Wat als het KLPD de Volvo’s zou verruilen voor de Giulia?

Auteur: , 75 Reacties

Dan krijg je een heel lekkere politieauto!

Vroeger boezemde de Rijkspolitie de burger met de zware rechtervoet angst in met heuse Porsches. Tegenwoordig zijn die verruild voor Volvo’s die minstens net zo burgerlijk zijn als de mensen die ze in het gareel moeten houden. Helaas voor het Korps Landelijke Politie Diensten, zoals de Snorren der Snelweg tegenwoordig heten, is deze degelijke stationwagen sinds kort uit productie.

En dus moet er een zoektocht gestart worden naar een nieuwe dienstauto. Welnu, ik heb daarop een voorschot genomen door met Photoshop alvast de ultieme nieuwe politieauto te creëren. Precies, de Giulia! Natuurlijk niet de Quadrifoglio, hoe leuk die ook is in carabinieri-uitvoering. Nee, de tweeliter turbo is, zeker als hij met een kriebelbeurtje van 200 naar circa 250 pk wordt geholpen, rap zat voor onze snelwegen. Daarnaast is die 2.9 V6 vermoedelijk ook veel te onderhoudsgevoelig om dag in dag uit over de snelweg te blazen.

Overigens zou het niet de eerste keer zijn dat de politie Alfa’s in de vloot heeft. Zo werd er eens getest met een Alfasud voor de regionale korpsen en had de Rijkspolitie in de jaren ’70 een drietal Spiders in de vloot. Deze waren onder de brigadiers overigens minder populair dan de Porsches. De officiële lezing was dat de Porsches door plaatsing van de motor en luchtkoeling beter in staat waren lange stukken achteruit over de vluchtstrook te rijden, maar in de praktijk waren de agenten vaak gewoon net iets minder voorzichtig met de Alfa’s dan met de Porsches, in de hoop dat het bij die drie exemplaren zou blijven. Zo geschiedde, al heb ik het vermoeden dat ze nu best in deze Alfa zouden willen sturen…

Politie Alfasud75 reacties

Véél beter!!
@meijerdesignstudio: Inderdaad! Met die geweldige betrouwbaarheid wordt het de dievengilde wel heel eeg makkelijk gemaakt. Zijn Audi bestuurder ook weer veilig.
@michaelb: Damn autocorrect
de kleuren staan hem niet zo goed vind ik.

beter op de 159
@meneer: zucht probeer je nu echt weer een kansloze 159 grap…
@mrrallycross: het was eigenlijk geen grap nee, maar na nader onderzoek was het niet een 159 van de politie maar van de brandweer die ik eens gezien heb:

http://www.autoweek.nl/images/800/a/b670e3b2c46e397840f4e17fc43bc64a.jpg

De reden dat ik hem erbij pakte is omdat ik hem altijd fantastisch heb gevonden in allerlei politietrims:

https://www.google.nl/search?espv=2&rlz=1C1MDNF_nlNL487NL487&biw=1680&bih=925&tbm=isch&sa=1&q=alfa+159+politie&oq=alfa+159+politie&gs_l=img.3…25789.26323.0.26483.5.5.0.0.0.0.50.195.5.5.0….0…1c.1.64.img..0.0.0.IyQPcM3EiHw#imgrc=_
Niet gek en dan afwisselen met een v90, primaa
Tja, dan worden er in elk geval meer dan 15 per maand verkocht.
@venividivici: gelukkig zijn er al meer dan 5000 giulias uit de fabriek gerold, en dan gaat het alleen nog om de sedan. wacht het even 2 maanden af om een oordeel te vellen..
@c-greg: Er zijn dus andere carrosserie varianten onderweg? Wat hebben we gemist?
@silenro: eerste de stelvio(heeft prio komt iets eerder op de markt) maar de geruchten over een sw worden steeds hardnekkiger. reken er maar op dat die komt een jaar na de release zo ging het bij de 159 ook.
@c-greg: Is niet mijn oordeel hoor…

http://www.autoblog.nl/nieuws/autoverkopen-zakten-in-maar-wel-15-giulias-verkocht-89671
@venividivici: hun plaatsen een ludiek stukje en jij gaat vervolgens de met cijfers strooien.
… dan staat de politie vaker op de vluchtstrook met pech dan dat ze er nu flitsen …

/troll
@dawwg: eindelijk iemand met verstand.
@dawwg: kunnen ze het misschien gelijk combineren, scheelt weer wat nieuwe busjes…
@dawwg: hahaha juissst. Deze zat eraan te komen. Lol
Dream on…wat als Pon een aanbesteding van de overheid eens niet wint.
@oetelaar: want Volvo valt ook onder PON?
@edjehaze: …want Volvo heeft recent nog een overeheidsaanbesteding gewonnen? De Volvo’s van de KLPD zitten aan het einde van de life cycle…het is jaren geleden dat Volvo die aanbesteding won. Sinds die tijd ziet de wereld er iets anders uit. Maar goed, genoeg over aanbestedingen het gaat hier over een leuke photoshop van een auto die we hopelijk veel gaan zien op de weg. De voorkant heeft veel ‘überholungsprestige’ en ik zou het leuk vinden als de KLPD ermee gaat rijden…zie het alleen niet gebeuren.
Dat ziet er gaaf uit! Denk alleen niet dat het ooit zou gaan gebeuren…
Dan zien we ook weer meer sleepwagens in het straatbeeld…
Alfa Romeo’s zijn voor de Carabinieri, hier hebben ze Subaru WRX STI’s nodig.
Zou er wel aan kunnen wennen…
http://www.motorage.it/wp-content/uploads/2016/05/Alfa-Romeo-Giulia-Carabinieri-4.jpg
@pjotr:
Misschien hebben we hier carabinieri nodig.

