Wat als normale fabrikanten een supercar bouwen?

Auteur: , 24 Reacties

Dan is dit het resultaat.

Een supercar op de inrit. Velen dromen ervan. Als er bij lezersvragen wordt geïnformeerd welke auto’s jullie graag in de garage willen hebben staan, zien we de supercars veelvuldig terugkomen. Het spreekt natuurlijk enorm tot de verbeelding. Zo’n laag, breed en spectaculair koetswerk. De motor natuurlijk in het midden, tussen de cabine en achteras. Veel vermogen met navenante prestaties is een welkome bijzaak.

Maar ja, een supercar rijden is net zoiets als een fotomodel daten. Het ziet er fantastisch uit, maar ideaal is het niet. Bij een restaurant bestelt ze water met een salade (die ze vervolgens toch uitkotst). Ze zijn uren per dag bezig met hun make-up en kleding. Alle mannen staan te loeren met zijn allen. Als klap op de vuurpijl is het stervensduur om ze te onderhouden.

Lada

Met supercars is het niet veel anders. Ze zuipen alleen meer. Omdat de ontwikkelingskosten torenhoog zijn en bijna niemand ze koopt, worden ze nauwelijks verkocht, op wat exotische fabrikanten na. Maar hoe zou het zijn als normale fabrikanten zich gaan toeleggen op het bouwen van dergelijke onpraktische waar? Hoe zou dat eruit komen te zien?

Honda

Dat vroeg de Jennings Motor Group zich af, waarschijnlijk. Dit bedrijf specialiseert zich in het produceren van onderdelen en accessoires voor auto’s. Waarschijnlijk hebben ze ook een creatieve afdelingschef met een rijke fantasie. Het resultaat is een serie supercars op basis van diverse huis,- tuin- en keukenmerken als Lada, Volkswagen en Kia. Met name de Honda variant is wel aardig gedaan. Toevallig is dat ook de enige ‘normale’ fabrikant die een supercar in de aanbieding heeft, de NSX.24 reacties

Iets wat Ford en Honda al doen
Audi?
@marinepower: zie foto 1
@banaan7: ik bedoelde ermee te zeggen dat Audi als gewoon automerk ook al een supercar heeft in de R8, net als Honda met de NSX, en Ford met de GT.
Op plaatje 1 staat zo te zien een Volkswagen.
Op de Smart na vind ik het wel geslaagde concepten!
@roberto: concepten? Het is gewoon een beetje duw- en trekwerk met fotosjop. Beetje flauwtjes en na één heb ik het wel gezien.
@roppp: zelf beter kunnen is uploaden.
@thomasbol: Ik lees er niet in dat ie het beter kan. Hij vindt de sjopjes niet zo boeiend, c’est ça.

Zelf ben ik slecht in curling, maar dat wil niet zeggen dat ik graag kijk naar mensen die het wel kunnen.
@thomasbol: ik lees ook nergens dat ik ’t beter kan (ben niet zo van de fotosjop. Doe het liever met kwasten, verf, potloden).
@roberto: heb je mini niet gezien?
@gerjan: nee, had ik overheen gekotst. Zitten voor de rest wel erg geslaagde shops tussen
De oprit…
@bfvo: als je die hebt inderdaad
De Honda vind ik het meest geslaagd.
De Mini ziet er uit als een vis die net van de haak ( hengel) gehaald is.
@milan0: de smart en de mini trekken nergens op. De toyota en de fiat zijn erg knap!
Die Kia is erg gaaf!
Mini en Kia voor mij
Dit zijn gewoon platgeslagen autootjes. De kia stinger met 370pk en awd lijkt mij een erg leuke daily. Geen super- of hypercar maar zat als daily en nog wat ruimte voor meuk en passagiers.
De Kia is zeer geslaagd
Hot wheels!
Perspectief is een beetje raar in de meeste plaatjes volgens mij. Ziet er een beetje knullig uit in mijn optiek
Mercedes heeft naast gewone auto’s ook exotische speeltjes te koop.

BMW heeft de i8, en bij Lexus kan naast een muesli ct200h een LFA gekocht worden.
Hierboven wordt Honda aangehaald als enige normaal merk met een supercar maar wat te denken van Nissan met de GT-R dat is wel degelijk een supercar!!!
De Kia is het leukste….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).