Volle schoolbus rijdt 100 km/u in besneeuwd Limburg

Auteur: , 42 Reacties

Want waarom zou je voorzichtig met je kostbare vracht omgaan? Hop, gewoon 100 km/u over de linkerrijstrook waar 70 km/u de gemiddelde snelheid is.

Brrr!

Vanmorgen hield de Limburgse politie een volle schoolbus staande op de E313 in Hasselt. Ondanks het hevige pak sneeuw (op sommige plaatsen wel 60 centimeter) dat naar beneden kwam, reed de 63-jarige buschauffeur rond met 100 km/u alsof er niets aan de hand was. Dat de rest van het verkeer de snelheid omlaag bracht naar 70 km/u op de verraderlijke weg kon hem niet deren.

De buschauffeur gaf als excuus dat hij door het weer vertraging had opgelopen, en de verloren tijd in wilde halen. Was hier geen andere oplossing voor dan met je semi-slicks over de besneeuwde linkerbaan te boenderen? Uiteraard kreeg hij een mooie prent van de politie en het verzoek om toch iets voorzichtiger zijn weg te vervolgen. Wat zijn werkgever in Boechout erover te zeggen heeft is nog maar afwachten, maar wij verwachten op zijn minst een vervroegd pensioen.

Met dank aan David voor de tip.42 reacties

als ik zijn baas was zou ik hem ontslagen
@autobloger: Ik dacht dat je aan het trollen was met je username, maar je kunt gewoon echt niet spellen.
@Dimitriej: dit is niet zo zeer een spellingsprobleem…….
Hebben we schoolbussen in Nederland? Dat is nieuw voor mij…
@jipino: Sinds wanneer ligt Hasselt in Nederland?
@Dimitriej:
Ooit gehoord van Belgisch Limburg…?
@jrk68: nee had ik hiervoor niet. Weer wat geleerd…
@Dimitriej: sinds de koude oorlog toch?
@Dimitriej: al een paar honderd jaar. Het is een leuk stadje niet ver van Zwolle. Maar hoe verwarrend ze het ook proberen te maken met een plaatsnaam die ook in Nederland voorkomt, een provicienaam die ook in Nederland voorkomt en wegennummers die in heel Europa kunnen voorkomen, de combinatie van die gegevens met iemand die weet door te rijden op een besneeuwde snelweg dat kan gewoon niet in Nederland zijn.
@mashell:
Het mooiste is nog dat er nergens in de tekst “Nederland” staat, alleen Limburg.
Maar zoals jij ook weet is lezen niet het hoogste goed onder reaguurders op AB….
@jrk68: Het wordt nog mooier Want autoblog mag dan van origine Nederlands zijn, autoblog.be is ook gewoon beschikbaar.
@C220AMG:
Dat weet ik. Deze Ollander heeft ooit wel opgelet met aardrijkskunde, dus deze wist wel dat Hasselt in Belgisch Limburg ligt.
das waar ik kan niet spellen
@Dimitriej
Helaas rijden er meer van dit soort malloten op de bus.
Ooit op weg naar de wintersport in een sneeuwstorm, alles reed 60 op de rechterbaan omdat de linker bedekt was met een centimeter of 15 sneeuw. Komt er een nederlandse touringcar voorbij alsof de rest stil stond.
Was er 1 van Beuk uit Noordwijk.
@jrk68: met zo’n naam……
@ropbp:
Lol… Dat was precies wat wij toen dachten, de beuk erin….
goed zo .. stuur em naar een belasting aanslag ..

