VVD R’dam geeft GroenLinks A’dam veeg uit de pan

Auteur: , 80 Reacties

Pak aan, linkse rakkers!

Jessias

Enorme opschudding deze week in onze hoofdstad. De discipelen van de Jessias willen, zoals het rechtgeaarde autohaters betaamt, de heilige koe verbannen uit Amsterdam. Het plan behelst het per direct weren van auto’s uit sommige delen van de stad, met name natuurlijk de linkse grachtengordel. Daarnaast zouden er volgens de quinoaknagers vanaf 2025 alleen nog EV’s de stad in mogen. Tenslotte moeten er in de komende vier jaar 10.000 parkeerplaatsen bijkomen geschrapt worden ten faveure van plekken voor fietsen. Dit laatste natuurlijk zodat het tarief op de resterende parkeerplaatsen stijgt naar grofweg twee mille per twintig minuten.

De snode plannen van GL stuitten bij jullie op een beetje bijval hier en daar maar vooral ook op veel weerstand. Handige Harry’s van VVD Rotterdam hebben echter ingespeeld op de ontstane polemieken door op Twitter deze Tweet de wereld in te slingeren:

tweet-vvd

Meer parkeerplaatsen! Hardwerkende mensen met een gezin! Auto’s! De basis van GroenLinks bombarderen en er parkeerplaasten van maken! Oké, dat laatste verzinnen we er zelf bij. Enfin, het is fijn om te horen dat iemand bij de ‘partij van de auto’s‘ nog opkomt voor onze trouwe vierwielers. Maar VVD, als je echt indruk wil maken, doe dan eens iets aan die belachelijke CO2-tax…80 reacties

Huilen
met de wolven
in het bos.
Meer niet.
Volgens mij heeft Rotterdam een veel strenger auto beleid.
@599gto: Als je goed leest wat de VVD schrijft…
@granlusso: Dat is vreemd de VVD zit altijd aan de knoppen
@599gto: Niet in Rotterdam…
Die GL’ers raken steeds verder van het padje. Gevaar voor de samenleving!
@gezondverstand: Bij GL hebben ze in ieder geval meer visie dan de VVD. Ze hebben ten minste een doel wat ze nastreven. Bij de VVD is het toch een beetje aanmodderen met hoe het nu wordt gedaan en als het echt niet meer gaat zien we het later wel.
@wijsneus: zeg wijsneus, jij haalt je info zeker van facebook? Dit is autoblog😂
@wijsneus: ‘beetje aanmodderen’, slapper kan je argumentatie niet zijn.
@wijsneus: beter als die groen linkse eco-modder
Eens dat de milieu zone een slechte zaak is. En daar baal ik van. Dat ik het dus met de VVD eens ben. Gelukkig heb ik door de rest van de tweet mijn VVD bulshit bingo kaart voor vandaag vol gekregen. Ik miste alleen nog “autootje pesten” en ” hardwerkende menS(?)en met een baan en gezin”.

Ben overigens benieuwd naar de ideeën van de VVD Rotterdam om het klimaat echt te verbeteren. Heb er nog nooit een gezien of gehoord.
@pomoek:

Waar haal jij de arrogantie vandaan om te denken dat wij het klimaat kunnen verbeteren?

We zijn niets anders dan een stelletje zandvlooien op een planeet ergens in een zonnestelsel.

Als de zon drie flinke scheten laat kookt het water in alle zeeën en oceanen.

We zijn helemaal niets.

Zoals George Carlin al zei : the planet is fine, the people are fucked !
@desjonnies: Daarom is het woord milieu zo belangrijk. Ons milieu (lees: omgeving) kunnen we zo leefbaar mogelijk maken voor de mens door de gemiddelde temperatuur zo laag mogelijk te houden.

Maar, zoals je al zegt, is de invloed van de mens zeer beperkt tot niets als het gaat om de planeet zelf. Ik bedoel, een paar dikke kometen in de historie van onze Aarde deed regelmatig bijna al het leven op de planeet uitroeien, evenals een paar ijstijden, die zo nu en dan voor komen.
@desjonnies: Onzinargument.
@desjonnies: Ach lieverd, 97% van de wetenschappers is het er over eens dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. Dus ja, de mens kan het klimaat veranderen.
Leuk dat je George Carlin aanhaalt. De man wordt vaak door climate change ontkenners aangehaald. De door jou aangehaalde quote wordt dan, volledig uit de context, gebruikt als ” bewijs” dat we niets aan klimaatverandering kunnen doen. En ja, ik ben het met Carlin eens. We are fucked. Niet omdat klimaatverandering niet bestaat of omdat we er niets aan kunnen doen. Maar simpelweg omdat hij van mening is dat mensen, jij en ik, egocentrische kl00tzakken zijn. Daarom zullen we er niets aan kunnen doen. Dat is het punt dat hij wilde maken. En hij heeft nog gelijk ook.
@pomoek:
97% van de klimaatwetenschappers zijn het eens dat ze het niet eens zijn.
@desjonnies: hmmm, wie zou ik nu eens gaan geloven, NASA of een of andere kerel op autoblog?

