Waarom je deze carbon doos heel graag wil hebben

Auteur: , 35 Reacties

Een carbon doos klinkt misschien niet heel aanlokkelijk, maar het voorrecht om deze doos te ontvangen zit vast aan een ander voorrecht dat je als autoliefhebber wél graag zou willen hebben...

Het gaat hier namelijk om de Ford GT order kit. Alleen de gelukzakken die door Ford uitverkoren zijn om een Ford GT te mogen kopen krijgen er eentje. De doos is zoals gezegd vervaardigd uit carbon en de hendel om ‘m open te maken kan je ook terugvinden op de raceauto waarmee Ford afgelopen jaar de GT Pro-klasse won op Le Mans.

Als de doos van Pandora open is, vind je alles wat je nodig hebt om de juiste specificatie voor jouw GT te bepalen. Er zijn kleine stukjes leder, alcantara en carbon fiber voor handen om te kijken en voelen welke kleur en welk materiaal het beste bij je past. Tevens zitten er in de doos kleine velgen en remklauwen in alle beschikbare kleuren. Maar dat is nog niet alles!

In de ‘black box’ zitten ook gestileerde miniatuur-koetsen van GT’s in de verschillende exterieurkleuren, met een ingebouwd mechanisme waardoor je de karakteristieke racing stripes erop kan klikken. Overigens laten mensen met een écht goede smaak die strepen natuurlijk weg. Om er nóg zekerder van te zijn dat klanten geen epische blunders begaan bij het samenstellen van hun eigen GT heeft Ford ook een concierge service opgezet om kopers bij te staan met hun beslissing en misschien een betje de goede kant op te duwen.

Laatste leuke detail: op de doos is al een uitsparing gereserveerd voor een kopie van het VIN-plaatje dat ook op de auto van de klant prijkt. Dit plaatje krijgt de eigenaar bij aflevering van de auto. Al met al is het toch allemaal net een beetje anders dan de teddybeer die je krijgt voor je koter bij de aanschaf van een nieuwe B-Max. Maar ach, dat is ook wel leuk.35 reacties

Leuk bedacht!
@bartteeuwen:
Afgekeken bij Rolls Royce
In Crewe leverden ze ook zo’n kit bij zodra je de aanbetaling over had gemaakt, alleen was die in een kist van hetzelfde soort hout verpakt dat de klant ook voor zijn interieur had gekozen…
@bennyweisz: dat is dan niet hetzelfde. Het kiste is om tentamen beginnen met samenstellen bij Ford.
@jorden: eff overnieuw. Het is kistje is om te beginnen met samenstellen bij Ford. Inplaats van een soort aankoop cadeautje.
Zou er nog niet echt een beeld bij krijgen denk ik, maar wil graag proberen mijn mening bij te stellen, dus als t als ford zo vrij is?
Ik hoop dat Ford net zo veel tijd in de auto zelf stopt. De vorige gt-serie was nou niet bepaald vrij van fouten. Vraag maar aan ene heer Clarkson die weet er alles van
@lekkerlinksrijden: die was lomp, en bruut. En dat kon ik wel waarderen. Op één of andere manier verwacht ik van Ford ook geen geperfectioneerde supercar, dat is meer iets voor andere merken.
@rikus: maar je mag toch wel een werkend product verwachten
@rikus: ik verwacht het eigenlijk wel. Het is hun visitekaartje.
De Fiësta ST is ook een pareltje om te rijden.
@janjansen: Klopt, de ST modellen zijn top. Heb er een Focus ST 170 en een 2.5 ST gehad, beide zeer tevreden over. Maar een GT is wel wat anders.
Een “supercar” van $100.000. Ford ontwierp een conceptcar, werd heel goed ontvangen en moest snel in productie. In dat proces zijn er op het technische vlak wat concessies gedaan denk ik. Op het uiterlijk niet. Hij is zoals het publiek hem wou.
Nu al zin in de video van Schmee.
@flatsix010: *Shmee
Wat een allejezus verwijfd handtasje met die kleurtjes en stofjes.
Stuur de volgende keer gewoon een jerrycan high-octane.
@harrie: wat een lage hoeveelheid aan zelfvertrouwen en mannelijkheid als zelfs het kiezen van kleuren voor je toekomstige auto verwijfd wordt gevonden.

@amgsoixanttrois:
Volgens mij is dat nou juist de grootste doelgroep voor deze auto, mannen met een laag zelfbeeld. Maar goed, zo’n beautycase met staaltjes is wel handig om te kijken of de kleuren wel matchen met de muren van je verwarmde garage.
@harrie: niet een laag zelfbeeld, maar klein plassertje was het toch?!?!?
@harrie: ah jij bent zo’n geval, iemand met afgunst ten opzichte van iedereen die het beter voor elkaar heeft.

We weten genoeg, dus wanneer je een dikke bak koopt dan doe je dat uit onzekerheid? Echt een autoliefhebber…
@amgsoixanttrois:
Nee hoezo? Snap niet zo goed waar je die conclusies uit trekt.
Geel met witte strepen graag.
Na het lezen van de titel kreeg ik zin in de tekst, na het lezen van de tekst baalde ik een beetje.
Had het inderdaad al voorbij zien komen op de Facebook pagina van ForzaMotorsport. De eigenaar daarvan heeft ook een GT besteld. Er staan trouwens meer foto’s van de box + inhoud op de FB pagina voor de liefhebbers
Een doos van carbon….laat maar.
@gash: de vrijmibo gehad hahaha
@gash: What’s new?!
Vanavond bij een juwelier geweest, oriënteren op trouwringen. En voor ik het wist lag er een doosje trouwringen van carbon voor onze neus.

Ach er zal vast vraag naar zijn. Misschien omdat de meeste vrouwen constant bezig zijn met gewichtsbesparing..

Dat is eigenlijk best wel heel erg gaaf. Dat maakt het kopen van zo’n auto nog specialer. Jep, ik trap er met open ogen in!
Vet!!
Moest ik toevallig zo’n doosje ontvangen, ik koos voor een zwarte met witte strepen en goudkleurige velgen. Net zoals zijn opa in 1966 als eerste over de lijn kwam ik Le Mans.
http://i.imgur.com/no5wC9p.jpg?1
@cossiekiller: Trouwens met Bruce McLaren achter het stuur!
Zie ik nu rode, oranje en blauwe remschijven in die velgjes?
Zou graag zo een doosje willen hebben
Vraag is hoe zo’n doosje er uit zou zijn als je een suffe Koreaan of zo besteld? Of de nieuwe Fiat Tipo? Is het doosje dan uitgevoerd in een hip roestig metaal, met als items verschillende soorten zwart, goedkoop plastic en wat frivole printjes welke als voorbeeld dienen voor het interieur?
Heel gaaf gedaan! Ik denkt dat ik voor rood ga.
Er zal vast een markt voor zijn voor deze manier van werken. Als ik in die prijsklasse zou shoppen, lijkt het me veel gaver om een dealer binnen te stappen, als God behandelt te worden, en onder het genot van een glas champagne de lederen bekleding uit te kiezen.
Leuk doosje
Ze mogen hun doos houden. En de GT ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).