een beetje verwijfde adviessnelheden negeren .. wat denkt ie wel niet ..
Levensgevaarlijk, er zal maar een kind op de weg liggen!
@faalhaas: welk kind gaat nou met (op sommige plaatsen) 60cm sneeuw midden op de weg liggen?
@mevipp en @autobart: sarcasme is niet aan jullie besteed blijkbaar?
@SimonMc: sarcasme is een beetje moeilijk te herkennen op internet en al zeker hier…
@faalhaas: Sowieso hoort een kind niet op de weg te liggen… In wat voor vreemde omgeving woon jij?
@faalhaas: Die zaten allemaal in de bus.
Vrachtwagens en bussen hebben haast geen hinder van sneeuw en gladheid. Deze kunnen vele malen harder op glad wegdek dan auto’s. 100km p/u is dus helemaal niet zo raar.
@replicant: Toch vind ik het van de zotte dat ik vanmorgen op de A79 door een vrachtwagen, die zo’n 90 km/h reed, werd ingehaald. Alle auto’s reden 50-70 km/h, omdat het gewoon barslecht was en dan komt zo’n vrachtwagen langs gevlogen. Ik vind dat vrachtwagens onder alle slechte weersomstandigheden NOOIT harder mogen rijden dan het overige verkeer. Maar dat is mijn mening.
@replicant:
Dat dacht de chauffeur van een vrachtwagen, die voor mij reed, een tijdje geleden ook… Met de nadruk op DACHT. Hij schoof in een bocht mooi rechtdoor de sloot in, met een vaartje of 60/70. Lading bloemen naar de kloten. En de chauffeur maar afvragen hoe dat in vredesnaam mogelijk was..
@Rob: Bussen en vrachtwagens lijken door hun hoge massa geen last te hebben van sneeuw en gladheid. Maar als ze de grip eenmaal verliezen (dat voelen ze door de massa minder goed aankomen) gaat het ook echt mis.
Mag dan wel zo zijn maar die kinderen hadden de rit van/voor hun leven….
Onverantwoord… morgen is het 1 jaar geleden van het busongeluk in Sierre.. krijg er nog steeds tranen van in mn ogen..
@laulau: Jup.. er is idd eerder en bus met kinderen betrokken geweest bij een ongeluk..

En nu moeten alle bussen met kinderen dus als een slak zich voortbewegen naar hun bestemming want voorkomen is beter dan genezen..

Goed, het was verstandig geweest.. maar er is niks gebeurd.. dus boeie..
@laulau: Er is geen foto van de omstandigheden, stel nou dat er een beetje van zulke snot sneeuw ligt? Dan is het amper glad te noemen, zeker voor een bus. Een bus weegt flink zwaarder dan een doorsnee auto… Daardoor drukken de wielen veel harder op de sneeuw, dus heeft hij ook meer grip. Wat is dan het probleem van 100 rijden?
@autobart: ik weet dat omdat ik er niet ver vandaan woon.. er lag hier ong 30 cm sneeuw en de (lijn) bussen gleden alsof het sterren dansen op het ijs was. En dat was bij een slakkengangetje van ong 30km/u.. laat staan als zo,n gevaarte moet remmen bij 100 km/u.. blij dat ik glij…
@laulau: Dat is een ander verhaal, maar hier waren de provinciale wegen gewoon schoon… Dus als dat daar ook het geval was is er niks aan het handje.
Boete voor het negeren van advies snelheid.. onverantwoord bezig of niet, moet toch niet veel gekker worden met die boete’s..
Zie het probleem niet, hij reed toch geen BMW?
Wat is dat weer voor een boete. Nooit van gehoord. Of is het misschien de nieuwe belasting van Di Rupo?
‘waar 70 km/u de gemiddelde snelheid is’ juist, een gemiddelde is altijd opgebouwd uit meerdere getallen. Bus reed 100, een Daewoo rijder 40, en hop, 70 is gemiddeld.
Mooi, nu nog een sneeuwschuif ervoor en gaan! Met de aslasten en banden van dergelijke voertuigen is een beetje sneeuw heus geen probleem. De situatie wordt hier vast weer gigantisch overdreven.
Wel apart opzich. De eene keer zeikt iedereen dat Nederland bij het eerste sneeuwvlokje op de rem staat, en als iemand dan een keer lekker het gas erop houdt is het weer niet goed!
Wat een lul, zo’n vent. Als ie een noodstop moet maken met z’n mastodont, frommelt ie personenauto’s als schoenendozen in elkaar…
Pussy NL’ers
Dus, conclusie: bussen en trucks verbieden bij sneeuwval.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).