Volvo V60 (2018): rijtest en video

Auteur: , 69 Reacties

Het mag een Zweeds product zijn, veel Hollandser dan een middenklasse Volvo estate wordt het natuurlijk niet. De Volvo V60 is al jaren mateloos populair, maar gaat deze generatie net zo succesvol worden als zijn voorganger?

[Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER!]

Laten we meteen maar even het uiterlijk behandelen. Veel mensen die ik over deze auto gesproken heb, sinds hij werd onthuld in een rijkeluisstadje in Zweden begin dit jaar, zeggen hetzelfde: “gekrompen V90”. En ik kan ze geen ongelijk geven, Volvo lijkt met haar bestaande modellijn een ‘Auditje’ te pullen: meteen herkenbaar als Volvo door grote gelijkenissen met de rest van de familie. De XC40 is de vreemde eend in de bijt, maar dat is zou een bewuste keuze zijn.

Volvo V60 rijtest en video

Dus dat deze gloedjenieuwe V60 een kleine V90 is, mag geen verrassing zijn. Sterker nog: het is eigenlijk heel logisch. Mede omdat de Volvo S90 / Volvo V90 qua design goed in de smaak vielen bij het publiek, is het helemaal niet vreemd dat het merk in dezelfde lijn verder gaat.

De V60 is overigens flink gegroeid ten opzichte van de vorige generatie. Met een fors langere wielbasis, een langer hoog blijvende daklijn en redelijk rechtop staande achterste raamstijl. Allemaal om meer binnenruimte te creëren. Luie ontwerpers of juist slim? Het resultaat is in ieder geval een fraai ogende automobiel, zeker met 20-inch wielen en een Inscription pakket.

Volvo V60 rijtest en video

In het interieur zijn de verschillen met de 90-familie zo mogelijk nog kleiner. Sterker nog: je kan waarschijnlijk geen tien verschillen ontdekken, al doe je je best. De bestaande filosofie van Volvo is doorgetrokken. Met de slanke stoelen voor meer beenruimte op de achterbank, het centraal geplaatste verticale touchscreen en de digitale klokken voor de neus van de bestuurder. Ook is er weer veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, iets waar Volvo prat op gaat. Het is een aangename, ruime cabine om in te zitten. Badend in het natuurlijke licht dat verschaft wordt door een enorm glazen dak, is het goed toeven in de luxe van licht, geperforeerd leer geflankeerd door houten sierstrips.

Volvo V60 rijtest en video

Klein kritiekpuntje wat betreft de stoelen is dat ik er gedurende de vier dagen dat ik erin zat nooit écht een fijne instelling wist te vinden voor met name mijn onderrug. Er zijn talloze verstelmogelijkheden voor deze stoelen maar ik zit er op de één of andere manier niet lekker in. Nu weet ik dat ik een vrij lange rug heb, dus misschien is het puur een persoonlijk ding. Wellicht match ik gewoon niet zo lekker met de Volvo-stoel en is het voor anderen geen probleem.

Volvo V60 rijtest en video

Een enorm verschil met de vorige V60 is de kofferbakruimte: bijna 100 liter extra. Om precies te zijn past er 99 liter meer in, dan in de vorige generatie. Het totaal komt nu op 529 liter. Dat is best handig als je bijvoorbeeld een BBQ met vrienden hebt, zoals ik op de dag van de filmopname. Ik moest saus regelen, dus ik kocht een 10l jerrycan met curry. Dat zou genoeg moeten zijn voor een gezelschap van 13 man. Je kan dus los van al je andere spullen die ook al in je oude V60 pasten, nog eens voor 130 man saus meenemen. Nuttig, lijkt me.

