Waarom elke verzamelaar deze doos wil [LaFerrari Spider]

Auteur: , 47 Reacties

UPS zal maar met dit presentje voor je deur staan.

LaFerrari Spider doosje

Dan weet je in elk geval zeker dat ze je in Maranello hoog hebben zitten, want naar verluidt zijn er slechts 75 tot 100 gelukkigen die zichzelf mogen trakteren op een LaFerrari Spider; dé ultieme boulevardcruisemobiel voor in de welbekende rijkenenclaves waar iedereen alles al heeft. De Italiaanse fabrikant maakt het feit dat je er een mag (of moet?) aanschaffen kenbaar met het uitdelen van dergelijke presentjes.

Bron van dit nieuws is de Alejandro Salomon, beter bekend als Salomondrin op Instagram. De Mexicaanse petrolhead zegt zeker te weten dat het om de dakloze LaFerrari gaat en wie zijn wij om hem ongelijk te geven. Ferrari kan ongetwijfeld een leuk bedrag boven op de prijs gooien en het chassis moet stijf genoeg zijn om het dak er zonder al te veel verliezen uit te kunnen zagen. Leuk presentje dus, voor de belegger met een scharlaken rood hart.

Dank voor alle tips!

LaFerrari Spider sleutel47 reacties

Het zou mooi zijn dat als je dan je LaFerrari Spider gaat ophalen de eerder ontvangen sleutel ook echt past. Maar of ze dat voor elkaar krijgen bij Ferrari?
@mashell: zou niet zo moeilijk moeten zijn, toch?
@mashell: jij hebt de Italianen blijkbaar niet hoog zitten.
@mashell: op het plaatje lijkt het op een ongeslepen sleutel.
@mashell: misschien is het 1 sleutel voor alle laferraris… Het blijft Italiaans!
Ik was gisteren de hele dag weg, ik zal eens bij mijn buren vragen of mijn sleutel bij hun is afgeleverd.
@timboman: buren? Please…
@ralfast: Joh, hij blijft gewoon bescheiden. “De bezitters van het landgoed 100 meter verderop” klinkt ook zo patserig.
@ralfast: misschien woont hij wel in het centrum van Londen…
Mooi presentje van Ferrari.
Het pakketje zal maar bij de buren worden afgeleverd en die halen de sleutel eruit
@martijn11: ik denk dat wanneer jij een van Ferrari zo’n pakketje krijgt opgestuurd, het echt niet bij de buren wordt afgegeven omdat je niet thuis bent. Daar wonen ze dan waarschijnlijk net even iets te ver voor weg om het voor de postbode de moeite te laten zijn het daar af te geven.
Dat kunnen ze wel bij Ferrari. Je speciaal laten voelen met het verkozen worden met dit kistje. LaFerrina wie zou haar niet willen?
Een LaFerrari spider….. Ik houd mijn hart vast. De eerste echte sportwagen die het staat, moet nog bedacht worden (nee, ik heb het niet over de 911 Targa of de 308/328 GTS. Die zijn zo geboren).
Toch blijven die sleutels er armoedig uitzien. Neemt niet weg dat het fantastisch zou zijn om er één te bezitten!
Leuk!!

Een blanco sleutel cadeau krijgen die sowieso niet past…

Net zo’n flutactie als Dreft had in de jaren ’80. Toen zat er een Renault sleutel in de verpakking… Kon je een toen spiksplinternieuwe net geïntroduceerde 11 mee winnen als de sleutel werkte bij de auto bij de dealer in de showroom…

Mijn broer en ik waren toen nog jong, wij maar bij moeders keer op keer aan de kop zeuren dat ze weer een paar flessen Dreft moest kopen… Honderden keren tevergeefs naar de Renault-dealer op ons fietsje… Resultaat: geen Renault 11, maar moeders heeft nog voor honderd jaar Dreft in de schuur staan… Én wij moesten de rest van de kindertijd doorbrengen op de skai-achterbank van de Passat, bloedheet in de zomer en steenkoud in de winter… We hadden ons nog wel zo verheugd om ons in die Renault rond te mogen laten rijden met die deftige velours bekleding en blitse uiterlijk…
@moveyourmind: een jaar of wat geleden ook, toen zat er zon blikken nepsleutel bij de post. En al die mensen naar de showroom met die sleutel. Die kwamen allemaal teleurgesteld terug. Wat de sleutels van de desbetreffende twingo hingen veilig in de kluis
@mashell, aan de sleutel te zien past het niet…
Maar het is zeker een vet idee!
Heb je een superbijzondere Ferrari gekocht… Krijg je de de sleutel in een doos… Oooohhh.. Alles koolstofvezel: doosje kost meer dan een Mito…

