Vuurwerktokkies slopen Peugeot, internet schiet te hulp

Auteur: , 39 Reacties

Het slechte in de ene mens haalt het goede in de andere naar boven.

Vuurwerktokkies slopen Peugeot, internet schiet te hulp

Voor de meeste mensen staat de jaarwisseling in het teken van gezelligheid met vrienden en familie. Helaas blijken er elk jaar weer figuren rond te lopen die het desondanks nodig vinden om (al dan niet bewust) auto’s en andere zaken op te blazen of in de fik te steken met vuurwerk. Een overzicht met gesneuvelde auto’s schotelden we je al voor, tijd voor een tegengeluid!

De Peugeot Partner van Irma van der Laan (47) overleefde oud en nieuw helaas niet zonder kleerscheuren. Van der Laan is echter in hoge mate afhankelijk van haar auto, daar het een invalidenvoertuig betreft en zij zich per rolstoel voortbeweegt. Dat maakt het hele verhaal nog een stuk wranger.

Gelukkig bood schadeherstelbedrijf Budel uit De Meern een helpende hand. Zij gaan de Partner kosteloos repareren zodat Van der Laan binnen afzienbare tijd weer de weg op kan. Tegelijkertijd heeft taxichauffeur Richard Verwolf aangeboden om Irma free of charge te vervoeren zolang de auto bij de schadehersteller staat. Mooi nieuws dus! (via: AD)39 reacties

Je kan net zo goed een briefje van 20 in de fik steken en heel hard “PANG” roepen.
@neleev: nee biem
@neleev: Ah, jij hebt die tweet dus ook op instafacetwitsnap voorbij zien komen?
@Edge: uiteraard haha
laat me raden…nu gaan er mensen volgende nieuwjaar dit bewust bij hun eigen voertuig doen om deze voordelen uit te buiten…
@jantje_555: En het voordeel is dat je de schade die je zelf hebt veroorzaakt hersteld wordt? Per saldo gebeurt er niets behalve dat je een tijdje niet van je auto gebruik kan maken.
@jantje_555: zijn die drie cijfers bij je nick afkomstig van je gironummer?
Toch mooi dat een schadeherstelbedrijf een handje helpt en een taxichauffeur.Petje af voor die mensen.(kogel voor de flikkers die dit gedaan hebben).
@alfarobert: Verwerpelijke actie natuurlijk.