Volvo V60 rijtest en video

Onze T6 testauto heeft een 310 pk en 400 Nm sterke 2.0 viercilinder als krachtbron. Ik was (en ben) kritisch op de keuze voor viercilinders in de S90 / V90, omdat ik van mening ben dat die koetsen het weelderige gevoel van een hoger aantal cilinders nodig hebben om écht lekker te zijn. In de V60 heb ik er minder moeite mee, wellicht klopt dit formaat beter met een viercilinder. De V60 is vlot: 5,8 seconden zijn nodig om de naald voorbij de 100 te krijgen en als je genoeg geduld hebt kun je de V60 (niet de lichtste auto in zijn klasse) uiteindelijk naar 250 kilometer per uur sleuren. Boven pak ‘m beet 160 gaat de fut er echter een beetje uit en zul je geduld moeten hebben, in ieder geval met de bakverhoudingen van de achttraps automaat. Alles daarvoor voelt echter vlot en laten we eerlijk zijn: heel vaak zul je die topsnelheid toch niet gaan gebruiken.

Volvo V60 rijtest en video

Qua besturing is het allemaal wat minder spannend. Het is wat licht en afstandelijk en blinkt niet uit in gevoel. Het onderstel (wij hebben een optioneel variabele demping aan boord) is comfortabel. Kies je voor “Dynamic” dan is het allemaal iets sportiever, maar heel spannend wordt het nooit. De achterwielophanging is overigens speciaal: een enkele, dwarsgeplaatste composiet ‘bladveer’ zorgt voor de vering van de achterwielen. Voornaamste reden voor deze constructie: ruimte in de kofferbak. Door het weglaten van de veren is er meer ruimte in de breedte. En dus zijn er meer liters bagageruimte.

Volvo V60 rijtest en video

Bij het rijden zijn er nog hulpsystemen beschikbaar. Je lijkt ze tegenwoordig zelfs op de loopauto’s voor kinderen bij de dealer te krijgen: (semi-)autonome hulpmiddelen. Bij Volvo gaan de belangrijkste de deur uit onder de noemer Pilot Assist: een verzameling systemen die ervoor zorgen dat je tot 130 kilometer per uur hulp krijgt bij het houden van je positie op de weg. Op de rijbaan, ten opzichte van je voorganger, etc. Het werkt, al voelt het niet altijd even rustig aan. Het is net alsof de V60 steeds rechtdoor blijft gaan totdat hij binnen een bepaalde afstand van een rijbaanmarkering komt. Op dat moment volgt er een stuurcorrectie en is het wachten tot je weer dichtbij een markering komt. Een beetje alsof je bij iemand in de auto zit die vlak voor de auto kijkt in plaats van verder voor zich uit.

Volvo V60 rijtest en video

Alles bij elkaar is de nieuwe V60 een auto die op basis van de pricing de concurrentie aankan met de zelfgekozen Duitse premium modellen. Een V60 is al te rijden vanaf pak ‘m beet 45.000 euro, terwijl de T6 die wij reden begint bij ongeveer 57.500 euro. Toegegeven: onze testauto heeft daar nog eens een slordige 30.000 euro aan opties bovenop gekregen, maar noem mij één premium merk dat niet op die manier de kas vult. Vergelijk ik de basisprijs van de V60 T6 met de concurrentie, die ook meer dan 300 pk heeft, dan is de V60 een bijzonder scherp geprijsde machine. Een cynisch iemand zou kunnen stellen dat de prijs lager is omdat de Volvo ook minder premium is. Om daar een definitief oordeel over te kunnen vellen, zullen we moeten wachten tot we de kemphanen naast elkaar kunnen zetten. Filmpje!69 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zou wel leuk zijn, een vergelijkingstest. Dat doen jullie helaas niet zo vaak.

Deze V60 vind ik wel een strakke auto. Beter in verhouding dan de V90 en daardoor vind ik hem ook mooier.
@viezefreddyw: Anders maak je er zelf eentje. v60 vs 5-touring. Kan niet wachten op een eerlijke mening:p.
@viezefreddyw: Anders maak je er zelf eentje. v60 vs 5-touring. Kan niet wachten op een eerlijke mening:p
@fmgarcia: Zou ook wel leuk zijn, geen dubbele reacties meer. Ligt dat aan de app tegenwoordig? Ik zie het veel de laatste tijd.

