Wat denken jullie, heeft Vettel straf gekregen voor zijn tirade?

Auteur: , 61 Reacties

De FIA heeft namelijk uitspraak gedaan nadat Sebastian Vettel alles en iedereen zijn moeder iets naars toewenste. Krijgt hij straf, of niet?

Honestly, what are we doing here?

En om het meteen maar gezegd te hebben, Sebastian mag gewoon starten volgende race. De FIA heeft dat besloten nadat Sebje een pak brieven heeft gestuurd om zijn excuses te maken. Charlie Whiting en FIA-president Jean Todt kregen een kattebelletje en het meest vernederende voor de viervoudig wereldkampioen is dat hij ook schriftelijk ‘sorry’ moet zeggen tegen Max Verstappen. Je weet wel, die F*** die niet opzij wilde, honestly.

De FIA heeft in een officieel statement het volgende gezegd:

At the recent Mexican Grand Prix, the Ferrari driver Sebastian Vettel made comments over team radio using repeated foul language directed at both the FIA Formula 1 Race Director Charlie Whiting and a fellow competitor which were retransmitted during the live broadcast of the event.

Immediately following this incident, Sebastian Vettel spontaneously sought out Charlie Whiting to express his regrets for his behaviour in person. He then, again on his own initiative, sent letters to each of the FIA President Jean Todt and Charlie Whiting, in which he apologised profusely for his actions. He also indicated that he would likewise be contacting Max Verstappen and vowed that such an incident would never occur again.

In the light of this sincere apology and strong commitment, the FIA President has decided, on an exceptional basis, not to take disciplinary action against Mr Vettel by bringing this matter before the FIA International Tribunal.

The FIA will always condemn the use of offensive language in motor sport – especially when directed at officials and/or fellow participants – and expects all participants in its Championships to be respectful and mindful of the example they set for the public and the younger generation in particular.

The FIA takes this opportunity to advise that, in the event of any future incident similar to the one that occurred in Mexico, disciplinary action will be taken by bringing such incident before the FIA International Tribunal to be judged

Vrij vertaald: Omdat Vettel direct tegen alles en iedereen heeft gezegd dat de scheldkanonnade ontstond in het heetst van de strijd en dat het hem ontzettend speet, is hij onder een straf uitgekomen. Maarrrrrrr…. Als hij, of een andere coureur in de toekomst weer zoiets flikt, is de FIA niet meer zo vergevend, dan worden er gewoon straffen uitgedeeld. Seriously!