Correct, onberispelijk, stralen autoriteit uit.
Zeker met het huidige uniform vind ik de uitstraling van de Nederlandse politie onder de maat.

Die ouwe Porsche-dienders waren nog échte politiemannen.
Ook correct, zeer beleefd, maar er viel niet mee te spotten. Van mij mogen de Porsches terug. Wat het ook kost. Is dit land rijk zat voor. Doe maar zo’n JSF-Faaljager minder.
Zal helaas niet gebeuren..
Leuk bedacht, maar bij de politie gaan ze voor zekerheid.
@zesinline: daarom in zee met Pon?? Omdat vag-jes ‘betrouwbaar’ zijn?? De aandelen kon.olie schieten omhoog als dat zo zou zijn
Ach waarom niet?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ja geweldig joh, nog meer belasting betalen. Dan mogen ze ook op******** met hun millieu regeltjes
Ik gok dat 90% van middenklasse auto’s die in NL verkocht worden in principe voldoen aan de eisen voor de snelwegsnorren.
Uiteindelijk zal er commentaar zijn op elke keuze die er gemaakt zal worden.
En dat is ook te begrijpen, aangezien in veruit de meeste gevallen de aanwezigheid van zo’n snelwegsnor in jouw omgeving als negatief zal worden ervaren.
En zolang je in NL meer in de problemen komt dmw overal 20kmh te hard rijden dan inbreken, stelen enof iemand een paar klappen verkopen, zal dat ook niet zo snel veranderen.
De reacties over pech en sleepwagens verwacht ik van een leek. Niet van autoliefhebbers, wat doe je dan op deze site! Schrijf maar een perma ban uit. Kleurtjes staan erg lekker!
@redbee5: hoe smaakt azijn?
Tsjonge, wat een negativiteit richting Alfa.. Ok, als Popo auto, ff niet… zonde van de auto. Of sommige uitlatingen hierboven getuigen van verstand? Denk eerder van gebrek aan inzicht, feitenkennis en vooral rijdersbloed.
Iedereen die zegt dat die Alfa’s langs de weg staan met pech of weggesleept worden, heeft geen verstand van auto’s, die nieuwe Giulia kennen ze alleen van plaatjes en ze halen en verleden deels terug, wtf dat is het verleden niet nu, elk autoblad incl autoblog schrijft hoe goed dat ding is, als je verstand heb van de Giulia mag je commentaar geven, laat maar komen politie!
@alfaromeo4cspider: jij bent ook wel zeer objectief
@alfaromeo4cspider: na 4 jaar een GT en nu 3 jaar een 159 en als 2e auto een mito kan ik niks anders zeggen dan dat ze super betrouwbaar zijn. 1x een kapotte accu waar hij niet meer starten voorde bijna geen onderhoud. laat ze lullen man die mensen veranderen nooit van gedachte want hun opa heeft ooit gezegd dat alfas slecht zijn… het leven is te kort om saaie auto’s te rijden!
@c-greg: Dat zegt nog niets over de betrouwbaarheid van deze nieuwe Alfa.
@bofkont: ik reageer op Alfaromeo4c en die heeft het over alfa in het algemeen. maar idd ieder nieuw model heeft waarschijnlijk kinderziektes ..
@alfaromeo4cspider: Helemaal mee eens. Hier zijn twee 156’s ‘versleten’ (1.9jtd en 1.6TS, allebei verkocht met >330.000 km op de klok) zonder enige gebreken/pechgevallen/rariteiten. De Alfasud daarentegen, dat was mindere kwaliteit zeg maar.
Alsof Alfa’s niet onderhoudgevoelig zijn…
Met die Alfasud hebben ze daar wel eens iemand mee kunnen aanhouden? Was ie niet al weg geroest voor dat ze de dader hadden.
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s640x640/sh0.08/e35/12816839_1581113065548540_1113612656_n.jpg?ig_cache_key=MTIxMzcyOTA4MzMwOTI2NTU0NA%3D%3D.2
@riri: Heej, een junkyardracer met enkele tonnen op de klok die ook zes uur pure mishandeling op het circuit nog wist te overleven!
Nog een plaatje

http://www.sindacatosupu.it/wp-content/uploads/2015/11/300x169_1447523576025_rainews_20151114185052502-1.jpg