Maar tja, op schoonheid kan je wel indenken wat ik dan ga zeggen Haha. Maar qua rijden zal de BMW het wel weer winnen, zo eerlijk ben ik ook.
@viezefreddyw: Ja ik ben aan het klagen, maar het is wel vervelend. Moet wel zeggen dat die Volvo echt heeeel erg lekker is fred. Maarja Bmw maakt rijden geweldig! Dat is echt zo. Zou alleen al door de achterbumper de v60 kiezen. Mooie placebopijpen wsl, maar mega sexy imo!
@fmgarcia: Ik weet het. Ik heb de S90 mogen rijden en was een prettige ervaring. Alleen was ik er wel minder van onder de indruk dan ik van te voren had gehoopt. Neemt niet weg dat het een goede auto is, ik vraag alleen andere dingen van een auto dan de Volvo kan bieden.
@fmgarcia: Bingo roepen, terwijl je geen bingo hebt dit. Begin me kapot te irriteren dat ik 200 dubbele reacties per jaar heb! Nu ook weer. Helaas is je reactie niet doorgekomen. Bingo o nee, lachen man.
@fmgarcia: Ach, zo kom je wel makkelijker in het eindejaarslijstje van meest active leden
@Edge: Dan zal ik er toch een tandje bij moeten zetten de komende 4 maandjes!
@fmgarcia: waarom specifiek de 5 en niet de 3?
@bischero: Hij haat de 5 serie om een of andere reden. Beetje overdreven, maar dat was de referentie!
@viezefreddyw: Een C-klasse lijkt me mooi vergelijkingsmateriaal. BMW rijders zoeken toch iets anders in hun auto dan de klassieke Benz rijder.

Maar een vergelijk met de nieuwe 508 lijkt me ook niet verkeerd. Beiden erg mooie auto’s, en weet de Volvo genoeg afstand te nemen tov van het “non-premium” segment om de meerprijs te rechtvaardigen?
Mooie bak, maar blijf het toch zeggen, die 4cilinders zijn niet de fijnste motoren als het om benzine gaat. Nerveus en lijken moeilijk aan hun vermogen te komen
‘t Zal wel aan mij liggen maar ik vind 30k aan opties op een auto van 57k echt bizar. Welk merk er ook opstaat. Vroegah nam je een Volvo omdat ie redelijk aangekleed was ondanks zn prijs. Nou moet je dus ook gewoon ruim 80k stukslaan als je een beetje spec op je Volvo wil. Gaat nergens meer over. En qua looks, ik vond de XC90 er goed uitzien. Dezelfde designtaal op de sedan en estate versies doet me dan weer een stuk minder. Het ‘speciale’ van de XC90 is er inmiddels wel vanaf.
@e34m5touring: Vroeger waren er net even wat minder opties. Dat is wat men vergeet. Je kon 15 jaar geleden een radio, leder en soms dakhemelbekleding kiezen bij wijze van. Nu kan je zelfs in een Picanto achteruitrij rotzooi opteren. Kijk eens hoeveel nutteloze opties tegenwoordig meer regel dan uitzondering zijn.
@fmgarcia: Maar vroeger had Volvo het meeste van die meuk standaard. Nu moet je ook bij Volvo echt veel bij bestellen. En dan ook nog verpakt in packs. Dus als je 1 ding wil zit je meteen Aan een pack vast. Helpt ook niet met de prijs. En je praat hier over bijna 50% van de kale aanschafprijs aan opties. Dat vind ik echt sick.
@e34m5touring: Meer dan 50% zelfs (rekenwonder…).
@e34m5touring: Ja het is bizar te noemen als je erover na gaat denken. Beetje geluidsinstallatie mag ook wel wat kosten en redelijke wielen ook. Maar al die zooi voor in het interieur met name hoeft van mij niet. Ben al snel tevreden met wat fijnere stoelen en evt een wat sportiever stuur. Het probleem is meer dat de overweging om voor een pakket te kiezen heel verleidelijk is. 7van de 10 dingen gebruik je niet of nauwelijks.
@fmgarcia: Daar gaat het niet om. Dat opties geld kosten, snapt iedereen. Echter, hoeveel extra geld het kost; daar gaat het om.
Gelamineerd glas rondom, kost volvo misschien 40 euro extra tov normaal autoglas: zetten ze in de prijslijst voor 690 euro.
Het keyless drive dingetje kost 610 euro. Dat is meer dan een Samsung S9.
4 cameratjes rondom installeren en de fish-eye software verkopen ze 995 euro.
Heads-up display? 1210 euro. Kost 10 euro aan techniek en wordt in de software ontwikkeling gelijk meegenomen.
DAB radio erop? 295 euro… het zit waarschijnlijk zelfs al op elke auto die ze afleveren en er is niks door hun ontwikkeld: hoeft alleen maar aangezet te worden in de software.

