Wat is de populairste leaseauto van afgelopen maand?

Auteur: , 1 Reactie

Het mag geen verrassing zijn, maar auto's met 14 procent bijtelling scoren bovengemiddeld goed. Ook de stekkerauto's ontbreken niet in de top 10.

Volkswagen Passat GTE

De lijst heeft overigens alleen betrekking op leaseauto’s die bij LeasePlan werden besteld. Dit is echter een van de grootste leasemaatschappijen van Nederland en hun statistieken geven een heel aardig beeld van de markt. Een uitzondering is de Fiat 500 op plaats 3. Deze auto boodt LeasePlan in samenwerking met MediaMarkt aan aan particulieren via de winkels en website van laatstgenoemde. Niet zonder succes, blijkens de plaats op het erepodium. Overigens is de actie op dit moment afgelopen en kan de Fiat 500 niet meer via private lease worden besteld.

Terug naar de top 10, die verder vooral wordt bezet door de usual suspects. Bovenaan de lijst vinden we –net als vorige maand– de Peugeot 308 SW, een van de weinige stationwagens uit het C-segment met 14 procent bijtelling. Zijn belangrijkste tegenstrever, de Toyota Auris Touring Sports, vinden we op plek 9. De Renault Clio en Clio Estate staan op respectievelijk plaats 2 en 5, ook deze auto’s genieten in sommige (en vermoedelijk de meest geleasde) uitvoeringen 14 procent bijtelling. Daartussen heeft de Golf GTE zich op de vierde stek weten te wurmen, deze plug-in is goed voor 7 procent bijtelling.

Op plek zes de Volskwagen Passat Variant, die sinds kort te bestellen is als GTE met 7 procent bijtelling. Overigens deed de Passat het ook al goed voordat deze met stekker leverbaar was. De top 10 wordt gecomplementeerd door de Skoda Octavia Combi, Audi A3 Sportsback en de Mitsubishi Outlander.1 reactie

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Mooi die Passat maar wij mogen alleen A en B label leasen en dan valt de 2.0 TDi DSG al af dus… Crap

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).