Vrije Trainingen Frankrijk: momentje tussen HAM en VER

Auteur: , 40 Reacties

Zo verliepen de eerste en tweede vrije trainingen op Paul Ricard vandaag.

RBR

Eerste vrije training
Tijdens de eerste vrije training was, niet geheel verrassend, Mercedes lekker dominant bezig met een 1-2 voor Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Leclerc was hekkensluiter van de top drie. Op plek vier en vijf zien we Verstappen en Vettel. De Ferrari’s beschikken over een nieuwe voorvleugel, zo werd duidelijk tijdens de eerste vrije training. Daniel Ricciardo wist de negende plek te behalen met zijn kersverse motor. De Williams -auto’s stonden niet onderaan deze eerste vrije training. Het was Grosjean die onderaan bungelde wegens technische problemen met zijn auto.

Tweede vrije training
De problemen van Grosjean met betrekking tot een waterlek waren verleden tijd, wel kwam er veel rook van de banden van zijn auto. Na radiocontact dook hij terug de pits in in het vroege stadium van de tweede vrije training. Onder de groep rijders die als eerste een tijd neerzetten was Lando Norris de snelste. Leclerc wist al snel een goede tijd neer te zetten, dit in tegenstelling tot Vettel die de smaak in het beginstadium nog niet te pakken had. Kort daarna is het alsnog Vettel die een snellere tijd neerzet in vergelijking met zijn teamgenoot.

Verstappen reed op mediums en was in zijn openingsronde goed voor een vijfde plek. Daarover gesproken, Bottas was in zijn openingsronde goed voor P1. Verstappen wist zijn tijd te verbeteren en klom naar P2 met een klein verschil op Bottas. Die P2 raakte Max vervolgens snel kwijt op Hamilton. Tussen de grote namen wist Norris met zijn McLaren op te vallen, de coureur stond voor een lange tijd op P4 tussen Gasly en Verstappen in en dat op een harde compound. Grosjean wist geen goede tijden te rijden en lijkt niet lekker in zijn vel te zitten. Het is afwachten of hij tijdens de laatste training en de kwalificatie morgen wel weet te presteren.

Dan komt er een onderzoekje van de stewards naar een situatie tussen Hamilton en Verstappen. Hamilton raakte van de baan en bij het terugkomen op het weggedeelte zou de Mercedes-rijder de Nederlander hebben gehinderd. Het einde van de training was duidelijk. Mercedes is de snelste met een waardige vernoeming voor de snelle Norris in Frankrijk. De uitslag van de eerste en tweede vrije training check je hieronder.

Uitslag VT1
1. Lewis Hamilton (Mercedes) – 1:32.738
2. Valtteri Bottas (Mercedes) – 1:32.807
3. Charles Leclerc (Ferrari) – 1:33.111
4. Max Verstappen (Red Bull Racing) – 1:33.618
5. Sebastian Vettel (Ferrari) – 1:33.790
6. Pierre Gasly (Red Bull Racing) – 1:34.091
7. Lando Norris (McLaren) – 1:34.110
8. Carlos Sainz (McLaren) – 1:34.261
9. Daniel Ricciardo (Renault) – 1:34.540
10. Alexander Albon (Toro Rosso) – 1:34.804
11. Sergio Pérez (Racing Point) – 1:34.809
12. Nico Hulkenberg (Renault) – 1:34.810
13. Lance Stroll (Racing Point) – 1:35.063
14. Danill Kvyat (Toro Rosso) – 1:35.063
15. Kevin Magnussen (Haas) – 1:35.410
16. Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) – 1:35.522
17. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) – 1:36.102
18. Nicholas Latifi (Williams) – 1:37.147
19. Robert Kubica (Williams) – 1:37.172
20. Romain Grosjean (Haas) – 1:37.620

