed gedaan BMW 3-serie.

En de achterkant lijkt zo van de S-klasse coupe af te komen. Het interieur daarentegen is wel bijzonder fraai.
@gtwillem: das toch logisch? Wat moeten ze dan? Zelf iets verzinnen, das wel heel veek gevraagd he.
@bouwvakkert: de eerste Passerati was een hele mooie auto. Niet alleen voor een Volkswagen. Persoonlijk vond ik in die tijd de 159, IS220 en de Passat CC de mooiste middenklassers van dat moment.
De overgang van de grille naar de koplampen is wel erg simpel gemaakt. Alsof ze een kind met een figuurzaag aan het werk hebben gezet.
@berlinetta: dan heeft dat kind goed ze best gedaan! Ik vind het best mooi
Leuk ding, aandrijflijn van de Panamera Hybrid?
@dutchdriftking: nee, Golf GTE. Jeeeeh!
Velgen zijn ook mooi.
Niceee elektrische kookplaat rechts van de pook keiluxe
Niks meer aan doen en zo in productie. Prachtige wagen!

En dat van iemand die echt helemaal niks met volkswagens heeft. (Ben een opel liefhebber)
Precies wat ik al verwachte. Je kan het heel goed merken aan de golf gti/r letterlijk overal wordt hij opgenomen tegen de 135i en s3 en Nu met de passat weer. En al helemaal met skôda die de plek van VW gaat innemen. Nu hoop ik als Opel liefhebber dat Opel ook meegaat maar ik weet niet wat hun er tegenin moeten gaan brengen. Gelukkig is premium zijn ook nooit een succes. De echte 2 blijven toch echt Mercedes, BMW en Jaguar. Sorry Audi maar jullie zijn voor mij persoonlijk nooit echt premium geweest maar wel mooie wagens afgeleverd
@henkhupelschoten: Sorry de echte 3 moet ik dan zeggen
Als ze hiermee tegen de 6 serie a7 en nog meer die richting op willen gaat ze dat niet lukken want het is het gewoon niet..
superb met vw neus …
Met name de achterkant vind ik m heel erg geslaagd
Hij lijkt precies op die concept van Audi maar dan met een andere grill als je het mij vraagt. Is is dit die Skoda vision concept?
Wat een mooie auto, als deze auto onveranderd in productie gaat wordt het een groot succes denk ik.
Ja, ik wil…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).