Wat kost een Enzo tegenwoordig?

Auteur: , 40 Reacties

De laatste cream-of-the-crop Ferrari zonder hybride meukjes is nog steeds een huzarenstukje om je vingers bij af te kluiven. En dat zie je terug aan de prijzen die heden ten dage voor de Enzo worden gevraagd.

Let wel: “gevraagd”, dus niet per se “betaald”. De Enzo werd gebouwd in een oplage van 399 stuks (of waren het er nou 400?) en eigenlijk is het altijd wel nieuwswaardig als er eentje op de markt verschijnt. Geen schokkend headliner materiaal als bij de nóg zeldzamere McLaren F1, maar nieuws is nieuws.

Dit exemplaar staat op eBay voor een niet misselijke prijs van 2,7 miljoen USD, omgerekend zo’n 2,36 miljoen euro. Daarvoor krijg je een orgie van carbon, aangedreven door een V12 à 660 pk. Daarmee vlam je met 350+ km/u richting de horizon, in een interieur dat mooi is van lelijkheid.

Op de teller van deze rode duivel staat nog geen 20.000 kilometer. Daarmee is deze occasion wat ons betreft nét geen garage queen en toch gaat het wat ver om ’t een fatsoenlijk ingereden exemplaar te noemen. Eigenlijk precies goed dus! Onderhoud is jaarlijks door de lokale Ferrari-dealer uitgevoerd. Geen reden om ‘m te laten staan, dunkt ons.

Prijzen van de Ferrari Enzo

Bedragen zonder referentiekader zijn vrij waardeloos en dus zijn we in de immer uitdijende AB-archieven gedoken om eens te onderzoeken of zo’n Enzo een koosjere investering is. Dat dat zo is wist je al, maar een beetje overzicht is nooit weg. Voor de kniesoor: kilometerstanden, illustere eerdere eigenaren en aanverwante zaken hebben we niet meegenomen. Het is gewoon een rijtje cijfers, niks meer niks minder.

Nieuwprijs: 909.770 euro
Veiling mei 2015: 1.260.000 miljoen euro
Veiling juni 2015: 800.000 GBP
November 2015, vraagprijs: 2,7 miljoen euro
November 2015, vraagrprijs: 2,5 miljoen GBP
Veiling december 2015: 3.300.000 USD
Veiling februari 2016 1.568.000 euro

Wie meer wil weten over het onderhoud van een Enzo en de bijbehorende kosten, klikt DAAR. Pak er gerust een stoel bij.40 reacties

