Lamborghini verkocht 30% meer auto’s in 2012

Auteur: , 29 Reacties

Fuck de crisis, we kopen gewoon een supercar!

Ze zijn niet aan te slepen, die Aventador Roadsters!

Voor een exclusief merk doet Lamborghini het nog helemaal niet zo slecht in tijden van crisis. Wereldwijd verkochten ze 30% meer auto’s, een toename van 1.602 tot 2.083 stuks. Dit laat zich vertalen naar, hou je vast, een omzet van 469 miljoen euro. 46% meer dan het jaar daarvoor (322 miljoen euro). Daar moet wel even bij gezegd worden dat 70% van de auto’s buiten Europa werd verkocht.

Is Europa dan zo’n slechte afzetmarkt? Dat valt eigenlijk nog wel mee. De verkopen zijn onderverdeeld in drie regio’s: Europa (29%), Amerika (28%, waarvan USA 25%) en Azie (35%, waarvan China 15%). Het Midden Oosten en Zuid Afrika krijgen de overige 8%. Hoewel de verkopen van de supersportauto’s nog niet op het topniveau van 2008 zitten, groeide Lamborghini in Europa met 34% in vergelijking met 2011, Amerika met 50% (USA +53%) en Azie met 9%.

De groei is voornamelijk te danken aan de verkoop van de nieuwe Aventador LP700-4 (922 stuks) en de Gallardo met 1.161 stuks. Hiermee is de laatste nog steeds de meest succesvolle Lamborghini ooit, met een totaal van 13.000 Gallardo’s verkocht sinds de lancering.

In 2013 moet de Aventador LP 700-4 Roadster een succesnummer worden. De verwachtingen voor het aantal pre-orders zijn al overschreden en de wachtlijst staat nu op 15 maanden. Daarnaast zal Lamborghini zich richten op de productie van straatlegale one-off’s zoals de Veneno.29 reacties

Super, ben helemaal gek van het merk dus zeer goed nieuws!!
Omdat de Aventador gewoon supergeil is!
Crisis gebeurt als de rijken niet meer investeren, dus gaan de boy’s maar dure dingen kopen voor hun geld.
@norge: En dat nog op een vag product.. Die gasten sporen niet..
@lamborgfan: Heb jij een overdosis jaloezie gekocht van je geld? Dat is inderdaad niet verstandig nee…
@autobart: kijk naar mn naam, de persoon op wie ik reageer en met wat voor inhoud..

Sarcasme noemen we zoiets..
Kopen = goed voor de economie. Uiteindelijk komt er zo wel geld in het laatje.
@ravi: voor welke economie en in wiens lade.
@betonstaal: rijke mensen kopen een lambo, dat levert geld op voor een aantal bedrijven. Door consumptie kan een bedrijf investeren. Als bedrijven investeren is dit goed voor de economie. Rijke mensen met bv. een eigen bedrijf durven te investeren. Ookal is één lambo niet de hele economie natuurlijk, op heeeele lange termijn verdien je eraan.
@ravi: Het geld zit bij de massa. Niet bij de rijken. Massa’s mensen gaan naar de (Duitse) Aldi, de gebroeders Albrecht (eigenaren van de Aldi) zijn hierdoor rijk geworden.

De crisis is een probleem omdat de massa arm gemaakt is door banken (waarvan er nog niet een juridisch aangepakt is) met hun wazige financiële produkten. De oplossing is om banken daadwerkelijk failliet te laten gaan, dan zijn mensen van hun schulden af en hebben ze weer geld om naar de (Nederlandse) Albert Heijn te gaan.

Support your local economy!
@betonstaal: Laat mensen met een uitkering lekker werken, dat zou pas goed zijn! Maar daar moet ik natuurlijk mn mond over houden…
@ravi:

de Southpark aflevering Margaritaville maar eens kijken dan ..
@lincoln: precies!
@lincoln: Aaaaaand it’s gone! :D Die aflevering vat t mooi samen inderdaad.
De Aventador is gewoon een puik ogende auto, alleen hadden ze de Gallardo ook wel eens geheel kunnen vernieuwen, op die facelift is hij niet bepaald fraaier geworden…
Die aventador ziet er leuk uit maar rijdt beroerd volgens Fifth Gear, geen auto om voor je plezier in te rijden. De achterkant is ook nogal rommelig en je kunt de motor zelfs besproeien (=onder zeiken) van buiten af, als je dat zou willen. Lambo’s ogen leuk, maar in ons calvinistische kikkerlandje durft vrijwel niemand er een te kopen, laat staan er mee te rijden. Dus ik denk niet dat hier verkooprecords worden gebroken, hoewel 3 i.p.v. 2 stuks natuurlijk al 50% meer zou zijn. Even afgezien van speciale Italiëdagen heb ik hier nog nooit een lambo zien rijden.
@grandmasterb: mijn buurman rijdt er 1
@grandmasterb: die vinden alleen alles met spoilers en downforce en doubleclutches of hanbakken geweldig.. Alles wat de lambo dus niet heeft!
Goed nieuws. Hoe meer van deze dramatische auto’s op de weg, hoe beter.
lemans96: hoezo dramatisch?
@lemans96: ik vat hem ook niet helemaal.
@Nerekop: Haha, dus jullie vinden zo’n Aventador, Murciélago of Gallardo er niet dramatisch uit zien? En dan heb ik ’t nog niet eens over het geluid wat die dingen voortbrengen…
@lemans96: goed gezien! Ik vind ze idd stuk voor stuk vrij briljant. Zowel hun design als hun geluid. Rasechte supercars als je het mij vraagt. Okay, de laatste facelift van de gallardo was niet mooi. Maar hej, dat is persoonlijke smaak hè!
922?! Ben ik de enige die dat belachelijk veel vind?
Een toename van 1161 Gallardo’s en 13000 in totaal, behoorlijk succesvol dus. Slim gedaan van Lamborghini om deze lang in productie te houden. Alle kosten lang en breed terug verdiend.
“De groei is voornamelijk te danken aan de verkoop van de nieuwe Aventador LP700-4 en de Gallardo.”

Goh.. Had niet anders verwacht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).