dat gaat veel belastingcentjes kosten
@riri: Dat is een Alfa die een inferieure Fiat helpt om met startkabels weer tot leven te komen ;)
@Dizono: idd, totaal andere techniek natuurlijk :’)
Welnee.
Gaat nooit gebeuren
Nederlanders zijn een slaafs voorzichtig conservatief volk geworden.
En daar past een merk als Alfa Romeo niet bij.
Als Heineken genoemd wordt zeiken we dat het liefst af net als DAF en Philips omdat we niet bij machte zijn om trots te zijn op onze natie of wat die heeft voortgebracht., dat verbloemen we nu door tolerant zijn en lijden we aan een vreemd collectief schuldgevoel.
@desjonnies: wat wil je hiermee zeggen? Dat de politie in Donkervoorts zou moeten rijden?
@desjonnies: Trots waarop dan?? man dat is zo ouderwets geneuzel, trots ben je op je kinderen of je eigen prestaties, dat vaderlandse geneuzel is geen cent waard.
“Nee, de tweeliter turbo is, zeker als hij met een kriebelbeurtje van 200 naar circa 250 pk wordt geholpen, rap zat voor onze snelwegen. Daarnaast is die 2.9 V6 vermoedelijk ook veel te onderhoudsgevoelig om dag in dag uit over de snelweg te blazen.”

Iets zegt mij dat die ongeblazen V6 toch net wat minder onderhoudsgevoelig is dan een gekietelde 2-liter turboblok… Er zit ook nog een aandrijflijn aan die wel alle mishandelingen aan moet kunnen…
@e1000bmw523i: de V6 is ook een twin-turbo
@lekkaah: Dan nog zal dat blok (als hij stock blijft) waarschijnlijk minder te lijden hebben dan een 2liter blokje die getuned is.
@lekkaah: I stand corrected.
@e1000bmw523i: Welke ongeblazen V6 bedoel je dan ;)
@bofkont: Die oude Busso, nou goed!
@e1000bmw523i: haha dat is wel de de fijnste in vorm van de 3.2 V6 GTA, maar die is al een tijdje niet meer leverbaar.
Nou ja, zelfs tussen al die huidige des-investeringen van de Staat, zou dit op vallen..
De politie je beste vriend, die altijd met pech langs de weg staat. Omdat de alfa het álwéér begeven heeft.
Ik verwacht eerder een vloot nieuwe Passats, BiTDI ofzo
wat als de klpd de volvos zou verruilen voor bugatti chiron’s ?…..irreeel
o wacht….dat geldt ook voor giulia’s. Relatief onbetrouwbaar en hoge onderhoudskosten….en het zijn Italianen, volgens mij had de overheid een tijdje geleden een behoorlijk pak geld door de wc gespoeld met een aanbesteding bij een italiaanse treinenbouwer….
De 159 was al aanzienlijk beter dan de 156. Maar toch heeft 1 op de 3 van het type 159 nog altijd aanzienlijke technische problemen….oftewel… 55% van dit type is storingsvrij na een jaar of 6.
Bij de 3serie of C klasse is dat 80%.
Allemaal te lezen in Autobild….kom nu niet aanzetten met….ja hehe dat zijn Duitsers…pak dan de consumentengids er maar eens bij of de storingsgids van Autoweek.
@zesinline: Met onderzoek onderbouwde comments, die zie ik graag.
Totaal overrated die Giulia.
@str8six: Als je ring tijden bekijkt anders niet mijn beste, sneller dan een M4.
@bofkont:
ZO snel dat het alfa romeo nog niet gelukt is dat zogenaamde snelle rondje nog nooit op beeld vast te leggen!
@bimmert: Heb je gelijk in, maar ik denk niet dat ze die claim zomaar zullen doen.
Maar idd ik wil graag eens het bewijs zien.
[quote]Wat als het KLPD de Volvo’s zou verruilen voor de Giulia?[/quote]
Dan kom je nooit aan op de bestemming,…t is immers italiaans(e) (electronica).
Dan mag er wel een wegenwachtauto achteraan rijden
Die opvolger zal wel eentje van pon worden
Zucht…
Ik heb nooit een “lekker” gevoel gehad bij een politie auto, ik heb alleen maar negatieve gevoelens bij een politie auto.
Laat ze maar fietsen of met de elektrische scooter zich verplaatsen in de stad en daar buiten met een degelijke Japanse auto liefst zo goedkoop en saai mogelijk.
Wat nou als ze de volvo’s verruilen voor porsche panamera’s ? Stralen ze lekker veel gezag uit en misschien kunnen ze dan wel een plof kraker bij houden.
Liever de Volvo V90 dan deze Alfa. In de Volvo passen tenminste nog spullen.
Die lui die zoveel commentaar hebben op de Giulia.Hebben die ooit een Alfa in hun bezit gehad? Ik heb namelijk nooit (electronica)problemen met m’n 156. Van de 156 zijn er destijds veel verkocht.De 159 is een opgeklopte 156 met een Opelblok(GM). Daar zijn er veel minder van verkocht.Ze zijn ook loodzwaar vergleken met de 156.Als het Duits is is het goed.Alpecine shampoo is ook beter dan andere want het wordt het meest verkocht in Duitsland.AMG motorblokken worden door 1 monteur in elkaar gezet.100.000 blokken per jaar? Hoeveel man werkt daar wel niet?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).