VW Golf GTI Clubsport heeft 265 pk

Auteur: , 36 Reacties

U kunt hem alleen (nog) niet kopen.

Op het VAG-tuningfeestje aan de Wörthersee, dat volgende week met diverse hete Skodas en ander leuk spul los gaat, presenteert Volkswagen traditiegetrouw een vertimmerde conceptuele Golf. Dit jaar is dit een GTI die grote kans maakt in productievorm terug te komen, en de naam Clubsport draagt.

Met 265 pk onder de kap overklast het concept de Golf GTI Performance met 35 paarden (en zit ook precies 35 pk onder de Golf R). Daarnaast is een boostfunctie aanwezig waarmee kortstondig (en via het wederom gemonteerde sperdiff) een extra dosis draaimoment op de wielen wordt losgelaten.

In onderstaande schetsen – die alvast aan de Duitse media werden gegund – krijgen we een eerste kennismaking met het hete Golfje, dat bij voldoende animo volgende week best nog wel eens in gelimiteerde productie kan gaan.

Als dit gebeurt, ga dan uit van begin 2016, als het 40-jarige jubileum van de Golf GTI wordt gevierd. Daarnaast is er altijd nog de R400-opperstoemper die er aan zit te komen. Jawel, ook VW gaat volle bak Porsche 911 qua Golf-variantjes, zo lijkt het.36 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Prima idee. Past prima binnen de VW filosofie: Pak een GTI, plak er wat stickers en tupperware op, ander velgje eronder, nieuw stickseltje in het interieur, ander chippie onder de kap (getest door Wolfsburgs Spaanse lijfeigene), € 3750 bij het prijskaartje op en klaar is Kees / Karl / Heinz / Günther …
@ramshoek: 3750? Ja voor het bumperpakket alleen misschien…
@ramshoek: Alleen niet echt voor het volk, zo had Adolf het niet bedacht.
@volkswagena4tdi: Oeii…. hij maakt ‘m gewoon hoor!
Best dik! Die dikke platic rand zoals we nu vaker bij VW hoeft dan weer niet zo van mij maar ach. Het mag wel eens een beetje schreeuwerig zijn :)
@stfu: leuk voor het pauper volk wat op dat evenement afkomt.
De put van de samenleving verzamelt zich met gesjonifiseerde vag rotzooi, nee erg leuk daar.
Oliegrappenbedenkers, laat je horen.
@berlinetta: Want jou lukt het niet?
@ibmg: Nee ik ben niet zo grappig.
@berlinetta: ik vind mijn eigen grappen juist leuk, precies mijn gevoel van humor
@berlinetta: de waarheid is soms hard! Maar ja, het is een VAG, die mogen olie verbruiken! Als een ander merk het heeft dan zijn het gelijk barrels.
Mooi ding. Dat dit de 40 jahre editie wordt lijkt me nogal simpel. Kijk maar naar de achtergrond van de plaatjes. Overigens is er niks nieuws aan de jubileum edities. Dat doen ze al vanaf de golf 3. Over het algemeen zijn dat behoorlijk waardevaste karretjes.
@dutchdriftking: Klopt! ik wou dat ik een Edition 30 had aangeschaft een aantal jaar geleden. Die dingen lijken alleen maar duurder te worden.
@dutchdriftking: vanaf de Mk II. Fire
@marinepower: en de rest is weggevallen….
@marinepower: die rekende ik idd nog niet eens mee.
Lekker zeg!!
Lekker dik!
Ik wacht wel op de golf gti R 4gts RS in 2017
@meneer: ja maar je zal zien dat ze het jaar daarop komen met de golf gti R 4gts RS clubsport.
Allemaal leuk en aardig, maar het lijkt wel alsof naast al die motor variantjes de fantasie op de ontwerp/design afdeling ver op is qua model! Golf 7 is gewoon een gefacelifte Golf 5.
Humm… Golf 8 maar even afwachten… die wordt vast anders!
@venividivici: nee. Dat is niet correct. De Golf VI is daarentegen wel nauw verwant aan de V, wat je een facelift zou kunnen noemen. De Golf VII is echt een geheel nieuwe auto.

Dat het qua design allemaal op elkaar lijkt is nogal logisch: dat is hoe de klanten het willen.
@venividivici: de 7 is een compleet andere auto dan de 5/6. De 8 zal een facelift worden ben ik bang.
Oke de schets ziet er best goed uit. Dit kan je toch ook gewoon met performance pack en een extra chippie bereiken?
Best een vet ding
Ik vind dat ze bij deze GTI een 4wd optie moeten hebben gewoon voor de liefhebber of FWD of 4WD
Wat jammer dat er zo veel negatieve reacties zijn. Want dit is toch het recept voor de ultieme rijders-Golf. De huidige GTI is al erg goed, de R is magistraal (Bron: Evo Magazine) en dit zou wel eens de heilige graal kunnen zijn.
@gtwillem: Eens!
Überhaupt jammer dat er zo’n negatief imago aan de Golf kleeft, heb jarenlang met veel plezier in mijn volledig originele GTI rondgereden maar helaas is dat imago verpest door petjes/bontkraagjes die met tupperware, kachelpijpen en 20 inch A8 wielen rondrijden in Golfjes 4 1.6.

Maargoed, gelukkig dat de kenners dit wel kunnen waarderen!
@raul88: Amen to that! Ga maar eens een paar weken voor het officiële evenement naar worthersee toe. Dan zie je echte liefhebbers die gelukkig geen plastic rommel gebruiken om hun golf ‘mooi’ te maken. Ben er twee jaar geleden geweest en heb mijn ogen uitgekeken
@nicoalex: Staat bij mij ook nog steeds op de wishlist, lak aan alle vooroordelen ;)
@nicoalex: zijn er officiële evenementen voor deze hondenhokken? Een VAG rijd je toch omdat het moet van de werkgever, komen daar alle leasebakken daar bijelkaar?
Al dat ge clubsport, slaat nergens op…
265 pk is toch niet zo bijzonder?
Haha golf variantjes. …
Pak dan gelijk een R of doe nix.
Leuk. Maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat je er flink wat voor mag neertikken. En dan rijd je…. golf.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).