https://climate.nasa.gov/scientific-consensus/
@pomoek:
De gedachte dat mensen invloed hebben op het klimaat en op klimaatverandering is denk ik wel correct. Het puntje waar de schoen wringt is dat mensen denken dat ze het klimaat terug kunnen draaien alsof je aan de thermostaat van je huis zit. Er is nooit aangetoond dat dat kan. Bovendien gaat die stelling ervan uit dat er een bepaald basisklimaat is wat de wereld hoort te hebben (gemiddeld zo warm is goed, we zitten daar nu X graden boven, dat is niet goed) Ook dat is niet juist. Het klimaat is een voortdurend veranderend iets, denk maar aan de ijstijden die we gehad hebben. Door de tijden heen veranderd het klimaat gewoon soms. Het enige verschil is dat we het nu kunnen meten en waarnemen, iets wat vroeger nooit kon, met deze vaardigheden is ook de arrogantie ontstaan van mensen die dachten dat we het klimaat kunnen herstellen naar hoe het 100 jaar terug was. Een absurde gedachtengang. Uiteraard moeten we verantwoordelijk omgaan met het milieu en de vervuiling beperken, maar niet vanwege een bepaalde opwarming van de aarde of het klimaat, maar vanuit verantwoordelijkheidsgevoel zodat mensen na ons ook nog wat hebben aan deze planeet. Desalniettemin is het onnozel om te denken dat maatregelen op een vierkante kilometer zin hebben, lucht waait daar gewoon overheen en het effect is verwaterd. Daarom heeft symboolpolitiek van het GL geen zin en is populistisch geneuzel.
@stationcar: sinds het begin van de 19e eeuw weten we dat het klimaat veranderd. Aan het einde van de 19e eeuw werd voor het eerst gedacht dat mensen invloed hebben op het klimaat. Pas sinds de jaren 80 van dit jaar is er consensus ontstaan onder wetenschappers dat mensen het klimaat aan het veranderen zijn.

Logischerwijs kun je stellen dat als je iets veranderd je dit ook weer kan terug veranderen. We weten vrij precies hoe het klimaat er op dit moment uit had moeten zien. Het zou volgens modellen nu kouder moeten worden. Daar is de wetenschap het wel over eens.

Daarnaast zijn wetenschappers die het met je eens zijn. Als we nu zouden stoppen met alle CO2 uitstoot dan nog zal de temperatuur op aarde meer dan 2 graden stijgen. Ontploft dan de aarde? Nee, maar bepaalde plekken op aarde zullen gaan overstromen, er zal massa migratie optreden en er is zelfs sprake van plekken (ik meen in India) waar het zo heet gaat worden dat die plek letterlijk onleefbaar wordt. Dieren sterven uit maar er is op dit moment sprake van een ongekende massale uitsterving.

Zoals George Carlin zegt: De aarde overleeft de mens wel en de mens zal zeker een keer uitsterven. Maar de humanitaire en ecologische ramp waar we nu op af denderen had voorkomen kunnen worden of in ieder geval een paar eeuwen uitgesteld.. Maar mannetjes zoals die namens de VVD in de gemeenteraad van Rotterdam zitten hebben jarenlang glashard ontkend dat er iets aan de hand was. En nu het dan eindelijk onmogelijk is om klimaatverandering te ontkennen en het feitelijk te laat is om er nog iets aan te doen beginnen ze te kletsen over ” het klimaat verbeteren op manieren die echt werken” . Stomme idioten.
@pomoek:
Het werkelijke probleem is dat deze bol te vol is. En mocht de mens al invloed hebben op het klimaat dan zijn we zelf met een flinke correctie van de overbevolking bezig. We hoeven maar één gedachte op te geven en dat is dat wij door eigen kunnen onsterfelijk kunnen worden. De natuur (van de mens) vindt wel weer een ander trucje om daar een stokje voor te steken.
@Original_Arnoud: juist Pomoekje


Lees goed wat deze mijnheer zegt:

Teveel fokken is wat ons vernietigd!