Uitslag VT2
2. Valtteri Bottas (Mercedes) – 1:30.937
1. Lewis Hamilton (Mercedes) – 1:31.361
3. Charles Leclerc (Ferrari) – 1:31.586
4. Sebastian Vettel (Ferrari) – 1:31.665
5. Lando Norris (McLaren) – 1:31.882
6. Max Verstappen (Red Bull Racing) – 1:32.049
7. Carlos Sainz (McLaren) – 1:32.432
8. Pierre Gasly (Red Bull Racing) – 1:32.448
9. Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) – 1:32.677
10. Kevin Magnussen (Haas) – 1:32.789
11. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) – 1:32.973
12. Daniel Ricciardo (Renault) – 1:33.020
13. Alexander Albon (Toro Rosso) – 1:33.023
14. Nico Hulkenberg (Renault) – 1:33.081
15. Danill Kvyat (Toro Rosso) – 1:33.254
16. Sergio Pérez (Racing Point) – 1:33.300
17. Romain Grosjean (Haas) – 1:33.591
18. Lance Stroll (Racing Point) – 1:33.884
19. George Russel (Williams) – 1:34.614
20. Robert Kubica (Williams) – 1:35.195

De derde vrije training is morgen om 12:00. De overige tijden en alles over de GP van Frankrijk check je in DIT artikel.40 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
5 startplekken straf voor HAM
@str8six: straf voor VER omdat hij er te dicht achter zit. Eigen schuld, dikke bult, dan moet je maar afstand houden zoals in het gewone verkeer.
@erik2907: minimaal 2 seconden toch?
@erik2907: Heeft Max ook 5 strafplekken. ??
@HZW: achteraan starten zodat Max leert afstand houden. Heeft hij 19 auto’s voor zich om te proberen.
@erik2907: hoppa, geen straf voor Hamilton.
@erik2907: tja, was te verwachten hè…
@str8six: na beide coureurs gehoord te hebben en daarbij alle videobeelden bekeken te hebben is alles gegaan zoals het reglement het voorschrijft.
@str8six: Waarom? Om het kampioenschap toch iets of wat spannend te maken? Komaan… The King is untouchable.
Wat is Williams een drama. Pijnlijk om aan te zien.
@fastforward: sowieso moeten ze die manke er uit flikkeren…echt een schande dat ze die man nog rond laten rijden, duidelijk niet in staat om het veld te volgen.
@rhellema: een schande om zo over een coureur te praten die zo hard heeft gewerkt om weer terug te komen.

Niet de snelste, maar dit seizoen is dan ook meer 1 grote testsessie
@aerotic: het is een schande dat een F1 team, wat opereert in een sport wat draait om duizenden van secondes een invalide gebruikt om zich op te werken in de F1. Dat is een schande, niet mijn uitspraak over Cubica. Dat wordt alleen een schande zodra jij je laat misleiden door marketinggelul.
@aerotic: Ach @rhellema: is een typische AB lezer. Kan alles beter op 4 wielen dan wie dan ook. Hebben veel pubers last van.
@pa045: en kleuters kenmerken zich door niet te kunnen lezen, waar pretendeer ik dat ik het beter kan? Hij is gemiddeld 3 seconden per ronde langzamer dan zijn teamgenoot! Of mogen we hem daar niet mee vergelijken?
@rhellema: probeer eens met je zelf.
@rhellema: Misschien had je beter kunnen zeggen dat Claire Williams de intelligentie en zelfreflectie van een bedenkelijk niveau heeft. Ik ken niet veel teams die zo zijn afgegleden en structureel hun zaken niet op orde hebben. Hoe het financieel draait weet ik niet bij Williams, maar het ziet er niet best uit daar. Kubica lijkt mij ook niet meer geschikt voor een formule 1 auto, gezien zijn bedenkelijk langzame ronde en kwalificatietijden. Het probleem ligt alleen niet bij Kubica aangezien Russell ook kansloos rondjes rijdt in een te trage auto.
@dieselkameel: nee, ik zeg ook niet dat het aan Kubica ligt, ik vraag me af wat hij in de F1 te zoeken heeft waar duizendsten van een seconde al telt. Met alle respect maar gehandicapten horen niet in die sport thuis en daarom stoor ik me aan Williams maar ook aan de mensen die hem hier ophemelen alleen maar omdat hij gehandicapt is. Hij kan gewoon niet voluit presteren maar toch moeten we dat maar slikken als zoete koek. Wat gaat er volgen?
@rhellema: mijn kleuter kan lezen.
@bischero: dan kan je nog wat leren van hem!
@rhellema: nog veel meer dan jij denkt!
@bischero: kijk aan, trek er je voordeel uit zou ik zeggen!
@rhellema: manke? Hij heeft een slecht arm maar mank is hij zeker niet? Of bedoel je sir Frank Williams? Die zit wel in een rolstoel vanwege een dwarslaesie ooit in 1986 in de buurt van Paul
Ricard opgelopen bij een ongeluk met zijn huurauto.
@sportevo: die arm maakt dat hij een mankement heeft in het uitvoeren van zijn taak als coureur. Mank heeft niet alleen te maken met benen.
@rhellema: definitie van mank:

Volgens de Van Dale:
mank (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
1
gebrekkig lopend door ongelijke lengte van de benen: deze vergelijking gaat mank gaat niet op

Of:

(«Latijn), bijvoeglijk naamwoord en bijwoord, gebrekkig in het lopen; kreupel;, mank gaan, figuurlijk gebrekkig, niet zuiver zijn:, die redenering gaat mank ;, aan iets mank gaan, een bepaald gebrek vertonen:, aan vooroordelen mank gaan
kreupel, lam

(http://www.watbetekenthet.nl/wat-betekent-mank/)
@sportevo: niet zuiver zijn geeft het toch echt weer. Door die arm is hij geen zuivere coureur meer die werkelijk alles uit een auto kan halen. Of gaan we nu ineens met zijn allen zeggen dat het geen fluit uitmaakte die arm alleen maar omdat Kubica zo’n aardige gozer is?
@rhellema: niet zuiver zijn is een/de definitie van de uitdrukking ‘mank gaan’.

Dat Kubica niet meekomt heeft misschien deels te maken met zijn arm maar ik denk grotendeels met de scherpte die hij niet meer heeft.
@rhellema: Ik zit je reacties eens door te lezen hier. Had je een zware dag of zit je altijd zo snel op de kast? Stiekem willen we allemaal F1 coureur zijn. Met of zonder mank been of halve arm. Dus doe daar niet zo emotioneel over. Rust kan je redden, ontspan. Morgen kwalificatie. Geniet ervan, erger je niet aan de coureur met iets aan zijn arm. Slaap zacht.
@scorpion80: oh maar daar hoef je echt niet over in te zitten hoor, ik heb een topdag gehad en morgen ga ik idd de kwali kijken, zij het op een later tijdstip. Biertje erbij…BBQ aan…komt helemaal goed. Ik vind alleen dat Kubica absoluut niet in de F1 hoort en dat Williams misbruik heeft gemaakt van zijn handicap. En die droom om F1 te gaan rijden heb ik al opgegeven toen ik op mijn twaalfde de 170 cm passeerde. Sterker nog, ik ben een uitermate slecht coureur denk ik. Ik houd het wel bij Judo. Rei!
@rhellema: niemand komt met die auto van de laatste twee plekken af
McLaren-Renault ook lekker snel, werkt goed die Honda motor upgrade.
@HZW: McLaren wel, Renault niet goed.
Mclaren is lekker bezig!
Dit worden 5 seconden tijdstraf voor Max vrees ik, omdat ie een Mercedes niet de ruimte gaf om veilig terug te baan op te komen.
@revstars-net: hahahaha
@revstars-net:
Vermoedelijk zal de FIA opnieuw 5sec straf uitdelen aan Vettel omdat hij met zijn actie in de vorige race coureurs het verkeerde voorbeeld heeft gegeven. Gelijk een race weekend later zie je de gevolgen daarvan.
Geef Hamilton maar een grid straf of een ronde achterstand dan wordt het misschien midden race nog spannend
Het Kampioenschap is al weer bijna beslist in Mercedes voordeel.
En Red Bull lijkt steeds meer bij de sub top te belanden, als de McLaren’s nu al in de buurt komen.
Zou wel een beetje overdreven zijn om te straffen voor training fouten.
In 2008 op Spa kreeg Hamilton 25!! seconden straf voor de chicane afsteken, hij gaf gelijk de positie terug. Het was op een natte baan, en ze hadden slicks, Dan valt die Vettel 5 seconden wel mee.

Vriend Alonso hield Hamilton express op in de pitstraat, waardoor Hamilton niet nog een qualificatie rondje kon rijden. Zelfde team, maar toch. Ik had hem zo hard op zijn bek geramd dat hij 3 races niet kon rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).