Waarom deze weerloze Ferrari 458 keihard werd geplet

Auteur: , 42 Reacties

Goodbye, my lover...

Waarom deze weerloze Ferrari 458 keihard werd geplet

Terwijl de tranen over het toetsenbord rollen, proberen we de reden te vinden achter het dramatische lot van deze Ferrari 458. Er moet immers een reden zijn dat supercars in het rondgesmeten worden alsof ze lappenpoppen zijn. In het geval van dit witte ros is er wel degelijk een reden, maar of deze helemaal gerechtvaardigd is mogen jullie hieronder bepalen.

Om de kern van het probleem te vinden moeten we helemaal terug naar vorig jaar, rond april om precies te zijn. We maken kennis met Zahid Khan, een naar het schijnt vrij louche huisbaas uit Groot Brittannië. De beste (of slechtste?) man was destijds aanwezig bij de rechtbank in Birmingham nadat hij door een aantal ex-huurders was aangeklaagd, omdat hij hen onder flinke druk uit huis had geplaatst. En wat is de ultieme middelvinger naar de rechtbank wanneer je rijk bent? Precies, je parkeert je bolide pal voor de deur.

Dit schoot de lokale autoriteiten in het verkeerde keelgat, dus besloten ze hem enkele weken later aan te houden en te wijzen op zijn asociale gedrag. Maar wat bleek, zijn auto stond onduidelijk in het systeem en was volgens hen niet verzekerd, waardoor de agenten vermoedden dat de Ferrari gestolen moest zijn. En wat doe je met gestolen auto’s? Precies, die neem je in beslag.

Khan hield aan dat hij de bolide had weten te bemachtigen via een veilingbedrijf en dat de auto wel degelijk verzekerd was. Echter bleken zijn pogingen zichelf uit de benarde situatie te praten tevergeefs. De politie had de auto geregistreerd alszijnde een Category B Vehicle, wat inhoudt dat ze er zo ongeveer alles mee mogen doen wat hun hartje begeert, om de simpele reden dat hij ‘unroadworthy‘ is. In andere woorden, hij mag de straat niet meer op én moet de met de grond gelijkgemaakt worden.

Nu, maanden na het incident, komt de video van het tragische einde van de Ferrari 458 bovendrijven. Pak een zakdoek, want het is een heftige zit.42 reacties

Zonde…

Er zaten zo te zien bijna zo goed als nieuwe ruitenwisserbladen op…

Die hadden ze er best wel even af kunnen halen voordat ze de grijper er in zetten…
@moveyourmind: hee, @Lincoln ..
@edjehaze: Ik was veel eerder met die puntjes…

Heb er zelfs patent op aangevraagd…

Nooit kunnen voorzien dat iemand zo slim zou zijn het te brutaal te kopiëren en er nog mee wegkomt door simpelweg één puntje weg te laten vallen…
@moveyourmind: mijn excuses in dat geval!
Domeinen.co.uk bestaat niet ? Een gemis
@kenner: niet nodig. De UK gaat genoeg besparen nu ze geen EU-smeergeld meer hoeven te betalen.
@detroitv8: Goed ingelicht, dat moeten ze nog sowieso tot de uitstap in 2020 en het bedrag voor daarna is nog niet bepaald.
@detroitv8: LOLOL dat je in 13 worden nog grotere onzin kan optikken lijkt me een heuse uitdaging. Al is het wel keurig de uitleg van menig anti-EU populist, maar niet de waarheid.
@dakarbemo: LOLOL, linkse praat. Dit is Autoblog, beetje lachen en generaliseren mag wel.
@detroitv8: want denken dat de EU wel verstandig is maar gewoon aangepakt en verbeterd moet worden in plaats van maar alles anti zijn is Links praat…je lijkt Ollongren, Rutte of de AIVD directeur Bertholee wel die de WIV (aka sleepwet) proberen te verkopen.
@kenner: inderdaad. Zonde van alle energie die is gestoken in het maken van de auto. Dit lijkt mij ook niet de meest milieu vriendelijke optie.
Hier heb ik echt geen woorden voor, echt doodzonde!
Eeuwig zonde!
Is niet echt
Fake
Geloof er niks van
Dit is niet zonde, zijn er genoeg van gebouwd. Dit is gewoon een dikke middelvinger terug richting een enorm asociale inwoner die overduidelijk zijn middelvinger opsteekt naar de maatschappij. Verder is het een duidelijk signaal naar die flapdrollen uit Arabische landen die met hun supercars de boel daar letterlijk onveilig maken.
@stationcar: de pluk wet zoals wij die kennen is niet minder een middelvinger naar criminelen. Dit is gewoon simpele kapitaalvernietiging. Via een instantie als domeinen kan je een heerlijk bedrag voor de schatkist vangen.
@bakingmynextbenz: idd, nooit begrepen dat die Britten die dingen slopen. Ook apart dat het sloopproces niet echt milieuvriendelijk is, met al die vloeistoffen die eruit lopen
@suheyl: dat slopen gaat zo inderdaad erg primitief.. probeer maar eens een schoongrondverklaring aan te vragen op die lap grond
Waarom niet scrappen for parts. Een achterlicht alleen al is gok ik €800. En de velgen en de stoelen en en en…
Je reinste kapitaal vernietiging dit.
@loserboi932: deze zouden eveneens “onveilig” zijn, omdat de auto wettelijk gezien de straat niet meer op mag. Kleine kans dat het ook daadwerkelijk zo is, maar ja, daar verander je niets aan.
Ehm, hier is het zo dat je verzekering je niet eigenaar maakt. Dat is toch echt de koopovereenkomst.