Het gaat er niet om dat opties geld kosten en dat er veel opties zijn tegenwoordig.
Het gaat er om dat Volvo nu ook zijn klanten uitmelkt. Dus niet: wat kost het ‘ons’ + een winstmarge. Maar: “wat kan ik er voor vragen dat ik het meeste winst maak”. Natuurlijk: een bedrijf moet winst maken, prima.
Maar ze zouden ook kunnen zeggen: we proberen elke auto die we maken zo vol mogelijk te stoppen en dingen zodat we de markt veroveren en winst maken op de aantallen + de concurrentie moet hun prijs nu wel laten zakken.
@gregorius: Goh… Misschien luistert Volvo naar de klanten want blijkbaar is er toch vraag naar die opties.. en zoals gezegd in het filmpje, de opties zijn in het algemeen minder duur als bij de Duitsers. Als je €2500 mag stuk slaan op een leuke speaker en versterker weet je dat bij de Duitser vaak €4500 kwijt bent voor iets vergelijkbaar. Het gaat niet om de kostprijs ansich, er zit ook een fabriek achter en kantoorpersoneel die ze moeten betalen. Zeg nu dus niet dat ze aan het uitmelken zijn, dit heet gewoon een businessmodel en Volvo probeert niet Saab achter na te gaan…
@laptom: Met deze redenering ben je zelf een onderdeel van het probleem. Je bent aan het verdedigen dat iets verkopen dat een speakersetje dat een leverancier aan jou aanlevert voor max 500 euro per setje en dat verkopen voor 2500, terwijl de concurrent daar 4500 voor vraagt; dat dat dan ‘beter is’.
Dat speakersetje komt kant en klaar van de auto-devisie van de speaker boer; met draadjes en software erbij. Aansluiten en klaar. Precies hetzelfde voor het minder dure en standaard speakersetje. Het kost Volvo geen cent meer om dat luxe speakersetje in de auto te hangen tov het minder luxe setje. Zelfde band, zelfde lijn, zelfde onderdelen eromheen.
Het is niet dat Volvo 2500 vraagt om een geluidsinstallatie voor jou in je auto te zetten; ze vragen 2500 EXTRA om een speakersetje dat misschien 500 extra kost erin te hangen.
Er zit geen EXTRA fabriek achter en geen EXTRA personeel achter wat daarvan betaalt moet worden.
Dit is per definitie uitmelken; winstmaximalisatie ten koste van klant-tevredenheid.
@gregorius: Tsjaa, als je zo gaat denken ben je nog wel even bezig in de wereld van commerciele bedrijven. De klantenkring van Volvo maakt zich hier duidelijk mindsr druk om dan jij, kennelijk een andere doelgroep. En zo ontstaat er ruimte voor andere merken om op jouw beleving aan te sluiten. Ga dan naar een merk dat meer bij je waarden qua ‘waar voor je centen’ past: Dacia bijvoorbeeld. Hun marketing sluit precies aan bij jouw verhaal dat opties wel geld mogen kosten, maar niet teveel ‘extra’.
@e34m5touring: Vroeger waren er net even wat minder opties. Dat is wat men vergeet. Je kon 15 jaar geleden een radio, leder en soms dakhemelbekleding kiezen bij wijze van. Nu kan je zelfs in een Picanto achteruitrij rotzooi opteren. Kijk eens hoeveel nutteloze opties tegenwoordig meer regel dan uitzondering zijn.
