Volvo Concept Estate is bruin maar bloedmooi

Auteur: , 28 Reacties

Helig köttbullar, wat een sexy voiture!

In de aanloop naar de nieuwe XC90 (en andere modellen) is Volvo nu aangekomen bij de laatste concept uit een serie van drie wagens (eerder zagen we de Concept Coupé en de Concept XC Coupé) die ons moet voorbereiden op de toekomstige ontwerpen van de Zweden. Nu het doek er helemaal vanaf getrokken is kunnen we eindelijk zien hoe sexy het geheel eruit ziet.

De shooting brake-achtige conceptcar is met name bedoeld om mensen een beeld te geven van de toekomstige designs van de interieurs. Daarbij is een groot tablet-achtig touchscreen in de middenconsole het meest opvallende item, zouden ze dat bij Volvo van de Autoblog Auto van het Jaar hebben afgekeken? Dit touchscreen vervangt alle functies van andere knoppen op een aantal essentiële zaken na: bediening van bijvoorbeeld de hoofdfuncties van de multimediaset (volume, pauze, play), alarmlichten en de ontwaseming van de ruiten gebeurt nog wel via tastbare knoppen. En dat is maar goed ook, want op snelheid een touchscreen bedienen is lang niet altijd makkelijk. Hoewel het design allesbehalve gedateerd oogt is er wel teruggegrepen op hét icoon van Volvo als het gaat om tijdloos design: de P1800. Bijvoorbeeld het stuurwiel, instrumentenpaneel en de klokken zijn door de klassieker geïnspireerd. De oranje details zoals de gordels en wollen tapijten zijn een verwijzing naar de “kleurrijke trends van de hedendaagse Zweedse levensstijl.” Verwacht echter niet dat details als handgemaakte koperen sierstukken en natuurlijk verouderd en gewaxt hout straks ook standaard in jouw nieuwe XC90 terecht komen, hoe mooi we het ook vinden allemaal.

Volvo Concept Estate interieur

Volvo geeft echter met het uiterlijk van de auto ook een dikke knipoog naar het ontwerp van toekomstige Estate-modellen zoals de V70 en XC 70. Ook in het exterieur van de Concept Estate komt de meest sexy Volvo ooit weer terug, met name in de achterpartij valt het één en ander van die auto te herkennen. Op de neus zien we vooral de nieuwe indeling van toekomstige Volvo’s: een zwevende grille, gewelfde motorkap en T-vormige DRL koplampen zijn onderdeel van de handneustekening van toekomstige productiemodellen.

Of de optie van het spel “kubb” onder een transparante laadvloer met daarop gegraveerd de spelregels ooit de optielijsten van Volvo gaat halen durven we in twijfel te trekken maar Volvo, als dit een belofte is voor jullie toekomstige designs dan loop zelfs ik het risico fanboy te worden. Prachtig, toch?28 reacties

ziet er erg mooi uit, maar of ie lekker rijdt is daarmee helaas nog niet gezegd…
Wat is er mis met bruin?
Prachtig silhouet. Volvo is de laatste tijd een stuk chiquer geworden zeg.
Is Volvo nog steeds Zweeds, of ook al Chinees? Prachtig hoe wij in de marketingpraatjes stampen. Iconisch, Zweeds, veilig etc, hoor het regelmatig op de radio. Slimme jongens die chinezen! Ik zou mn V70 uit 1997 bijna inruilen, of mag dat niet met een R icoon :-)
@mistere: Mooi houden, die R ;) En deze als eerste wagen rijden.

Manman, wat een fabeltastische wagen is dit. Super design dit!
Beste Mercedes-Benz kijk goed, dit is een “Shooting Brake”!