China deed het nog zo gek niet met 1 kind beleid

Willen we wat doen moeten we dat onmiddelijk wereldwijd doen
@ff40: Ik neem aan dat jij niet fokt? En als je straks in het ouwemannetjes huis zit, wie gaat er dan voor je zorgen?
@pomoek: hou je mond je weet niks van mij
Ik ben ongewenst geheel kinderloos

Als je alsnog leert sociaal te zijn en niet alleen te praten mag je later bij het ouwemannetjes clubje om voor elkaar in gemeenschap te zorgen
@ff40: beste jongen, ik zeg niets over jou, ik stel een vraag. En je antwoord vind ik vreemd. Je bent ongewenst kinderloos. Hoe kan dat als je vindt dat de aarde overbevolkt is?
@original_arnoud: Overbevolking is een probleem. Daar moet zeker iets aan worden gedaan. Het is echter veel zinvoller om te kijken naar het CO2 gebruik van de ontwikkelde landen. Per hoofd van de bevolking vele malen hoger in de VS, Europa en Rusland dan in de minder ontwikkelde landen.
@pomoek:
In principe heb je gelijk, het enige waar ik sterk aan twijfel is het aspect dat je het klimaat terug zou kunnen veranderen. Dat gaf ik in mijn andere reactie ook al aan. Jij gaat er ‘logischerwijs vanuit’ dat dat kan. Ik begrijp alleen niet wáárom jij dat logisch vind, soms beïnvloed je als mens iets wat niet meer terug te draaien is. Neem het simpele voorbeeld van het omzagen van een boom. Je kan een boom omzagen, maar je kan dat nooit meer ongedaan maken, al zou je het nog zo graag willen. Zo zou het met het klimaat ook kunnen zijn, niet alles is maakbaar. Het klimaat wordt door heel veel factoren bepaald en de mens heeft maar beperkt invloed. Jouw hele redenering hangt aan die stelling en dat is jammer, verder heb je volgens mij een goed punt, menselijke beïnvloeding van het klimaat door het uitstoten van schadelijke stoffen moet stoppen want dit levert problemen op en leidt tot catastrofes.
@stationcar: ik snap je punt. Het zal nooit meer zijn wat het was. De roodgevlekte boskikker is uitgestorven en komt niet meer terug. Uiteindelijk zullen andere soorten evolueren en zich ontwikkelen. Maar een terug naar af is als zodanig inderdaad niet mogelijk
@stationcar: Als het ooit mogelijk was, dan gaat het niet om het zelf veranderen van het klimaat, maar om de aarde de kans te geven zichzelf te herstellen door alle schadelijke invloeden als broeikasgassen te verwerken.

Maar het schijnt dat we al een paar jaar over het punt heen zitten en de schade dus permanent is. Maar dit betekent niet dat het onzin is om de schade te minimaliseren. Je ziet het overigens op bepaalde plekken sowieso. Ik was vorig jaar in LA, en daar zag ik bergen vanuit de stad zelf die ik nooit eerder gezien had tijdens eerdere bezoeken. En de lucht is ook gewoon schoner.

Ik zou niet weten waarom je tegen autovrije centra zou zijn, zeker in grote, drukke steden. Heck, als ik kijk naar mijn ervaringen in bijv. Den Haag en Amsterdam, zou ik het breder trekken. Werkelijk idioot hoeveel mensen in het weekend denken ergens te moeten zijn binnen dezelfde stad (en dan heb ik het niet eens over hoeveel mensen als een stel idioten rijden). Als het in de stad zelf is, investeer gewoon een degelijk publiek vervoer, en geef bestemmingsverkeer en bijv. gehandicapten en mensen van buiten de stad een uitzondering.
@pomoek: hou toch op met dat napraten
Daar is de mens goed in
Nepmedia napraten

Nogmaals bosbranden zijn het die er toe doen

Daarbij:

Ons milieu omvat veel meer dan alleen de opwarming van de aarde
We maken een hoop rotzooi, letterlijk!
@ff40: bosbranden zijn er altijd al geweest. Het gaat om de toename van CO2 in de atmosfeer. Die wordt veroorzaakt door het verbranden van fossiele brandstoffen. Tip: Rechtsonder aan je toetsenbord zit een punt. Gebruik die. Liefs, pomoekje.
@pomoek: wetenschappers die de nep media toelaten ja!!

De rest wordt op Geerts wijze doodgezwegen, ik ben er 1 van!

Gvd bosbranden doen er toe de rest is milieuindustrie en geldklopperij
Hahaha
@ff40: Misschien moet je ff 112 bellen. Ik heb het idee dat er een adertje gesprongen is. Je slaat nu echt wartaal uit.
@desjonnies: Dat is ook alweer een paar jaartjes in de mode, nietwaar? Wat simpele onzin roepen dat je graag gelooft omdat het een makkelijker verhaal is en dus lekkerder voor zelf klinkt en dan daarbij een quote zoeken dat er bij past of lijkt te passen.