Met dank aan Rick voor de tip!61 reacties

Prima, de man is door het stof gegaan en voorlopig genoeg gestraft. Waarschuwing is even voldoende wat mij betreft.
@racerx: Ja ik vind het ook prima zo. Hij heeft al de ‘Max Verstappen regel’ karma straf te pakken, de mega jankende cry baby cry publiekshumor straf, 2 strafpunten op zijn licentie én de zweetreet straf voor eventuele schorsing.
@venividivici: Hahaha, exactly!
@venividivici: en hij kijkt nog ff op z’n bankrekening. Gelukkig. Nog steeds goed.
@racerx: Bovendien werd Vettel verkeerd voorgelicht door zijn team die tot twee keer toe beweerden dat Verstappen opdracht had gekregen de positie ‘terug’ te geven, wat helemaal niet het geval was. Maar ja, dat wist Vettel dus niet.
@racerx: Mee eens, honestly.
Consequentie in straffen bepaalt alles. Ik zou persoonlijk niks tegen een beetje schelden in de auto hebben, maar kan me wel wat voorgaande incidenten herinneren waar coureurs hard gestraft of zelfs geschorst werden.
Honestly, what are we doing here? In een ander interview gaf snif-snif-sebastian aan dat hij niets met Max te bespreken zou hebben, dus het is duidelijk dat hij dat toekomstige wiedergutmachungsgesprekje opgedragen heeft gekregen.. seriously.
@lebeaunl: Honestly, seriously?
@pinut187: yes, obviously.
Dus kort gezegd is de reactie van de FIA op Vettel z’n tirades: “Goed verhaal, lekker kort, doen we niks mee”. Ach, aan de andere kant; hij is wel goed op z’n plek gezet (letterlijk)
Netjes opgelost toch waarom meteen met straffen komen .met een beetje prten kom je meestal veel verder.
Ik vind het dikke prima. Gewoon racen met die hap. Juist, racen! De FIA zou er goed aan doen om de jongens op de baan te laten racen. Af en toe even schelden hoort erbij. Zoals ik deed van de week op de wc. Ik riep een keer heel hard “jij klotekeutel!!” en hij floepte er zo uit.
@viezefreddyw: En ik maar denken dat ik de enige was die m’n stront uitschold…
@viezefreddyw: ik zie een glanzende carriere op menig verloskamer voor jou weggelegd, honestly.
@lebeaunl: Zou niet echt bepaald een warm welkom worden voor de baby vrees ik.
@lebeaunl: honestly, seriously?
@pinut187: yes, obviously.
@pinut187: what’s your gig? Logisch om die twee woorden bij een reactie op een Vettel klaagzang op te nemen, lijkt mij. Maar jij bladert door alle reacties met jouw maatje om deze pakkende reactie toe te voegen? Ben benieuwd.
@lebeaunl: yes, obviously.
@viezefreddyw: Dat verklaart je nickname ;)
En zo brokkelt het imago van deze 4-voudig wereldkampioen rap af en erger nog, weet hij Ferrari mee te sleuren in zijn val.
@toniominestrone: Het probleem ligt natuurlijk niet alleen bij Vettel, maar ook bij Ferrari. Herinner je je de periode van Alonso bij Ferrari nog? Die kwam binnen als de grote kampioen die Ferrari eindelijk weer naar de top moest brengen, was de vrolijkheid zelve en wist regelmatig overwinningen voor de Italianen te pakken. Naarmate de jaren voorbij streken, zakte Ferrari verder terug en werd de sfeer minder, zowel bij Alonso als bij het team. En nu Alonso bij McLaren zit is ‘ie weer de vrolijkheid zelve.
Tot nu toe vertoont Vettels Ferrari-carrière opvallend veel gelijkenissen met die van Alonso. Leuk begin in 2015 met drie overwinningen als best of the rest, maar in 2016 werkelijk rampzalig voor Ferrari-begrippen. Ook hier geldt dat het aan beide ligt, coureur en team. Ik zou er niet raar van opkijken als Vettel ook door de achterdeur vertrekt.
Het enige probleem waar Vettel tegenaan loopt, is dat bij de andere twee topteams (Mercedes en Red Bull) ook voor 2018 geen zitje vrij lijkt te komen. Dan kan ‘ie dus kiezen, bij Ferrari blijven, of à la Alonso de gok wagen bij een team dat op de weg terug is (Renault? McLaren als Alonso ermee zou kappen?). Hoe dan ook, het wordt interessant om te zien hoe dit zich gaat ontwikkelen.
@edge: Het probleem zit heel diep, bij Ferrari. Er zijn al meerdere ex-werknemers uit de renstal die een boekje open hebben gedaan over de angstcultuur, die vanaf het hoogste management over de hele divisie is uitgerold. Niemand durft z’n nek meer uit te steken, risico’s te nemen uit angst om de plank mis te slaan en daar de bittere consequenties van te moeten ondergaan (als in: spreekwoordelijke pek met veren, ontslag). Volgens mij is ook dit de reden dat de Ferrari’s ondanks hun megabudgetten het maar niet voor elkaar krijgen om voor de kampioenschappen te strijden. Dat moet een jongen als Vettel nu langzamerhand ook inzien.
@RRRobert: is geen angstcultuur maar emotie, dat heeft Vettel niet..
@pinut187: say wut? Vettel geen emotie? Hij was anders behoorlijk emotioneel. Zowel tijdens, als na zijnscheldkanonade.