Net als dat veel mensen denken dat je autopapieren aantonen dat jij de (juridsche) eigenaar bent.

Geloof hier niet echt veel van dat het op deze manier is gegaan of meneer liegt de boel bij elkaar.

Veil de auto en doneer het aan een goed doel ofzo. Want een onzin dit zeg, weggegooid geld.
Hahahaha.
Klinkt als een sterk verhaal. Je ziet op 00:40 best veel water uit de neus komen, zal wel waterschade oid hebben gehad.
@carlover12: Wat dacht je van de radiatoren?
Fake news
‘Regels zijn regels’ dus ook deze Ferrari wordt geplet net als elke ‘normale’ auto
@snellehenkie: nou nee
Een niet nader te noemen bedrijf in Rotterdam kan hier nog wel iets moois van maken…
@cpp1:
Rooie Arie?
Waar is de rest van het filmpje?
@dotternetta: Ze zijn opgehouden, het was nog net doenbaar om hem te herstellen.
Prima. Ik krijg hiervan geen tranen in m’n ogen. Er worden jaarlijks bijna 10.000 ferrari’s gebouwd, eentje meer of minder maakt weinig uit. Het zou wat anders zijn als het een 40-jarige oldtimer was geweest, maar dit is gewoon een duidelijk signaal en de eigenaar had er volgens mij prima nog in mogen blijven zitten als ik het zo lees (intimidatie / bedreiging van studenten?). Aan dat soort types heeft de maatschappij niks en veroorzaakt alleen maar trauma’s en ellende van mensen op relatief jonge leeftijd.
@markie123: dan mag jij uitleggen in welke fabriek de 458 Spider momenteel gebouwd wordt…
Zal wel een rechtszaak worden. Een vriend zijn brommer werd terecht in beslag genomen, een dikke boete en hij moest voorkomen. Zijn advocaat pleitte dat de straf wel hoog was voor het vergrijp, brommer weg plus boete, en de jongen was pas zestien en had de brommer zelf gespaard. Rechter kon zich er in vinden, dus brommer moest terug, boete bleef staan. En toen bleef het stil. De brommer was vernietigd. Volgens justitie althans. En hoe bepaal je de waarde dan? Opnieuw een rechtszaak, en hij kreeg meer terug dan hij betaald had. O ja, de brommer was helemaal niet vernietigd bleek later, was verkocht via de domeinen voor weinig. Aan iemand die we kenden. Uiteindelijk hield hij er geld aan over.
Gewoon terecht. En er zijn genoeg 458’s over.
En toen was het een Spider👌🏼
Ik dacht nochtans gelezen te hebben dat ze hem geplet hadden omdat hij wit was.
Straks zeker bij Autoweek in Raad Het Wrak . Hoop dat ze die presentator er dan ook in laten zitten.
Heb er geen moeite mee. De man heeft de staat uitgedaagd en verloren. Waarschijnlijk genoeg mensen opgelicht om zo weer ff een nieuwe te scoren. Was vorige week nog even gestopt bij Romans International in Surrey (http://www.romansinternational.com) en daar staan zat potentiële vervangers.
Als Britse belastingbetaler zou ik hier niet vrolijk van worden. Slopen van iets waardevols is tamelijk onzinnig.
Verbeurd verklaren en verkopen, veel logischer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).