Wat veel mensen vergeten zijn, of niet snappen is dat het zo niet werkt, het quoten van mensen. Je dient mensen te quoten, niet om jezelf te ondersteunen, maar om legitimiteit te brengen. Een comedian is geen beste bron, hoewel het voor jou waarschijnlijk sowieso niets uitmaakt, die legitimiteit.

Maar jij denkt dat het toeval is dat de aarde is begonnen met opwarmen aan het begin van de industriële revolutie? De trend in deze is gewoon na te gaan door verschillende sentimenten in grond en ijs na te gaan.

Maar goed, jij gelooft graag wat anders dan wat 99,99% van de wetenschap al decennia lang als een vaste waarheid beschouwt: http://www.salon.com/2014/03/25/10853_out_of_10855_scientists_agree_man_made_global_warming_is_happening/
https://climate.nasa.gov/evidence/
@kenju:
Dit is een dusdanig gecompliceerde materie dat niemand het weet.
Klimaat is geen vast gegeven naar verandert kijk maar naar de glaciale tijdperken, dit onder invloed van de zonne energie.
De enorme toename van de wereldbevolking van ca 2 miljard mensen in 1842 naar 7 miljard nu.
De consumptie maatscgappij.
De miljoenen tonnen plastics die in ons milieu zitten zullen ons hoogstwaarschijnlijk de das ondoen .
En wat de quote van Carlin betreft, net als hij heb ik niet de tomeloze arrogantie te menen sat wij heg eibde zijn, de top van de voedselketen het überwezen, we zijn gewoon geëvolueerde zoogdieren, meer niet we kunnen alleen bijzonder goed communiceren.
Deze groen blauwe bal, eenzaam zwevend ergens in de ruinte zal daar nog altijd zijn, lang badat wij onszelf hebben uitgeroeid.
Zo was het zo is het en zo zal het altijd blijven, modieus of niet en de clown of comedian is altijd de meest serieuze figuur in het circus.
@desjonnies: Nee hoor, we weten redelijk precies wat er gaande is. Verder noem je eigenlijk allemaal voorbeelden die direct te relateren zijn aan het gigantische energiegebruik van het ontwikkelde deel van deze wereld. En nogmaals: Carlin had het over de tomeloze arrogantie van de mens en niet specifiek over het klimaat.
@desjonnies: In detail is het gecompliceerd inderdaad. Maar dan is het wel erg vreemd dat jij doodleuk gaat roepen dat het allemaal onzin is en je eigen waarheid verzint in plaats van tegen de woorden in te gaan van de wetenschap die deze zaken wel bestudeert en de mensheid erover inlicht zodat deze in generale termen breedgenomen hier kennis over kan opdoen en de feitelijkheden kan meekrijgen. Luister jij nu maar naar de slimme mensen mensen die het bestudeerd hebben en de autoriteit zijn, dat is immers de beste bron die we hebben. Dat is veel logischer dan een eigen waarheid zelf verzinnen zoals jij dit doet, omdat je je er zelf beter door voelt. En voordat je gaat roepen dat andere slimme mensen het tegendeel roepen: Nee, dit is niet waar, zie de link die ik eerder gaf over de verhouding tussen de wetenschappelijke publicaties die zeggen dat het wel een feit is en geen feit is. Die laatste groep bestaat feitelijk niet. Verder snappen mensen als jij ook niet dat het niet zomaar mensen zijn die wat schrijven. Een wetenschappelijk artikel wordt vooraf beoordeeld aan de hand van de methodiek (dus hoe je data verzamelt, je analyse maakt en waar je je overige bronnen vandaan gaat halen) en dan pas mag het doorgang vinden, en achteraf beoordelen andere wetenschappers nog eens of het allemaal wel goed uitgevoerd is en of alle legitimiteitsconstructen in orde zijn. Pas dan wordt het gepubliceerd. Je kan er alleen aan ontkomen door te publiceren in een medium waar deze check niet plaatsvind (en dan voldoe je niet aan de wetenschappelijke normen en wordt je niet meegenomen in een dergelijke literatuurreview), of wanneer je je data zelf verzint of manipuleert, wat uiteindelijk toch uit komt wanneer je publicatie genoeg momentum krijgt (en iets dat afwijkt van wat we al weten krijgt dit per definitie). En in het geval van deze materie gaat het om gegevens die zo ontzettend veel instanties nagemeten hebben uit verschillende richtingen met verschillende motieven, dat falsificaties vrijwel meteen zullen uitkomen.