Maar tenminste 98 autobloglezers vinden het kennelijk een prima idee dit met een vuurwapen op te lossen. Zorgelijk.
Wat een trieste lui, wel mooi gebaar van het schadeherstelbedrijf en de taxi man.
Je zou zeggen dat iemand haar juist een dienst wilde bewijzen door die ouwe Partner onschadelijk te maken.
@gash: Dat zou je kunnen zeggen, maar gelukkig zegt niemand dat.
@gash: Als je haar een dienst wil bewijzen, dan geef je haar een nieuwe auto, compleet met de benodigde aanpassingen.
Je sloopt niet andermans eigendom, tenzij op uitdrukkelijk verzoek van de eigenaar.
Dus nee, dat zou een weldenkend mens niet zeggen.
Bloemetje voor het schadeherstelbedrijf en de taxi chauffeur, en misschien een warme douche?
@gash: Iemand is gehandicapt en is afhankelijk van deze auto. En dan probeer jij grappig te zijn. En je krijgt nog 10 duimpjes ook van mede stumperds. Waarschijnlijk aan je niveau te zie heb je alleen plaatjes gekeken en kan niemand je het ook geeneens kwalijk nemen.
@healey: Ik probeer het niet: Ik ben het broertje! Maar je hebt gelijk: Hoe haal ik het in mijn hoofd om een grapje te maken over een deuk in een ouwe bestelbus die ook nog eens gratis en voor niks verholpen wordt. #jesuispartner
@healey: Ah, u bent er een van de alles-kwetst-mij generatie?
@2wheeler:
Nee, gewoon een fatsoenlijk iemand.
Eindelijk een “Partner” gevonden blaas je hem op… die jongens hebben echt een relatiecursus nodig…
Kijk… daar word ik nou blij en vrolijk van :-)
Vraag blijft, wat gaat er in de toekomst gebeuren om zulk (vuurwerk)tuig aan te pakken?
Laten we eens beginnen om die softie Art van der Steur de laan uit te trappen!
Goede afloop voor deze dame en Peugeot.
Kunnen we ook even stilstaan bij alle wagens die net even te dicht bij het kerstboomvuurtje stonden, vuurpijlstokken van het formaat bezemstok of nagloeiende lichtkogels op de motorkap kregen.
Bij mij leek er op de nacht zelf niet veel aan de hand maar de volgende dag zag ik toch veel ‘gruiskorrels’, lekker vast gevroren op het glas. Fijn hoor.
En maar zeuren dat vuurwerk niet verboden moet worden terwijl dit soort zaken het juist in de hand werken… Ben ook niet vies van wat vuurwerk maar eigendommen van anderen slopen slaat gewoon echt nergens op…
@850t5r: Ik ben ook voorstander van verbieden en dan op een centraal punt een vuurwerkshow, maar illegaal vuurwerk zul je altijd houden en helaas ook dit soort schoften die hier plezier uit halen om andermans eigendom te vernielen.
@850t5r: aan de schade te zien zal het geen vuurwerk zijn geweest dat hij het lokale tuincentrum gekocht is. Hoeveel nut gaat het hebben om met NL consumenten vuurwerk te stoppen?
@jorden: Ik ga ook niet roepen dat het moet stoppen maar zo langzamerbhand ga je denk ik die kant wel op en krijg je mogelijk vuurwerk gereguleerd door de lokale overheid…
@850t5r: dat vuurwerk was al verboden…
@rolov: Dat klopt, alleen om er mogelijk meer grip op te krijgen kan dit leiden tot een totaalverbod zodat men dus geen onderscheid meer hoeft te maken.
@850t5r: een sterretje zal dit niet doen hoor. Dit is gerust al verboden. Wederom handhaven, het antwoord op de helft van de ellende…
Leeuk dat ze haar helpen maar het zou veel aangenamer zijn om de oorzaak hiervan aan te pakken zodat dit in het vervolg niet meer kan gebeuren.
Mooie mensen bestaan er gelukkig ook nog!
Ik zag vorige week een groepje jochies van een jaar of 10 rotjes voor de wielen van een bejaarde fietser gooien. Ik ben zelf ook jong geweest en ze snappen gewoon echt niet hoe gevaarlijk het is maar het geeft wel aan dat ik denk dat we het gewoon alleen nog door professionals moeten gaan laten afsteken. Al die bestookte hulpverleners, huisdieren en nu deze auto, het is jammer maar we kunnen er kennelijk gewoon niet mee omgaan en hoewle het gros dat wel doet, zijn het die incidenten die het wat mij betreft niet meer acceptabel maken. Professionals or speciaal afgebakende plekken onder toezicht van een deskundige afsteken en verder handhaven.
@john4545: amen
Ik maar denken dat plankton het absolute IQ laagtepunt had, maar de kansloze herders die dit op hun geweten hebben moeten voor straf de ene resterende cel ook lam leggen. Walgelijk volk.
Wel goed te lezen dat er ondernemers zijn die hier hun nek uitsteken. ?
Trieste lui. Temeer omdat ze verdomd goed gezien hebben dat de auto op een parkeerplaats voor mindervaliden staat. Dan weet je dat je iemand extra hard pakt met je vernielzucht.
Mooi dat dit soort mensen er ook nog zijn!
2017 begint slecht, maar toch zijn er goede mensen over die het voor deze mevrouw weer een beetje beter maken
Mooie actie van het bedrijf en taxichauffeur!
Een algeheel verbod op vuurwerk en een gigantisch centraal georganiseerd vuurwerkspektakel introduceren zou mij deugd doen.
Gewoon Top!. ik blijf het jammer vinden dat er veel te weinig handhaving is voor zowel de “jeugd” als “ouders”. Ik zou geen politie agent willen zijn of hulpverlener wat een rot beroep. Hier moet echt meer poen en man(vrouw)kracht naartoe en natuurlijk geen politiek correcte wetgeving en na-papegaaiers maar resolute wetgeving!. zo dat ben ik ook weer kwijt… Happy new year autoliefhebbers.
Wederom een taxichauffeur met een hart….
Topgozer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).