Wat doet de camera in het interieur van de Tesla Model 3?

Auteur: , 28 Reacties

Je stiekem filmen?

Wat doet de camera in het interieur van de Tesla Model 3?

Dat Tesla’s een camerafestijn zijn wist je waarschijnlijk al. Meerdere camera’s die aan de buitenkant gemonteerd zijn worden onder meer gebruikt om Autopilot in goede banen te leiden. In het geval van de Model 3 zit er ook een camera aan de binnenkant. Het is nu niet zo dat Tesla in een handleiding laat weten wat die camera precies doet. Gelukkig is daar Twitter, waar CEO Elon Musk maar al te graag informatie deelt over zijn product.

Via het sociale netwerk maakt Musk duidelijk dat de camera in het interieur er natuurlijk niet voor niets zit. Elon (wij mogen Elon zeggen) wil met Tesla een soort concurrent voor Uber gaan lanceren. In een later stadium maakt het automerk alle details bekend, al is Musk niet te beroerd om alvast wat info te delen.

Wanneer jij als Model 3-rijder niet gebruikt maakt van je auto, moet het mogelijk worden deze uit te lenen aan een andere persoon. In tegenstelling tot Uber zit niet jij achter het stuur, maar zal de auto uitgeleend worden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Autopilot een rit zelfstandig kan rijden en dat de passagier enkel achterin hoeft plaats te nemen. De eigenaar krijgt vervolgens geld voor het verlenen van deze dienst. Daar komt de camera in beeld. Door het vastleggen van beeldmateriaal weet je hoe een vorige gebruiker met de auto is omgegaan. Mocht er schade zijn, dan kunnen de beelden als bewijs worden gebruikt.

Het is nog maar afwachten hoe dit in de praktijk gaat werken. In een land als Nederland zorgde Uber al voor een shitstorm vanuit de taxi-industrie in het kader van oneerlijke concurrentie. Dit idee van Tesla gaat nog een stapje verder..

Fotocredit: @seba via Autojunk. Met dank aan Maurice voor de tip!28 reacties

Dit is volgens mij ook, deels, waarom je het dashboardkastje met het scherm opent. Tijdens een taxiritje kan die knop dan niet beschikbaar zijn, zodat je hier als eigenaar je eigen spullen in kunt bewaren.

Dat de traditionele taxibusiness een uitstervend beroep is, is wel duidelijk.
@elja: voordeel van het minimalistische interieur is wel dat er weinig gesloopt kan worden :P
@RubenPriest: maar als ze het scherm slopen, slopen ze de hele auto met al zijn functies
Ik geef ze drie dagen voordat ze door de Duitse instanties op de vingers getukt worden.
Blegh🤮 niet meer zelf rijden, je auto delen of uitlenen..allemaal van die dingen die ik (persoonlijk) totaal niet zie zitten. Nu niet en in de toekomst niet.
@ghost: Het stuit mij ook tegen de borst. Anderzijds kan je bij een Tesla niet door jakkeren de motor/versnellingsbak aan puin jagen…
@ghost: heerlijk lijkt me dat… helaas werk ik zelf ook in en op machines dus hopelijk duurt het nog een jaar of 20 voordat er volledige autonomie is..

Lekker om een uurtje of 10 vertrekken richting Oostenrijk en om 8u wakker worden en de piste op.
@cloverleaf: dat laatste kan nu ook al, dat heet een touringcar 😉😂
@ghost: ik zit nog liever in een Nigeriaanse gevangenis…
@cloverleaf: hahahaha ook eens! Met mijn 1m96 kan ik ook niet bepaald zitten in een touringcar.
@ghost: dan weet jij denk ik niet hoe luxe/ruim een moderne touringcar is. Wanneer ik(1,90) zit heb ik vanaf de knie nog zeker 20cm ruimte tot de stoel voor mij. Dit is ruimer dan in een gemiddelde station. Mij altijd goed bevallen om op deze manier richting de sneeuw te gaan! Zitten, biertje opentrekken en ondertussen een film kijken of een spelletje doen.
@ghost: helemaal eens. Moet er niet aan denken.
Klinkt een top verdienmodel zeg! Naar je werk rijden in Amsterdam, je model 3 tot 1700 laten snorren en daarna zelf terug rijden.

Ook voor Tesla top verdienmodel, die wagens moeten dan sneller vervangen worden, eigenaren willen Tesla blijven rijden omdat ze kunnen bijverdienen, WoW

En nu de overheid die dit toe staat…
De huidige 3’s zijn al lang afgeschreven eer we driverless taxi’s door de binnensteden hebben zoeven…

Denk dat Elon eerder de concurrentie aan wilt gaan met Fake Taxi…
@cloverleaf: doordat de Model 3 deze hardware al heeft zijn ze dus niet afgeschreven. De aandrijflijn en accu kunnen makkelijk 10-20 jaar mee. De enige vraag is of het interieur het zo lang vol houdt.

Wat ik zelf fijn zou vinden als ik mijn Model 3 hiermee kan ruilen tegen een X of Pick-up met een kleine bijbetaling of een Model 3 aan de andere kant van de plas of een andere vakantie bestemming.
@flutterby: in 10-20 jaar volledig autonome auto’s in onze binnensteden. Ik zie dat niet zo 123 gebeuren. Zeker niet binnen 10 jaar. De certificatie alleen zal zo lang gaan duren.
@cloverleaf: het is maar hoe graag de overheid wil. Denk aan al die parkeerplaatsen die in de binnenstad niet meer nodig zijn! Het parkeertarief van Amsterdam was niet om geld te verdienen, maar om auto’s te weren toch? En financieel komt er opeens heel veel parkeerruimte beschikbaar voor andere invulling.
Die camera komt goed van pas voor Fake Taxi doeleinden. Heeft ome Elon goed over nagedacht!
Lijkt dit nou op Uber? Lijkt me meer een concurrent van Snappcar / MyWheels
@marsm104: Als de Tesla’s straks autonoom rijden wel. Dan geef je in de Tesla app aan dat je een taxi wilt, komt die autonoom voorrijden en brengt je naar je bestemming. Je hoeft (of kunt zelfs) als gebruiker niet zelf te rijden en kunt gewoon achterin gaan zitten.

Precies hetzelfde wat partijen als Uber (die nu nog met chauffeurs werkt, maar ook veel geld en tijd stopt in autonoom rijden) en Google ook in de planning hebben.
Een mindshift voor autoliefhebbers. Tesla ziet de auto als mobiliteit waar je ook nog geld mee kan verdienen. Doe je het slim dan rij je zelf gratis Tesla en kan je het geld mooi stoppen in een stuk speelgoed ernaast met passie waar verder niemand aan mag zitten. Prima ontwikkeling. Intelligente mobiliteit die niks met passie heeft te maken.
@gokartmozart: Mee eens! En in principe is daar niks mis mee.
@gokartmozart: prima ontwikkeling opzich. Helaas zal de overheid de passie voor auto’s waarschijnlijk een stuk minder haalbaar maken zodra het zover is. Net als paardrijden, dat mag ook lang niet meer overal.
Ik vond het ook zo jammer toen het paard verdween. Maar tegenwoordig vind de auto toch handiger.
Aha de Model 3 als Faketaxi dus.
@dutchdriftking: idd. Kan je je eigen pornofilm maken vanaf nu!
FakeTaxiElon
Maak er dan een minivan van. Veel beter geschikt om voor taxi te spelen…
Tesla staat symbool voor de zielloze toekomst die velen tegemoet gaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).