Hou gewoon op met deze onzinnige manier van je eigen werkelijkheid verzinnen, of spreek je gewoon niet uit over dit soort zaken, er komt alleen maar onzin uit je hoofd. Het treurige is dat deze trend richting de absolute domheid gaat. We hebben nu dus mensen die klimaatverandering ontkennen wat een groep is die vroeger vooral (terecht) hun mond hield omdat ze de juiste interesses niet hadden (en/of te stom waren om erover mee te praten). Nu, door het internet, vinden deze figuren elkaar en hebben ze een stem onder gelijkgestemden (beperktgestemden) en krijgen ze zowaar legitimiteit. Het plebs dat zich steeds maar weer als een minderwaardige groep, dat ook stemt op partijen als de PVV, die niet geheel ontoevallig ook stellen dat klimaatverandering niet bestaat. Allemaal onderdeel van de simplistische conservatieve lobby uit de VS waar ze een hoop geld van krijgen en dus dit soort onzin verdedigen, net als dat idee van de ‘Joods-Christelijke samenleving’ wat toevalligerwijs strookt met hun anti-Islam/allochtonen-ideeën.

De volgende stap is de platte-aarde theorie. Met als primaire verdediging: Jullie weten het ook niet, je bent immers nooit in de ruimte geweest. En de foto’s die er wel zijn zijn allemaal nep. Stompzinnigheid viert hoogtij, en de discussie kun je amper aangaan omdat argumenten niet begrepen worden of omdat inhoudelijke discussie de betreffende groep überhaupt boven de pet gaat en ze dus blijven herhalen wat ze eerder zeiden, ondanks dat het meermaals gefalsificeerd is.

Dus reacties als deze hebben geen zin, maar het is wel lekker om je frustraties van je af te schrijven.
@kenju:
Ben blij dat jij het wel weet professor.
Dus niet.
Ik verzin geen werkelijkheid, ik mis slechts de tomeloze arrogantie om te denken dat we er veel aan kunnen doen.
De echte milieuproblemen liggen veel dieper en zijn veel verwoestender dat jij met je populistische morele geneuzel loopt te duiden.
De meest schrijnende foto van deze week is er eentje van een zeepaardje dat met de stroming surft op een wattenstaafje.
Vergeet volgende keer niet te vermelden dat het vooral de schuld is van de wiite nan!
Succes !
@desjonnies: Of je bent arrogant, of je ontloopt het onderwerp door gewoon zelf een makkelijke waarheid te verzinnen wanneer je de wetenschap, wat de benchmark betreft van de menselijke ontwikkeling als het om specifieke kennis gaat, compleet negeert. Het is common practice om gewoon te luisteren naar mensen die veel slimmer zijn en de zaken bestudeerd hebben ipv zelf iets te verzinnen, wat jij doet. Ik herhaal puur wat de wetenschap stelt.
@desjonnies: Je bent echt een sjonnie
@shadowbroker:
Goed argument mijn zoon, u is vast intellueel onderlegd toch?
@desjonnies: juist en wil je wat doen begin dan bij de CO2 bom bosbranden aan te pakken want die veroorzaken wel opwarming.
@ff40: Niet waar.
@pomoek: hoeveel bosbranden wereldwijd hebben we deze zomer wel niet gehad, je hebt geen idee van de impact.

Jullie linksen zijn zelfs zo verrot dat je ze aansteekt om te kunnen zeggen zie je nou klimaat verandert we moeten autos afschaffen
Ojee de VVD belooft iets…
Dan weet je zeker dat Rotterdam eerder autovrij is dan Amsterdam.
Net als Jort Kelder pleit ik ook voor een GroenRechts. Bewustzijn creëren voor een betere leefomgeving, maar dan met een liberaal karakter.

GroenLinks pleit hier inderdaad voor zaken die niet per se schoner zijn. Ze zorgen hoogstens voor meer bewustzijn over het wel en wee van ons milieu, verder os het gewoon verplaatsen van het probleem.