Zit er een sleutel in van een 145, deceptie…

Hebben Spyker en Pagani toch beter voor elkaar.
@gtwillem: Dus toch! Dacht zelf ook dat ie van Alfa-Romeo af kwam. Zou eigenlijk niet mogen bij een ferrari
@gtwillem: Ach ja, Bugatti leverde de Veyron ook gewoon met een Volkswagen-sleutel met een extra stukje leer en volgens mij doen ze bij de Chiron exact hetzelfde. En we zijn volgens mij ook allemaal wel bekend met deze beruchte foto (http://o.aolcdn.com/dims-shared/dims3/GLOB/legacy_thumbnail/800x450/format/jpg/quality/85/http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2008/10/aston-volvo-key.jpg) van een Aston Martin V8 Vantage-sleutel die van Volvo blijkt te zijn. Zo’n sleutel heeft nou eenmaal niet de prioriteit voor dat soort fabrikanten, al meen ik mij wel te herinneren dat de GTC4Lusso met keyless entry en/of keyless go leverbaar wordt en heeft Aston Martin nu toch al een tijdje die Emotion Control Unit als sleutel.
@Edge: de 488 heeft in ieder geval wel al keyless entry, lijkt me logisch dat de GTC4Lusso het dan ook krijgt
@gtwillem: denk je een super exclusieve sport auto gekocht te hebben, wat zit onder de motorkap?!, o. Doen ze in Maranello toch een stuk beter.
@mmot05: Even onder de motorkap kijken:

https://lagraffiti.files.wordpress.com/2014/09/dsc_0096.jpg

Pure kunst :-D. Doen ze toch goed bij Pagani.
@gtwillem: leuk versierd idd.
@mmot05: Kunnen ze in Maranello nog wat leren ;-)
@gtwillem: het ziet er inderdaad net zo goedkoop uit als de sleutel van m’n golf…..
@gtwillem: sleutel uit een 145, daar heb ik er ook nog een van liggen. Zou lachen zijn als ik er een laferrari me kan starten. Even opzoek dat ding..
Alleen al om deze reden zal ik nooit een Ferrari kopen. Arrogantie ten top dat hun bepalen of jij er een “mag” kopen. Toch absurd dat als je zoveel geld wilt wegklappen op een auto, dat je zelf de keus niet hebt.
@mikkeloentje: ja, dat zal de enige reden zijn 😆🤔
@porsche928: Ja, alleen mensen die een Gazelle rijden en leven van studiefinanciering zitten natuurlijk op AutoBlog. ;)
@mikkeloentje: Ach, wat dat betreft kan Ferrari het nooit goed doen. Doen ze het op first come, first serve basis, dan krijg je gedoe met belangrijke klanten die hun LaFerrari Spider mislopen. Doe je het andersom, door je vaste klanten uit te nodigen zo’n wagen te kopen, dan stoot je vermogende potentiële klanten of klanten die “maar” twee Ferrari’s hebben voor het hoofd.
@Edge: Daar heb je gelijk in. En als je iedereen die hem wilt pre-orderen op een lijst zet en daar random de gelukkige uit pikt? Lijkt mij misschien de meest eerlijke gang van zaken. Zijn er eigenlijk meer merken die op deze manier werken? Hoe deed Porsche het met zijn 918?
Noga wijverig eigenlijk, zo’n kitscherig Zalando doos.
Maar de marketing afdeling van Ferrari zal wel uitgebreid onderzoek hebben gedaan naar de doelgroep voor de spider.
Alle wagens zijn al verkocht, voornamelijk aan klanten die ook al een FXX K hebben, aldus David Lee.
Ik heb een Ferrari horloge die bijna in net zo’n soort doos geleverd werd: http://www.topspeed.com/cars/car-news/box-ferrari-lap-time-chronograph-limited-edition-ar98983/picture379201.html
@sportevo: hoe laat is het?
@sportevo: zit er een klep in die doos?
@koeckenbacker: ja, van een F1 motor. Dacht uit het seizoen 2003
Auto’s met een sleutel starten is zoooo 2014.
@stephane8200: Maar het is nog altijd beter, dan dat een ander met jouw auto zonder sleutel er vandoor gaat, toch?!

Grappig en leuk gedaan, ik snap de keuze van Ferrari wel.
Wel jammer, als je dacht, dit je eerste Ferrari te laten zijn, maar misschien komen die overige 25 daarvoor in aanmerking?
@Orichy: die cliché opmerking verwacht je niet. Ken jij iemand bij wie het is gebeurd?

Een kitschdoosje van de Action met een sleutel van een Alfa uit 1995. Leuk gedaan inderdaad.
@stephane8200: ja, die Olson RS6 :)
@davelepeef: die was inderdaad niet meegenomen als de sleutel niet in het contact zat. Wat een vaag verhaal was dat, zeg. Moet het eigenlijk eens proberen met mijn eigen auto. Daarbij gaat de auto uit na een bepaalde tijd als ik met de sleutel uitstap.
Hierom heb ik mooi een NEE NEE sticker op de brievenbus.
Doosje lijkt wel heel veel op dat van een Panerai horloge.
kijk eens naar de afbeelding van de doos, zie je toch overduidelijk geen dak? Dus waarom komt het uberhaupt ter sprake of het wel of niet waar zou zijn?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).