@e34m5touring: grappig. Waar ik de XC90 en V90 een beetje lomp vind, kloppen de XC60 en V60 juist helemaal.
@mashell: Ja V90 vind ik ook niks. Maar ik vind de hele designtaal het beste tot z’n recht komen bij de XC90.
@e34m5touring: ik vind designtaal een woord voor paarse broeken. Ik vind de actuele Volvo stijl op de V60 en XC60 het beste tot z’n recht komen. De V90 oogt gewoon met deze huisstijl met lange gestrekte lijnen te lang en de XC90 tsja, die is ook gewoon te groot.
@mashell: ik word er een beetje moe van dat ze op ieder model hetzelfde interieur en exterieur proberen te plakken, familiegezichten, designstudies enz enz. Alles lijkt op elkaar en op 1 van de 7 modellen past het ook daadwerkelijk. Bij de andere 6 is het net niet, dus gewoon niet
@lekkerlinksrijden: yep maar dat doen bijna alle merken, BMW en Audi doen het, Mercedes is er de kampioen in maar ook een doodgewoon merk als Mazda doet het. Je wilt als merk herkenbaar zijn (omdat alle auto’s van alle merken toch erg op elkaar lijken) en al die interieurcomponenten ontwikkelen is gewoon duur. Dus gaat in alle modellen gewoon het hezelfde.
@mashell: gelukkig wil Hyundai dit gaan doorbreken. Ik begrijp dat ze kosten willen besparen maar ik vind het maar niks
@e34m5touring: je moet wel even kijken welke opties erop zitten. De standaard geluidsinstallatie van een Volvo is prima in orde, maar deze die hier ingeplaatst is, kost een 5000€ extra… wat betreft de koplampen heb je ook 3 uitvoeringen, halogeen (zonder Thor), statische LEDs en tenslotte meedraaiende LEDs met active High Beam. Deze laatste zijn dus ook weer een 4000€ duurder dan de halogeenlampjes. Ook het glazen dak is een paar duizend euro’s. Kortom, met 3 relatief overbodige opties kan je al 10k€ uitgeven. Ik weet niet wat de houtinleg in het interieur kost, maar goedkoop zal het niet zijn.
@stijnvermeersch: Ik snap ook wel dat het een persdemo is met alle toeters en bellen maar het viel me laatst met configureren al op (stiefmoeders keek naar een XC60). Het gaat heel hard tegenwoordig als je een beetje spec op je Volvo wilt. Vooral met al die pakketten. En bijv. die koplampen. Ik heb er nog nooit een gezien zonder die thorlampen dus die zullen vrijwel altijd worden besteld blijkbaar. Op een T6 van 57k mag minstens xenon er wel opzitten vind ik.
@stijnvermeersch: 4000€ voor LED verlichting met automatisch grootlicht? Nulletje teveel? Zelfs bij de Duitsers krijg je dat voor ruim minder dan de helft.
@stijnvermeersch: Ofwel ben ik blind, maar bij het configureren zitten die LED lichten er al gewoon standaard op hoor.
@e34m5touring: demo exemplaren zijn vaak uitgerust met zo veel mogelijk opties. Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is.