Doet me denken aan onderstaande:
Het inmiddels sterk aangepaste bijtellingsregime in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat de CO2-uitstoot niet omlaag is gegaan na al die jaren van bijtellingsperikelen, vanwege het feit dat we een Europese CO2-doelstelling hebben. Dat zorgde ervoor dat autofabrikanten hun minder milieuvriendelijke auto’s vrolijk in andere delen van Europa verkocht, in plaats van in Nederland. En laat de landsgrenzen nu niet luchtdicht zijn. Staatssecretaris Wiebes heeft dit zelf onderschreven en erkend.
Haha! Een politicus met humor. Wat een platitudes…
Sneu wanneer je zo moet roeptoeteren.
En de VVD werkt zeker hard! Zo hard dat ze geen tijd hebben om met de belastingdienst te gaan praten omdat die twijfels hebben bij de aangifte (Robin Linschoten).
VVD: de partij met de meeste sjoemelaard/rommelaars/boefjes en boeven
@jeroenwz: nou dat is de pvda hoor!
Beste VVD, in Rotterdam zeggen we “geen woorden maar daden”.
@crashingduke: Daar was afgelopen woensdag anders weinig van te merken.
Is dit niet diezelfde VVD die elke burger 1000 euro netto beloofde? En diezelfde VVD die beloofde dat er geen geld meer naar Griekenland zou gaan? Ik ben helemaal voor dit soort plannen, maar we weten allemaal dat de VVD een partij is die heel makkelijk standpunten overboord gooit als het betekent dat ze daardoor langer op het pluche kunnen zitten.
@Edge: Vanaf begin af aan is gezegd dat die 1000 euro om lastenverlichting zou gaan, niet handje contantje.

Daarnaast over de inwisselbaarheid van standpunten wat je zegt. Dat is nu eenmaal de parlementaire democratie, je moet als partij samenwerken met een ander en dan sneuvelen nou eenmaal ideeën. Je moet de standpunten van politieke partijen altijd zien als idealen, op basis daarvan kies je de partij die het meeste bokje past. Die idealen kun je niet als zaken zien die zo geregeld kunnen worden.

Ik weet dat politieke partijen het vaak anders verkondigen, en dat is inderdaad nogal naïef. En daardoor voelen veel mensen zich ook teleurgesteld.

Maar nogmaals, idealen. E is geen partij die daarin anders is. Of denk je werkelijk dat als de PVV in een regering komt, dat de grenzen 100% dichtgaan. Veel PVV-stemmers denken dat Geert Wilders dat wel regelt, maar geloof me, dat is voor iedere politicus erg moeilijk, omdat je nu eenmaal moet samenwerken.
@granlusso: bokje= bij je
Snap dat dit een auto blog is, maar dit soort populistisch geroep over alles wat riekt naar duurzaam of elektrisch is gewoon gênant.
Wat een gezeur; GL heeft een gek plannetje en de VVD probeert met een reactie daarop zieltjes te winnen.Iets met glas,plas en was.Het lijkt wel politiek. Ik woon heerlijk in het centrum met een nieuwe kar voor de deur die ik prive bijzonder weinig gebruik, niet omdat ik dat niet wil maar simpelweg dat het niet nodig is.In een straal van 3 km zitten 6 AH’s nog buiten de andere supermarktketens Zonder fiets ben je nergens, en er mag best wat meer ruimte voor fietsers komen maar trek dan niet meteen draconische maatregelen. En die eikel van de VVD moet zich voortaan inlezen ipv alleen de inktzwarte koppen. Liever de bierfietsen opgerot. En die irritante koetsen op de grachten en spiegelkwartier ook. En nu ga ik even het Parool, NRC en de Volkskrant even lezen. En bestel ik een nieuwe bakfiets voor fleur en sterre en EV voor moeders.
Netjes VVD! Geef ze geen kans! Vanmiddag schrok ik me kapot toen ik las dat GL binnenkort een wet gaat ondertekenen waar alle vrachtwagens en diesels vanaf 2025 niet meer de stad in mogen. Hoe in gaan ze in hemelsnaam alles bijvullen van goederen. Bijvoorbeeld in de horeca, een goed lopend café met een paar bier tanks in de kelder. Hoe gaan bierbrouwers als Bavaria en Grolsch deze cafe’s aanvullen van tankbier? Accu’s in een tankwagen is gewoonweg niet mogelijk. Wat een idioot plan. Hoewel het me goed lijkt als de VVD wat groener wordt (iets wat Mark Rutte zelf ook graag wil) maar hopelijk afstapt Van deze domme milieu zones.
@henkhupelschoten: en met stad bedoel ik Utrecht, excuses..
@henkhupelschoten: Ik denk dat je even je kennis over het wetgevende proces moet opfrissen. De Koning en de minister ondertekenen wetten. Politieke partijen niet.

Vind het wel opvallen dat je je vooral druk maakt over de biervoorraad van de kroegen in de stad!
@pomoek: of een wethouder van de gemeente Utrecht… ik kan me eerlijk gezegd een leven zonder Bavaria niet voorstellen! In de hemel is geen bier daarom drinken wij het hier zeggen ze wel eens.
@henkhupelschoten: Sowieso kun je denken aan ontheffing voor dergelijk verkeer. Maar 2025 is nog ver weg. Denk je niet dat we tegen die tijd iets hebben dat op electriciteit kan rijden, of iig een electrische stand heeft?

