Volvo XC90: dit is het interieur [videoupdate]

Auteur: , 30 Reacties

Zes fraaie stoelen en weinig knoppen zijn de kenmerken voor de nieuwe SUV van Volvo.

Een groot tablet-achtige touchscreen trekt alle aandacht op het dashboard en is de basis van het geheel nieuwe bedieningssysteem. De typische Zweedse sfeer wordt gecreëerd met hout en leer maar er zijn ook handgemaakte details in dit interieur te vinden zoals een speciale kristallen versnellingspookknop van Orrefors (een bekende Zweedse glasfabrikant) en de “haarfijn ontworpen start-/stopknop en volumeregelaar” zodat je je startknop haarfijn kan bedienen, gokken we.

De stoelen ogen slank en zijn ook met dat idee ontwikkeld. Met een goed ontwerp heb je niet veel schuim en dergelijke nodig, aldus Volvo, zeker niet met een uitgebreid aantal mogelijkheden om de stoel te verstellen. Op de achterste zitrij is meer ruimte gecreëerd en kunnen nu mensen tot 1.70 goed zitten. De airco heeft vier zones, twee voor de bestuurder en passagier voorin en één voor elke andere zitrij.

De nieuwe XC90 is het eerste model op het SPA platform (Scalable Product Architecture) en de komende maanden worden allerlei details van de auto verder onthuld met een definitieve onthulling van het uiterlijk pas eind augustus. Teaser much?

Update: video hier en video daar.30 reacties

Schots en scheef..
@norge:

Inderdaad, het oogt alsof de camera scheef staat. Maar het is het dashboard wat naar rechts afhangt.
Bijzonder fraai vormgegeven, zeker het hout is mooi verwerkt.
Ga zo door Volvo!
Doet een beetje goedkoop Amerikaans aan…
@JamesBond007: ik moest onmiddellijk aan de Jeep Grand Cherokee denken, hoewel dit toch kwalitatief veel mooier is.
@coopers: Ongetwijfeld! Volvo is daar wel relatief bekend om. Zeker in vergelijking met die Amerikanen. Maar als nog, het ontwerp is wel erg cheap looking
@JamesBond007: Dat dacht ik ook al
@JamesBond007: Sluit ik me bij aan, vooral de middenconsole.. had meer van Volvo en design verwacht, na de zwevende middenconsole
Ik moet zeggen dat ik het een erg fraai interieur vindt!

Alleen lijkt het alsof ik dit weleens eerder heb gezien.
Dit vind ik geen vervelende teasers. Dit is gewoon goede informatie en ik word erg gelukkig van dit design. Ik was vroeger fan van dat zwevende dashboard, maar vond het al snel goedkoop ogen, dus ik ben blij dat ze dat los hebben gelaten. Dit ziet er heerlijk modern en fris uit. Ik vind niet al het hout even mooi, maar daar zijn vast genoeg keuzes in te maken.
En B&W audio zo te zien. Interieur ziet er goed uit, maar ik vind het niet typisch herkenbaar als Volvo.
Ik zeg Volvo is goed bezig.
Die iPad in de middenconsole vind ik wat goedkoop ogen en het lijkt er op dat Volvo opnieuw blundert met een panorama dak (zo’n dak moet gewoon open kunnen anders is het armoe troef) maar voor de rest wel ok. Toch oogt het zo zonder zwevende waterval middenconsole maar wat bonkig. Het had dus wel beter gekund.
Ik vind het maar mwoah. Ik mis harmonie en het geheel komt op mij een beetje plomp over. Jammer, want dat glas vind ik dan wel weer gaaf. Dan vind ik het interieur van de nieuwe X5 toch veel lichter en ruimer over komen. Ook betwijfel ik nog steeds of een touchscreen wel handig is tijdens het rijden, dan prefereer ik toch iDrive of MMi of iets dergelijks.
In de juiste kleurstelling ziet het zeker goed uit, maar zoals op de topicfoto zou het ook niet misstaan in de gemiddelde Amerikaan.
hier zou ik wel aan kunnen wennen
Stuur doet mij denken aan de fiat panda stuur
Ziet er geweldig uit!
Ziet er goed uit, maar wel veel kopieerwerk van Audi, BMW en zelfs het klokje ven een Porsche Cayenne, alleen is alles iets lomper neergezet….
Het ziet er heel kwalitatief uit als je zo eens alle foto’s bekijkt!
Mooi leder en hout, de knoppen zien er echt mooi uit,…
Ik ben wel minder voorstander van zo’n iPad in het midden van de console :-/
Zeker mooi, maar niet in alle kleurstellingen. Ben toch heel benieuwd naar het exterieur!
via Android app
Modern, op bepaalde punten vernieuwend. Een tikje Amerikaans, maar dan wel goed afgewerkt
Schots en scheef maar afwerking is wel top. Dus Mwhhhaaa… Best leuk.
Ondanks het feit dat de middenconsole er bijzonder Amerikaans uitziet (denk Cadillac, Chevrolet) ziet het geheel er bijzonder hoogwaardig uit. Mooie materiaal toepassingen in de juiste verhoudingen.
Wanneer Volvo deze stijl doorzet hebben ze iets goeds in handen!
Doet mij denken aan de Lancia Thema/Chrysler 300 combo.

http://www.autohotest.com/wp-content/uploads/2011/05/2012-Lancia-Thema-Interior.jpg
Het stuur heeft iets weg van een Fiat panda, de rest van het interieur neigt naar dat van de Lancia Thema en Maserati Quatroporte .. Met een jeep logo in het stuur het ik het ook geloofd, nee jammer Volvo hier had ik meer qua design van verwacht!!
Niet slecht maar waar de buitenkant er bijzonder en strak uitzag in de eerdere concept modellen mis ik binnen inderdaad het strakke Zweedse. Vooral dat scherm en vents komen wat weinig subtiel over en is beetje compromis allemaal. Had stuk beter gekund.
Ik vind het helemaal niks. Tot nu toe heb ik geen een interieur van Volvo mooi gevonden. Ze maakten vroeger wel mooie stations maar tegenwoordig vind ik ze scheef. Vooral de V40…
BMW X5, Audi Q7, Range Rover Sport, Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne hebben allen een mooier interieur.
Netjes hoor! Ziet er best mooi uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).