Tegenwoordig is er veel meer mogelijk qua opties. Vroeger bestonden veel opties simpelweg niet.

Vaak heb je aan het ‘Pro Line’, ‘Premium’ of ‘High Executive’ pakket de meeste relevante opties er wel op zitten. Dan kies je je kleur, lederen bekleding, velgen, stereo-upgrade en nog wat kleine dingen en dan heb je meer dan wat je je kunt wensen.

Maar als je wilt, kun je het zo gek maken als je wil. Veel van die opties vallen onder de noemer ‘gadgets die je 3 keer gebruikt om er verder nooit meer naar om te kijken’.
@willeme: Dat snap ik,. maar zoals ik al zei, was aan’t configgen voor ee XC60 voor stiefmoeders en het viel me op hoeveel je aan moet klikken. Ook aan veiligheidssystemen enz. Viel me echt een beetje tegen. Dat is niet altijd zo geweest bij Volvo. Maar goed, nu wel blijkbaar.
@e34m5touring: Ik denk dat we het een ook verheerlijken. Laatst een Volvo V70 uit 2002 ingeruild, een ‘basis’. Die heeft airco, stuurbekrachtiging en elektrische ramen aan de voorkant, maar dan houdt het ook het wel op. Ook de 700/900 serie kon je extreem kaal afgeleverd krijgen, om maar te zwijgen van de 200-serie.

Ik heb mij er eventjes in verdiept (aangezien je vaak een heel goed punt maakt ;-)) en het valt mij op dat Volvo na een jaartje of drie-vier de keuze enorm uitbreid met completere modellen voor een scherpere prijs. Omdat Volvo’s een lange productiecyclus kennen, blijven die modellen lang in het aanbod.

Het is dus met name het moment dat je ‘m b besteld. Als je nu een C300 of A4 2.0T een beetje leuk aankleed, ben je een godsvermogen kwijt. Dit terwijl je een 330i voor een veel lager bedrag behoorlijk vol hebt (High Executive, M-Edition, etc). Die uitverkoopmodellen zijn veel completer uitgerust en veel gunstiger geprijsd.
@willeme: We hebben een nwe GLC43 AMG coupe gekocht inmiddels. Met Designo in en exterieur, Command, Night package met de 21inch jetsers, Burmeister, the works. Was 4k goedkoper dan een gelijkwaardig uitgeruste XC60. Dan heeft de XC60 iets meer pk’s (als de hele boel meewerkt) maar niet hetzelfde uitrustingniveau. Sterker nog, dan zit niet eens alles erop.
Vind ik toch een fors prijsverschil. (US prijzen allemaal).
Hoewel Volvo uiterst consequent is in modellen op elkaar laten lijken verzinnen ze met elke model overgang weer een ander formaat. De V50 verdween. De V70 verdween. En deze V60 is meer een V70 opvolger dan een V60 opvolger. Als Volvo verkoper heb je het er maar moeilijk mee.
300 PK neem je omdat je in 1 streep naar de 250 wilt en daar regelmatig toe in staat bent. Als je zelden boven de 130 gaat volstaat de helft ook en ook daarmee kan je als eerste van het stoplicht weg zijn.

Jammer dus dat de versnellingsbak hier de helft van de pony’s kreupel maakt. Maar wel lekker premium, Audi doet het immers ook.