Ik ben eigenlijk wel voor auto-vrije binnensteden. Wat moet je daar sowieso überhaupt met een auto?
Ik kan geen medelijden hebben met de Amsterdammers…

Hadden ze maar op Trump moeten stemmen.
Het gros van de Nederlanders zijn kuddedieren. Klagen over alles, hoe het beter of anders moet etc. etc. etc. Misschien dat men nog te porren is voor een kleine demonstratie of staking hier en daar maar dan houdt het ook echt op. Als ik naar andere landen om ons heen kijk hoe zij het soms doen als ze het niet mee eens zijn met de regering, is het genant hoe mak we zijn geworden. Zolang het gros onze geweldige politieke partijen blijft volgen….. Het is toch een soort ver mijn bed show? Dan is het eigenlijk al te laat!
Mensen die geloven in de VVD als dè autopartij zijn gewoon helemaal van het padje en vatbaar voor simplistisch populisme. Helaas zijn dit er een hoop, waaronder de schrijver van dit bericht. De VVD heeft meer dan welke andere partij dan ook deel uitgemaakt van alle kabinetten. Toch is brandstof hier duurder dan de meeste andere landen en zijn er ook maar weinig landen waar je meer betaalt voor het aankopen en blijven rijden van een auto. Maar sure, blijf lekker geloven dat de VVD zo’n auto-partij is.

Het is overigens ook typerend voor ons politieke klimaat dat de VVD op deze manier zieltjes probeert te winnen. Voer gewoon een discussie over degelijk beleid in plaats van dit soort onzin. En het is op geen enkel front slim ingegeven. Mensen zijn welkom in Rotterdam? Hoe is dat een alternatief wanneer je in Amsterdam moet zijn, en al helemaal wanneer je juist om Amsterdam geeft, dan haal je in de regel juist plezier uit het vitten op Rotterdam.
Ik woon niet in Amsterdam
Ik snap dat Groen Links niet. Steeds maar bijten in de hand die ze voedt.
Haal de netto opbrengst van autoaanschaf en autogebruik eens uit de begroting. Dan stort heel het zaakje in elkaar. Dan is er geen cent meer over voor hun groene en andere geld verslindende hobby’s !!!
Zo lang een tweetakt brommertje in India nog meer uitstoot dan een dikke bak in Europa is het milieubeleid een wassen neus. We zijn toch allen op dezelfde planeet…
@bennieokkels: Het is juist zaak om die landen te ontwikkelen naar iets beters. Overigens is het onzin dat die tuktuks net zoveel uitstoten als een dikke auto. Wel zijn ze ontzettend inefficiënt. Maar wij hebben die tijd ook gehad, als India het nodig heeft om te groeien, is het geen eerlijke norm om hen aan dezelfde norm te houden. Echter zullen ze wel versneld groeien naar iets wat wij als standaard hebben. In India worden daar ook vooruitstrevend beleid voor doorgevoerd, maar met zo’n groot land duurt het natuurlijk wel even. Maar het zegt genoeg dat ze gewoon een ministerie voor Ministry of New and Renewable Energy hebben.

Als het om het doorvoeren van windenergie gaat zitten ze prima in de lijsten wanneer je kijkt naar de achterstand die ze hebben: http://www.gwec.net/wp-content/uploads/vip/GWEC-Global-Wind-2015-Report_April-2016_22_04.pdf

En China, wat de grootste macht wordt in de komende jaren, loopt overal voorop in dit opzicht.

Kortom, de opkomende economieën doen het beleidsmatig juist veel beter dan wij. Daarmee is het argument over dat hun uitstoot zo hoog is, niet geldig. Maar laten we eerlijk wezen, zoals ik al suggereerde is het sowieso wegkijken. Immers, als deze landen het niet zo goed deden, dan is het gewoon zaak om ze te helpen.
Met de milieuzones afschaffen ben ik zeer eens met de VVD. Ook co2 tax mag voor mij op de helling, en weg met iedere subsidie aangaande verduurzaming.

Al zie ik wel iets in het weren van vrachtwagens in stadscentra.
Autoblog, ik ervaar steeds meer problemen met de app voor iPhone. Komt dat meerdere mensen bekend voor. Mijn reactie op @desjonnies en @kenju zet ik nu maar hieronder neer, want de app wilt hem maar niet plaatsen op de plek waar ie hoort :)
@granlusso: Wtf, zelfs dat gaat niet. Het lijkt wel alsof geplakte tekst niet gepost kan worden. Inmiddels heb ik mijn 200 woorden tellende verhaal al drie keer opnieuw getypt en dat wil ie niet posten. En gek genoeg, wat ik nu typ, doet ie wel… :(
@desjonnies @kenju: Wat maken jullie het toch moeilijk voor jullie zelf. Jullie zijn het bijna met elkaar eens.

