Vrouwen achter het stuur is schadelijk voor hun gezondheid

Auteur: , 23 Reacties
Alsof dit niet gevaarlijk is!

Dit zeer belangrijke medische advies komt van een Saudische sjeik. Zijn doel: voorkomen dat vrouwen zelf de auto besturen.

In het streng islamitische Saudi-Arabië is het verboden voor vrouwen om auto te rijden. Belachelijk natuurlijk, dus zijn er steeds meer gesluierde dames die de regels aan hun laars lappen. Sjeik Saleh bin Saad al-Luhaydan is niet blij met deze ontwikkeling. Om de vrouwen “tegen zichzelf te beschermen” adviseert hij ze om niet achter het stuur te kruipen, maar “verstand vóór hun hart en emotie moeten laten gaan”. Wie zich niet in kan houden, brengt (volgens “wetenschappelijk” onderzoek) schade toe aan baarmoeder en eierstokken. Vrouwen die auto rijden hebben volgens hem een grotere kans om een kindje met medische problemen ter wereld te brengen.

Saleh bin Saad al-Luhaydan is niet zomaar iemand die dit allemaal durft te roepen. Meneer is gerechtelijk en psychologische adviseur van de Gulf Psychological Association, maakt deel uit van de Hoge Raad van Geleerden, schrijft fatwa’s (juridisch-islamitische aanbevelingen) en hij adviseert de Saudische overheid. Je zou zeggen dat hij dan wel beter zou moeten weten, maar helaas. Behalve dat zijn uitspraken medisch gezien klinkklare onzin zijn, wordt er in de sharia (islamitische wet) met geen woord gesproken over het verbieden van vrouwelijke chauffeurs.

Of autonoom rijden met een vrouw in de bestuurdersstoel wordt gedoogd door de sjeik is niet bekend. Meer dan 11.000 feministen gaan deze technologische ontwikkeling niet afwachten en tekenden een online petitie om 26 oktober met z’n allen de auto te pakken. De beweging wil rijexamens voor vrouwen en een rijbewijs voor de geslaagden. (Via Al Arabiya)23 reacties

Ben er trouwens wel van overtuigd dat het niet goed is voor mijn gezondheid…
Kan iemand a.u.b. de verlichting brengen naar dit werelddeel met middeleeuwse opvattingen :) ?
@opabrutus: Hebben de christenen al geprobeerd van ca 1096 tot 1272 in de vorm van kruistochten.
@Bartholomeo: Ja, doodzonde, want het idee van kruistochten vinden ze – recent – in die delen van de wereld erg interessant, je zou kunnen spreken van een revival … maar politiek gezien loopt de Islam dus gewoon 800 jaar achter.
@opabrutus: Ja hoor !! Rijkswaterstaat heeft een hoop palen over sinds 1-9…. ;-)
Vrouwen achter het stuur is ook niet goed voor de gezondheid van mannen……
@gop1:
ik weet een perfect land voor jouw om te emigreren……………………..
– kun je in een jurk lopen
– en een baard wordt daar zeer gewaardeerd.
De wahabisten van huize Saoud zijn weer lekker bezig. Zij zijn niet alleen een kankergezwel voor de wereld, maar nog meer voor de Islam, met hun idioterie en retorieken. Zij maken de Islam ten schande.
@alassad: Van iets wat van oorsprong al een schande is, kun je niet opnieuw een schande van maken.
@imba: rustig jij, veel moet ik niet zeggen over je priesters…
@Fidenza: Als ik zoals jou een decubitus kussen nodig had dan zou ik er ook niet veel over willen zeggen…
@imba: En waar slaat dat dan weer op?
@imba: Lees de geschiedenisboekjes eens na vriend; elk geloof is door de eeuwen heen misbruikt voor politieke doeleinden. In oorsprong delen de meeste geloven bijna 99% van hun visie; het ene procent verschil wordt vaak als excuus gebruikt, maar stiekem ging/gaat het altijd om een eigen politieke agenda (macht, geld, land/resources/etc) …
@dawwg: Daar gaat het niet om. In het christendom werd van origin geen multifiel/genocide pleger aanbeden. Dat maakt juist net het verschil.
@imba: als iedereen(ook jij dus) nou gewoon is tegen ze imaginaire vriend zegt dat hij moet oprotten en stopt met al doe belachelijke nutteloze acties dan zou de wereld er een stuk leuker uitzien..
@lambo4all: Ben niet gelovig. En onder religies is Islam/cultuur het het enige geloof wat nog problemen veroorzaakt tegenwoordig. En ja, welkom van onder die steen. Kruistochten zijn er niet meer…
@imba: onder naam van islam, maar niemand ziet hun als een ware moslim. Al-Qaeda en al de rest is een organisatie gemaakt door de zionisten en de VS.
@imba: Noord-Ierland vergeten?
Ik snap niet waarom het zo moeilijk is voor sommige om vrouwen te respecteren!
@batman:
Dat ondermijnt het superioriteitsgevoel van de mannen aldaar.
Ja, zo ken ik er nog wel een: als je voorzien van een lange baard een auto bestuurt, kan je baard tussen gas- en rempedaal vast komen te zitten, levensgevaarlijk!
Langdurig in een laken in de zandbak zitten blijkt niet goed voor je. Al zal het niet helpen dat je ouders neef en nicht zijn… Zoals pimmetje al zei: een achterlijke cultuur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).