Waarom ook jij de nieuwe Peugeot 2008 kan tegenkomen

Auteur: , 12 Reacties

Er is een kans dat je de kersverse crossover van Peugeot al hebt zien rijden.

Waarom ook jij de nieuwe Peugeot 2008 kan tegenkomen

Soms sta je er niet bij stil, maar ook in Nederland zijn we goed in dingen organiseren. We zijn prima bereikbaar met een uitstekend internationaal vliegveld als basis en er zijn tal van evenement-locaties in de buurt van Schiphol. Niet zo vreemd dat bedrijven (inter)nationale fuifjes organiseren op Nederlandse bodem.

Dit brengt ons bij Peugeot. Wie de afgelopen dagen in en rondom Amsterdam is geweest heeft een grote kans de nieuwe 208 en/of 2008 gezien te hebben. Onze eigen @CasperH kwam een rijtje 2008’s tegen, beelden van de Nextbase-dashcam check je op Autojunk. Ook lezers hebben foto’s geupload op Autojunk van de 2008.

Peugeot heeft in Amsterdam een groot (wereldwijd) dealer-evenement georganiseerd. Het gaat hier om de Peugeot International Convention 2020. De Franse autofabrikant gebruikt de nieuwe 208 en 2008 om bezoekers van en naar dit event te brengen. Het event begon afgelopen maandag en vandaag is de laatste dag. Per dag worden zo’n 950 mannen en vrouwen heen en weer gereden. Peugeot heeft 350 auto’s ingezet om dit event in goede banen te leiden, aldus de Franse autobouwer tegenover Autoblog.nl

De organisatie van deze Brand Convention is dus dit jaar in onze hoofdstad. De volgende keer zal vermoedelijk weer een andere wereldstad aan de beurt zijn.

Fotocredit: @mros via Autojunk12 reacties

’t is toch een knappe verschijning!
Ja ik kwam zondag in Weesp al de nieuwe 208 en 2008 tegen op een parkeerplaats. Vervolgens zag ik ze begin van de week met nog grotere aantallen rijden. Allemaal Franse nummerplaten.

De nieuwe 208 ziet er in het echt ook heel goed uit, en heel leuk met de felle kleuren.
De huidige ziet er niet uit maar deze nieuwe oogt wel erg grof (gelukkig is de neus niet gefotografeerd)
Kijk even naar die verhoudingen… tankklep zo groot als de achterramen.
Vierkant hok getekend door een stagiaire? Ziet er niet uit dit… zelfs de kleur helpt niet.
@20klepper: Rhuimte voor een stekker vermoed ik. Plug in hybrid incomin.
@sketcher: Niet alleen hybride, er is zelfs een e-2008 aangekondigd, met snelladen.
Goedkope Evoque. Ziet er stoer uit, beter dan hoe het proces van 2008 concept naar 2008 productiemodel ging. Hier een plug-in van graag.
@phaeton: Die is inderdaad wel wenselijk. PSA heeft de e-2008 weliswaar in de startblokken staan, maar die auto wordt toch wel beperkt door zijn WLTP bereik van slechts 275km. Een range extender zou geen overbodige luxe zijn.
Ik rij elke dag rond Amsterdam, nog geen een gezien. Niets aan gemist overigens.
Wat een lelijke honden hok.
@cappie: Smaken verschillen.. maar ben het wel met je eens.
Ik was nooit echt een Peugeot-fan, maar de laatste tijd maken ze best gave auto’s eerlijk gezegd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).