Tip: google het woord “emotie” en informeer jezelf.
@pinut187: nee, want reactie van afgelopen race had niets te maken dat hij z’n emoties niet de baas was. Het is juist een van de weinige Duitsers die wel z’n emoties toont. Racen zonder emotie daarvoor moet je bij Mercedes zijn, ook Duitsers, grappig.
@pinut187: gelukkig heeft raikonnen dat wel
@rrrobert: Dat lijkt echt een Italiaans iets te zijn. Bij Ferrari durft niemand z’n nek uit te steken omdat de minst of geringste misstap de kop kan kosten, maar ook in de voetballerij zie je het. Kijk eens hoeveel trainers gevallen grootmachten als AC Milan en Inter de afgelopen jaren versleten hebben. Italianen verwachten resultaat, en wel direct. De kans om er iets op te bouwen lijk je er niet of nauwelijks te krijgen.
@edge: het wordt nog lastig voor Ferrari om, zodra Vettel vertrekt nog toppers aan te trekken.
@toniominestrone: ik denk dat de Scuderia de gang naar beneden al had ingezet voordat Seb daar startte…
@ahs1979: die gang is al ingezet toen ene Schumacher daar vertrok, toen op een haar na een kampioenschap gewonnen en verloren. Daarna volgas (nou eigenlijk niet) bergafwaarts gegaan.
Helemaal niet nodig, was volledig terecht richting max.
@bofkont: want wat deed Max verkeerd dan? Behalve dan zijn Hamiltonnetje in bocht 1? Waar al een precedent mee geschapen was…

Als de FIA al een oordeel klaar had gehad tijdens de race had Max alsnog 3 ronden gehad om er gehoor aan te geven.

Het gedrag van Vettel was weinig professioneel, maar zelfs Hülkenberg twijfelde aan de oprechtheid van de wedstrijdleiding en die was er niet eens bij betrokken… Dus er is maar een partij die zich echt onprofessioneel gedragen heeft en dat is de wedstrijdleiding.
Hond! Toen het hem nog voor de wind ging was het alleen maar hosanna. Nu de man serieus weerstand krijgt, scheld hij iedereen maar verrot en probeert anderen een oor aan te naaien. Nee, deze coureur gaat niet de historie in als 1 van mij favorieten. Geef mij maar een Senna of lopende snor als Mansel,Prost(had ook streken overigens). Hoop niet dat dit de racing spirit van Verstappen ondermijnd wordt politiek geneuzel en kinderlijk gejammer van coureurs die gefrustreerd zijn …
@autodrome: dat hoop ik inderdaad ook niet, tot nu toe lijkt het hem gelukkig alleen maar te voeden. :-)
@jbkleyn: check dit eens;

https://m.youtube.com/watch?v=YsqipJ2lSZs

Senna vs Mansell – rijden op het randje, achteraf moesten ze Mansell uit z’n stoel hijsen, zo stuk was die kerel … Mansell had de betere en snellere auto ..
Ah, de nieuwe Vettel regel.
Prima uitspraak.
Keurig en duidelijk. Zo hoort het te gaan.
Serieusly? It’s a F*%#ing Joke! It’s ridiculous!