Verder wel een prachtige auto!
De huidige V60 verkocht zo goed in NL omdat de hybride T5 en T6 een groot deel van de verkochte auto’s uitmaakte. Hoewel het BPM en wegenbelasting voordeel er nog zijn, is het bijtelling voordeel verdwenen. Desondanks een mooie auto en zeker een alternatief voor de Duitse 3.
@healey: volvo stations verkopen al 60 jaar goed in Nederland, ook voor die idiote bijtellingsregelingen. Volvo past goed bij onze Calvinistische aard: “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”.
@healey: D5 & D6 bedoel je ;-)
Ben benieuwd naar een C30 achtige auto van Volvo, ik denk dat de huidige designtaal daar goed bij zou staan, of een kleinere sedan
@wouterjeuring: denk ik ook. Maar de driedeurs sterft uit, Volvo zal dus echt geen wagen meer gaan proberen te verkopen waar zefls Audi en BMW geen brood meer in zien. Verschrikkelijk jammer, die C30 is immers nog steeds de mooiste hatchback die de planeet ooit gezien heeft.
@mashell: 4-deurs hatchback dan? Of 5 deurs is het dan officieel…
@wouterjeuring: die hebben we, heet V40 is in vergelijk met de C30 toch echt een stuk burgerlijker. Niet lelijk maar ook niet bijzonder.
@mashell: laat de volgende v40 maar een soort hatchback/kleine station combo worden, met de huidige styling :D
Hele mooi auto! Veel luxe, het pianolak ding in het interieur vond ik er goedkoop uitzien en het verzameld stof als een malle. Alleen wil je echt lekker rijden, dan zou ik wachten op de nieuwe 3-serie… die gaat ‘m op z’n sloffen verslaan, qua automaatbak en wegligging. Die laatste twee onderdelen waren de reden dat ik niet voor deze V60 ben gegaan; ik vond het een vrij gevoelloze en zwaar aanvoelende auto.
@freezzr: Geef dan maar €10k extra uit. Ik kom net van een 320d vandaan. Fijnste auto waar ik normaal u gereden heb, maar ik vind het interieur erg saai en na een jaar was het plezier weg. In de file had ik niet zoveel aan het geweldige weggedrag. Nu ff met mijn eigen 968 op pad, maar ik ga zeker proefrijden in deze bak. Ik wil meer comfort dan een Audi of BMW mij kan geven. Wil ik in het weekend echt sturen pak ik mijn 968 wel.
@laptom: 10k erbij? Zal meevallen denk ik, de V60 met D4 automaat, glazen dak, audio en 18” velgen zit ook bijna op 60k…. daar zal de 3-serie geen 10k overheen gaan ;)
Zouden er in NL echt nog mensen zijn die een T6 kopen als je voor hetzelfde geld een T8 hebt?
Ik zou het in ieder geval heel bijzonder vinden…. Wellicht dat jullie een idee hebben wie dit wel zou doen?!

OT: die V60 is gewoon een ontzettend dikke auto. Jammer om te lezen dat de auto een beetje afstandelijk aandoet, zo ziet hij er niet uit. Aan de andere kant, te sportief gaat ook niet in deze klasse!
Wellicht dat het met een Polestar pakketje, en dus de Öhlins dempers (een stuk) beter is!
@ds3thp: Als je ‘echte’ awd wil zit je vast aan de non hybrid varianten. Wellicht heeft iemand daar een voorkeur voor. Of verlies van bagage ruimte (al weet ik niet of het net zoveel scheelt als bij de vorige PHEV). Of een hekel aan stekkers. Veel meer kan ik niet verzinnen, al loopt zo’n T8 met opties natuurlijk ook gauw in de papieren.
@ds3thp: wellicht privé personen in combinatie met alleen lange afstanden rijden. Heb je niks aan de kilo’s accu’s.
@audirijder: Dan heb je ook niets aan benzine natuurlijk, dan ga je voor een dikke diesel.

Ik snap zijn punt wel, de keuze om voor de t6 te gaan zou in Nederland qua prijsstelling gewoon vreemd zijn. Je moet wel echt iets tegen elektrisch rijden hebben wil je niet voor de t8 gaan.
Mooie auto om te zien, kan niet anders zeggen. De zin “Boven pak ‘m beet 160 gaat de fut er echter een beetje uit en zul je geduld moeten hebben” is echter ook van toepassing op een golf 1.6tdi met 115pk, dus dat is dan wel weer jammer.
@pier: Zelfs onze Twingo had er last van! Onvoorstelbaar …..
Toegegeven: onze testauto heeft daar nog eens een slordige 30.000 euro aan opties bovenop gekregen, maar noem mij één premium merk dat niet op die manier de kas vult.