Wat een prachtig design. Nu maar hopen dat Volvo de ballen heeft om zo ongewijzigd mogelijk een productie versie hiervan te maken.
-edit: check-

Verder wel een mooie Vulva!(Volvo)
@celicatwincam: persoonlijk zou ik 2 veranderen in twee ;)
@celicatwincam: Content schrijver van beroep? ;) @CasperH: Hij heeft hier een punt…
Zeikering = zeikerig. Het is nog vroeg…
Heel mooie kleurstelling. De verhoudingen zitten ook helemaal goed. In het interieur zou ik wel een ander stuur willen want hier is het stuur toch plomp.
Wauw, zowel van binnen als van buiten. Ik wil wel graag een vierdeurs variant, maar dat lijkt me niet onmogelijk. Mooie 5 serie Touring concurrent.
Mooi. Komt er een 300 pk diesel in met 4×4? Nee?
Laat dan maar.
Schitterend! Maken!!
@joejojo2012 nee student Technische Bedrijfskunde.. Ook een hoop schrijfwerk. Ik hoop nog steeds dat AB me vraagt om te solliciteren…
Het ene autobedrijf maakt een auto en noemt het een “shooting brake”, terwijl het eigenlijk gewoon een estate is, want dat staat trendy ofzo. Het andere bedrijf maakt een “Shooting brake” (nou ja gaat maken), en noemt hem gewoon Estate… MAW wij doen lekker niet mee met die stomme trend!
@notsobig: de concept E was ook een echte shooting break die later (met twee handige deuren) min of meer als cls shooting break in productie is gegaan.

Dus alle credits voor het Volvo design maar daar staat voorlopig ook geen echte shooting break in de showroom.
Fraai
Mooi, maar deze concept suggereert dan ook RWD. Als de productieversie dat niet wordt, schuif dan in gedachten dat voorwiel maar 10 centimeter terug tot vlak voor de A stijl en bam, weg is die mooie gestrekte look. De huidige S60 heeft ook zo’n ontiegelijk grote frontoverhang die het design verpest.

Oftewel leuk, maar tenzij Volvo terug gaat naar RWD zal er weinig van overblijven, denk Brera concept naar productie Brera.
Wordt dit dan een voorbode op het afstoten van die lelijke langwerpige lichten van Volvo?
Mooie wagen zeg en een prachtig interieur. Bouwen dat ding.
Alweer een zeer fraai concept. Prachtig!

De Duitsers met VAG voorop moet zich doodschamen voor de gedrochten die zij op de markt zetten.
Tjonge wat een verschil in stijl.
Het zal wel met de doelgroep te maken hebben, dus vooral blijven maken VAG!
Volvo maakt wel modellen voor de liefhebber met wat meer smaak.
@kroon: Ja hoor.. dat Volvo in navolging van VAG voor de verandering ook eens een keer een stijlvolle auto probeert te maken betekent nog niet dat de Zweden (of zijn het nou Chinezen?) meteen van hun Knäckebrödimago af zijn. En bovendien, dit is slechts een concept.. uiteindelijk zal dit nooit zo op de markt komen. Wat wel op de markt komt is uiteindelijk weer ouderwets Volvosaai..
En ook zo (of met minimale veranderingen) uitbrengen, dat zet de standaard behoorlijk voor de concurrenten. Hier kunnen een hoop merken nog een hoop van leren.
Bouwen dat ding! Wat een prachtige auto en zo veel mooier nog dan de Volvo’s die nu worden gebouwd. Hopen dat Volvo het lef heeft om dit zonder al te veel wijzigingen in productie te brengen.
Mooi ding, helaas 0 evolutie. Mijn favoriet is nog steeds de XC Concept.
Dit gaat het niet worden mits ze weer overschakelen op rwd. Want zo oogt dit concept. Maar dat gast niet gebeuren, dus die lange neus verdwijnt, de 20 inch wielen ook, de verlichting zal qua regelgeving ook anders worden en zo heb je uiteindelijk een weinigzeggend model zoals de C30
Volvo heeft met haar concepts in het verleden al bewezen dat ze vaak voorboden zijn voor daadwerkelijke modellen. Laten we het hopen, maakt het straatbeeld in ieder geval een stuk vrolijker!

Je kunt van die Chinezen zeggen wat je wilt (en nee, ik hou ook niet van al die oosterse overnames) maar ze tillen Volvo wel naar een hoger plan. Ik vraag me af of Ford dit ook had toegelaten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).