Nee even serieus, het was mooie televisie. Vooral dat vingertje en max zijn vuistje, heerlijk vernederend.
Dat vanaf nu hiervoor bestraft gaat worden is uiteraard wel goed.
Ieder mens moet toch begrijpen dat je je af en toe in de auto laat gaan? Soms vloek ik ook nogal wat in de auto, wat de buitenwereld eigenlijk niet zou moeten horen :)
@stfu: dan moet je ook niet het knopje van de radio indrukken natuurlijk.
Jean Todt is dus ook corrupt en buigt voor zijn oude broodheer….
@desjonnies: of hij heeft niet zo’n klein pikkie dat hij het nodig vindt om zijn dominantie te bewijzen en dus met straffen gaat gooien.. … …
Kan me wel vinden in de reactie en oplossing van de FIA. Hopelijk snapt Vettel nu ook dat het gezeur over de radio ‘seriously’ moet stoppen. Het gedoe rondom Vettel kwam het beste tot uiting in een van de spotprentjes van gisteren: vroeger jankte de motoren van Ferrari en tegenwoordig de coureurs… Goed gevonden en nu op naar Brazilië!
“He also indicated that he would likewise be contacting Max Verstappen”
Dat wil ik wel geloven ja.
http://i105.photobucket.com/albums/m203/smileypictures1/max2_zpsonrnz85y.jpg
Goh, een sporter die in t heetst van de strijd ergens op scheld, waar gaan we heen met de wereld dat dit moet resulteren in een straf? zwartekousen zijn er niks bij.
@super: Zwarte kousen dragen ze ook met voetbal, wordt genoeg gevloekt in de kerk..
Ik zou het triest vinden als.vettel.hier geschorst zou zijn.
Maar dat is gelukkig niet dus kan hij komende race weer janken
Inderdaad. Vettel heeft een normaal reactie gegeven. Immers hij heeft toch ook recht op vrije meningsuiting..
@dillinger2016: Het recht op vrije meningsuiting geldt alleen in een vrij land. Dus klaarblijkelijk niet in het land waar de F1 zich hedendaags bevind..
@dillinger2016: Ben benieuwd hoe het jou vergaat als je zo’n scheldkannonade tegen je baas begint.
komt ie mooi vanaf….
Als ik een een formule 1 auto mocht rondrijden. Die consequent achter de Manors reed. Zou ik toch iedere week jodelend in die auto instappen. Kwestie van perspectief.
Misschien dat mij iets ontgaat…

Allereerst: Max is de man. Wat een baas. Zo volwassen en enorme Cajones. Ik denk dat hij een status a la Michael Shoemacher gaat bereiken. Ik zit elke race weer op het puntje van mijn stoel. Ik sluit hem in mijn hart en ben trots dat ik uit het zelfde land land kom. Ik hoop nog lang van hem te mogen genieten. Dat gevatte italiaanse gebaartje naar Vettel….geniaal…

Sebastian Vettel: Ik mag hem wel. Ik heb geen hekel aan duitsers. Hij was een toffe peer bij TopGear. Grappige vent. Ok, hij jammert misschien en net als iedereen voel je de frustratie. 4x kampioen en nu gewoon af moet leggen tegen zo’n snotneus… Ik moet gewoon om hem lachen. Hij komt wat clownesk over. Een karikatuur. Iemand die wel voor leven in de brouwerij brengt. Heerlijk.

Ik zie het volgende in de race. And correct me if I am wrong:
1) Vettel lijkt me Max in te halen
2) Max verdedigd en maakt een remfoutje
3) Max schiet het gras over en rijdt gewoon door.
4) Max blijft verdedigen waardoor zowel Max als Vettel tijd verspillen en komt Ricciardo Vettel het vuur aan de schenen leggen.
5) Vettel remt en wijkt van zijn lijn af

Als wat Max deed niet klopt en daar Vettel ophoudt en ook nog wordt aangevallen door Ricciardo….dan zou ik ook gefrustreerd zijn.

of zie het nu echt verkeerd?
@brutaalaapje: wie is Michael Shoemacher?
Storm in een glas water. Als de emotie niet van de 1.6-jes komt dan iig van de coureurs graag
Reactie van Vettel was niet meer dan normaal zo reageert elke Duitser op een Nederlander die links blijft rijden zoals wij bij elke Belg.
Offtopic.Vettel Wereldkampioen x 4 (op een haar na 5)
Neuk op, bazen van de F1, serieus neuk op ! En verwacht van mij geen excuses voor deze kinderachtige taal.
Terecht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).