Sinds wanneer is Volvo premium dan? Is namaak Chinees geworden. Heb vorige v60 gehad daarna BMW 3 en nuC klasse van mercedes. Volvo was niet slecht maar niet premium mercedes is beter afgeraffeld en bmw rijdt verreweg het beste
@riva: dat geldt voor de vorige V60 misschien
@riva: de 3-serie en C Klasse zijn bij uitstek modellen van zogenaamde premium merken die niet werkelijk premium kwaliteit zijn.
De huidige 3 serie heeft matig interieur kwaliteit en veel windruis. Afwerking in het algemeen is beneden alle premium pijl en ver onder de concurrentie, inclusief dat van Volvo. Dit zijn bekende problemen van de BMW 3-serie (en meer BMW modellen), ontkennen heeft weinig zin.
De C Klasse is van binnen minder stil dan een Volvo en Audi en de opties zoals navigatie zijn dramatisch slecht. De optionele Map Pilot van Mercedes is een niet goed passend en erg slecht systeem met een klein scherm. Dat ze dat bij een premium merk durven aanbieden is al een schande. Interieurdesign bij Mercedes… tja, zoek maar wat plaatjes en oordeel zelf of dat iets met design te maken heeft of meer met wansmaak.
@kroon: ik rijd momenteel een 4-serie (niet veel anders van binnen als 3 toch) maar vindt dat interieur echt ver boven die van de vorige V60 die ik had staan. Ik snap ook het geklaag niet van mensen dat ze het er oud uit vinden zien. Ik heb nog niet eerder een wagen gezien/gehad waar bijv. de toetsen zulke fijne dubbele bediening had bijvoorbeeld (de numerieke toetsen) en de high exec/profi navigatie met de iDrive/touch controller; er is niet veel beters verkrijgbaar momenteel. Heb daarnaast de Harmann Kardon van de Volvo uitvoerig getest, dat klonk echt heel anders dan de HK in de 4-serie (lees: beroerd, volgens mij betaal je bij de Volvo alleen voor het logo op de speaker)
@kroon: Een kakelverse Volvo met premium ambities, versus een BMW welke al 6.5 jaar op de markt is… Los van het feit dat BMW zich sowieso meer op het rijden en de techniek richt, in plaats van een weelderig ogend interieur.
@riva: de 3-serie en C Klasse zijn bij uitstek modellen van zogenaamde premium merken die niet werkelijk premium kwaliteit zijn.
De huidige 3 serie heeft matig interieur kwaliteit en veel windruis. Afwerking in het algemeen is beneden alle premium peil en ver onder de concurrentie, inclusief dat van Volvo. Dit zijn bekende problemen van de BMW 3-serie (en meer BMW modellen), ontkennen heeft weinig zin.
De C Klasse is van binnen minder stil dan een Volvo en Audi en de opties zoals navigatie zijn dramatisch slecht. De optionele Map Pilot van Mercedes is een niet goed passend en erg slecht systeem met een klein scherm. Dat ze dat bij een premium merk durven aanbieden is al een schande. Interieurdesign bij Mercedes… tja, zoek maar wat plaatjes en oordeel zelf of dat iets met design te maken heeft of meer met wansmaak.
Bliksemsmooie wagen.

Nu nog een soepele zescilinder er in …
niks gehoord van de aandrijving @casperh ….. awd op de t6?
@arashrsf: wat wil je erover weten? Zit erop, driften lukt niet ;)
@casperh: verdeling? ben wel benieuwd als bmw rijder….mag wat nieuws uitkiezen ….
@arashrsf: bij BMW blijven… same here… enige wat kan bekoren als je BMW gewend bent zijn de R-design uitvoeringen.
Ok, nu de vijfcilinder D5 er in hangen en ik ben verkocht
@rossi: eens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).