@desjonnies is van mening dat we alleen invloed hebben op de leefbaarheid van de mens op deze planeet, terwijl @kenju het naïef vindt dat we niets zouden kunnen doen aan het klimaat.

Zien jullie wat er misgaat? De definitie van klimaat. Is dat de Aarde zelf (die zichzelf echt wel redt) of is dat de ideale leefbaarheid voor de mens op deze planeet?

Overigens, @kenju, die laatste groep die jij aanhaalde, de ontevreden Nederlander (die vaak PVV-stemmer is), steekt inderdaad regelmatig de kop in het zand als het gaat om onderwerpen die hun pet te boven gaat. Ze zullen niet de mening van een ander analyseren, maar blijven met modder gooien en blijven hun mening verkondigen, zonder oplossingen aan te dragen.
De klimaatverandering is echter niet iets dat ze ontkennen, ze schuiven het alleen van zich af, wat ze met veel onderwerpen en ‘problemen’ in de samenleving doen. Het is altijd de schuld van regering, de bedrijven en ‘de elite’, zonder dat deze groep zichzelf een keer de spiegel voorhoudt.
Overigens, @kenju, die laatste groep die jij aanhaalde, de ontevreden Nederlander (die vaak PVV-stemmer is), steekt inderdaad regelmatig de kop in het zand als het gaat om onderwerpen die hun pet te boven gaat. Ze zullen niet de mening van een ander analyseren, maar blijven met modder gooien en blijven hun mening verkondigen, zonder oplossingen aan te dragen.
De klimaatverandering is echter niet iets dat ze ontkennen, ze schuiven het alleen van zich af, wat ze met veel onderwerpen en ‘problemen’ in de samenleving doen. Het is altijd de schuld van regering, de bedrijven en ‘de elite’, zonder dat deze groep zichzelf een keer de spiegel voorhoudt.
@granlusso: Hèhè, hij doet het. En ja, ik heb azijn door m’n kwark gedaan vanochtend.
@granlusso: Nee toch niet, de eerste helft heb ik nu weglaten en als ik die apart post, doet ie dat ook niet. Staan geen scheldwoorden in hoor :)
@desjonnies: @kenju: Wat maken jullie het toch moeilijk voor jullie zelf. Jullie zijn het bijna met elkaar eens.

@desjonnies is van mening dat we alleen invloed hebben op de leefbaarheid van de mens op deze planeet, terwijl @kenju het naïef vindt dat we niets zouden kunnen doen aan het klimaat.

Zien jullie wat er misgaat? De definitie van klimaat. Is dat de Aarde zelf (die zichzelf echt wel redt) of is dat de ideale leefbaarheid voor de mens op deze planeet?
Wat maken jullie het toch moeilijk voor jullie zelf. Jullie zijn het bijna met elkaar eens.

@desjonnies is van mening dat we alleen invloed hebben op de leefbaarheid van de mens op deze planeet, terwijl @kenju het naïef vindt dat we niets zouden kunnen doen aan het klimaat.

Zien jullie wat er misgaat? De definitie van klimaat. Is dat de Aarde zelf (die zichzelf echt wel redt) of is dat de ideale leefbaarheid voor de mens op deze planeet?
@granlusso: Met alle respect, maar wat ik heb gezegd is breder dan dit, plus wat jij zegt over onze stellingen duidt om een enorm verschil. @dejonnies ontkent de invloed, ik zeg dat deze invloed door de wetenschap reeds bewezen is en zijn idee per definitie niet klopt.

Dat laatste de definitie van klimaat… Wat is het verschil tussen de twee voor jou persoonlijk? Is het niet zo dat beiden telt? Immers moet je een gezonde aarde hebben om de ideale leefbaarheid te bereiken, dunkt me.
@kenju: Dat is precies waar het misgaat.

@desjonnies heeft het over het feit dat we de toestand van de Aarde niet kunnen veranderen, wat feitelijk klopt. De Aarde blijft hoe dan ook bestaan, onafhankelijk van de temperatuurschommelingen die we nu kennen.

Waar we wél invloed op hebben is de leefbaarheid van de mens zoals we die nu kennen. Snap je mijn nuance?
De toestand van de aardbol kunnen we niet veranderen, een vulkaanuitbarsting komt redelijk spontaan bijv. (beetje gechargeerd, maar je snapt m’n punt).
De smog in de steden die invloed heeft op de leefbaarheid van de mens kunnen we wel beïnvloeden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).