Voor wie alles heeft: koop deze fantastische rijdende bios

Auteur: , 24 Reacties

Je vrienden langs laten komen voor een filmpje is niet meer nodig, jij komt gewoon naar ze toe met deze heerlijke swinging sixties bios-bus.

Eind jaren ’60 liet het Britse Ministerie van Techniek zeven Bedford SB3’s bij Coventry Steel Caravans voorzien van een bijzondere Plaxton Panorama-opbouw. De zeven wagens hadden dan ook een bijzondere functie: het waren rijdende bioscopen. In de laadruimte is een zaaltje gehuisvest met plaats voor 22 filmliefhebbers. In de bijna steampunk aandoende glazen koepel boven de cabine staat de filmprojector. In een bijbehorende aanhangwagen was plaats voor de films, de rode loper en andere benodigdheden om op locatie een bioscoopvoorstelling te kunnen geven. Later zijn de trucks nog inzet door Storno, een fabrikant van communicatiesystemen.

Van de zeven trucks zijn er helaas zes verloren gegaan en dat maakt dit laatste exemplaar extra bijzonder. Wie altijd al het idee had dat zijn leven niet compleet was zonder mobiele bioscoop, raden we dan ook aan even snel door te klikken naar de advertentie op eBay en op ‘koop nu’ te klikken. Dat kost je wel 120.000 pond, of 167.901,76 euro om precies te zijn, maar dan heb je wel wat bijzonders.

De zaal

Bedenk wel dat de aanhanger nog wel een likje verf en wat liefde kan gebruiken. Ik zeg: bar erin en de filmavond kan écht niet meer stuk. De truck zelf is enkele jaren geleden helemaal gerestaureerd en kan zo gebruikt worden. De oude projector staat er nog, maar er hangt ook een beamer. Game of Thrones of Better Call Saul kijken wordt zo een feestje, al zou ik zelf denk ik zelf aftrappen met Rush, gevolgd door de originele Italian Job en Steve McQueen’s Le Mans. Die laatste twee op celluloid uiteraard.

Via: Bring a Trailer24 reacties

Voor 167000 euro kan ik denk ik wel een vele mooiere rijdende bioscoop maken, dan dit lelijke hok
-edit: ook niet doen-
@mercedesbenz63: -edit: Doei!-
@citroen: niveau is weer hoog vandaag!
@jozef879: ik heb om eerlijk te zijn nog geen zinnige reactie gezien van meneer citroen, dus in dat opzicht is er niets nieuws onder de zon toch?
-edit: nutteloze bijdrage-
@citroen: triest mattie triest..
Ik heb zojuist een nieuw levensdoel gevonden
Beetje nutteloos maar ik Kan me nog wel een rare creatie herinneren, mr beep. Was een zelf pratende auto die kleine Kinderen de verkeersregels moest leren, was een creatie van British Patrol en was gebouwd op een ford zephyr als ik het goed heb. Kwam er van de week achter van het bestaan van deze wagen. Zal zo es zoeken voor een foto. Hij rijdt overigens nog gewoon rond
@henkhupelschoten: toevallig was deze laatst bij restauration garage… op discovery volgens mij. Zijn gasten uit canada met een restauratiebedrijf.
Wel leuk programma
Maar die auto was echt verrot hahah
@edje: Dan hebben wij hetzelfde gekeken haha
Wat een geniaal stukje speelgoed!
*Slechte grap in aantocht: ik hoop dat de beeldkwaliteit beter is dan wat het kenteken op foto 5 doet vermoeden.*

Maar even zonder gein, als je dan toch geld te veel hebt en daarnaast plaats over hebt, dan wil je dit toch gewoon hebben? De trailer nog even in originele staat terug laten brengen en vervolgens jezelf, vrienden, familie en eventueel vreemden blij maken met dit stukje nostalgie.
@ej20g: lol ;)
Dat is iets voor in @lincoln z’n verzameling.
Fatsoenlijk game systeem er in en gaan!
Wordt dat zaakje wel getrokken door een fatsoenlijke motor? Of zo’n 8.0 8 cilinder dieselmotor met 65 pk?
@miezemiez:
Originele motor was gestolen uit het wrak en was een benzine, schijnt nu een modernere? Bedford 6 cilinder Diesel met vijfbak in te liggen.
Best wel knap gedaan, dit was hem :
http://www.travellerhomes.co.uk/pictures/2397_700w.jpg
Meiden van Holland erin en fappen maar!
Wouw echt een hele vette klassieker
Nogal een lomp ding, je hebt toch al genoeg aan je smartphone voor het kijken van je xhamster filmpjes?
Bijzonder en grappig ding, zou er zelf echter nooit 167k er voor neer leggen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).