399, geen 400. Produceer altijd 1 auto minder dan waartoe je in staat bent – Enzo Ferrari
@camber24: klopt, maar was #400 niet voor de Paus gebouwd?
@MauritsH: Aha, doelde je daar op! Wist ik niet. Dan heb ik niks gezegd ;-)
@MauritsH reken ff alles om naar 1 valuta, is overzichtelijker :-)
@camber24: op welk moment gemeten? Valutakoers is behoorlijk veranderd tussen de uitgifte van de auto en wat de munt op dit moment aan waarde heeft
@joostvd: Je kunt de koers van die dag ook opzoeken. Kost een kwartiertje, maar dan is het een stuk overzichtelijker. Nu kan het voor de lezers van alles zijn.
@camber24: met inachtneming van de koersen destijds? en dan om de onderlinge vergelijkbaarheid te verbeteren zeker ook nog corrigeren voor inflatie en koersschommelingen die in de tussentijd hebben plaatsgevonden?
@gforce: doe maar ff
http://www.auto-mania.cz/wp-content/gallery/16392/adv1enzo10.jpg
Met de juiste velgen is het ook helemaal fris en fruitig. In banden zijn ook al de nodige vooruitgang geboekt. Het zou mij niet verbazen als een Enzo tegenwoordig nog sneller zou zijn dan ooit te voren.
Blijft een prachtige auto!
Vind ik een hoop geld voor een auto, zeker eentje die nu niet bepaald tot de automobiele schoonheden behoort.
Maar dat laatste mag ik hier alleen zeggen als ik hem kan betalen.
Die dooddoener lees ik hier de laatste dagen veel dus dat zal dan wel zo zijn.
@talladega: ik ben het met je eens. De auto is lelijk, maar wel indrukwekkend. Echter schijnt dit normaal te zijn in dit ‘segment’, want een Veyron is bijvoorbeeld ook geen schoonheid.
@Breinstein:
Maar de Enzo klinkt dan gelukkig nog fantastisch en dat is ook wat waard.
via Android app
@breinstein: toentertijd vond ik de Enzo juist erg gaaf, omdat ie zo erg op een F1 auto lijkt qua neus. F50 vind ik dan weer een misbaksel. Nooit mooi gevonden. F40 toch wel het gaafste :)
@talladega: schoonheid is ook niet z’n doel hè?
Hij is zoveel geld zeker waard!
Ik blijf hem lelijk vinden. Doe mij de F50 maar.
@dutchdriftking: nee want die is lekker mooi
@dutchdriftking: nou! Want dat vindt tenminste iedereen een mooie auto…
@a3aan: hahahahaha, de F50 wordt de laatste jaren aanzienlijk hoger gewaardeerd dan toen hij/zij werd geïntroduceerd. Volgens mij komt dat alleen door de motor die direct van een F1 is afgeleid en niet door de looks. Tegen een F40 kan immers niets tegenop.
De Enzo vind ik overigens prachtig.
@roppp: F40 mooi…? Zijn de meningen ook over verdeeld.
@maho90: over smaak valt niet te twisten. Over het algemeen kunnen we toch wel stellen dat er meer mensen zijn die een F40 mooier vinden dan een F50 en ja, ik tel voor 1.000.000.000 😛
@roppp: mooi is niet het juiste woord… Net zoals er mooie vrouwen zijn en lekkere vrouwen valt de F40 in een buitencategorie. Meer lekker op een hele ordinaire manier…
@dutchdriftking: jij loopt 20 jaar achter qua design, helemaal niet erg. Ik vind de f40 mooi
@dutchdriftking: Ik ben het met je eens, ik vind het design van de Enzo ook maar niks. Het is wel een brute machine, maar mooi? Nee..
Het exemplaar van 3,3 miljoen euro, dat gaat echt helemaal nergens over. Waarschijnlijk gekocht door iemand die helemaal idolaat is van Floyd Mayweather. Anders kan ik niet begrijpen dat je zo veel geld uitgeeft aan een Enzo.

Buiten dat alles vind ik het wel een erg fraaie auto, absoluut.
@viezefreddyw: niet euro, USD. En als je de koersen van toendertijd erbij pakt… De dollar stond toen niet hoog
@dnadave: Excuus, dollars.. En alsnog te duur…
Toch wel een droombak! Heerlijk overdreven vormgegeven. Want de bullshit over de aerodynamico bleek wel ontzettende onzin toen Maserati met de MC12 kwam.
Raar lijstje met al die verschillende valuta. In Euro’s ziet het er zo uit:
nieuw €909.770
05-15 €1.260.000
06-15 €1.111.000
11-15 €2.700.000
11-15 €3.520.000
12-15 €3.113.000
02-16 €1.568.000
@vroaaar: is de bubbel dan gebarsten? Gezien het laatste bedrag. Hoe kan je met zulke bedragen vergelijken? T is dus nog steeds wat de gek er voor geeft. Als ik 10 miljoen had… zou ik geen enzo voor 3 miljoen kopen en met 10 miljoen ben ik toch niet echt arm? Hmm ik ga wel postzegels verzamelen.
@maferick74: Je kunt niet alle Enzo’s 1 op 1 met elkaar vergijken. Met name de kilometerstanden en uitvoering kunnen verantwoordelijk zijn voor flinke prijsverschillen.
@maferick74: nee, maar het is een beetje suf om een blog te lezen die gaat over prijzen en dan met een lijstje te komen dat niet echt inzichtelijk maakt wat de prijzen doen omdat er 3 verschillende valuta in staan die ook nog eens in de loop van de tijd aardig zijn gefluctueerd.
@vroaaar: wel de wisselkoersen van de verkoopdata gepakt? Er is ondertussen een hoop veranderd…
Noem hem lelijk maar maar hij is wel super cool! Het blijft een indrukwekkende verschijning. Ben benieuwd waar ‘ie voor weg gaat, wordt dat altijd bekend gemaakt?
Liever een F40.
Doe mij maar een 360CS en 10 andere auto’s voor dat geld.
@jasbelle: Die 360CS is echt fantastisch! Dat geluid, man!
Wat ik nou zou willen weten, wat zou een jaarlijkse beurt voor een Enzo nou kosten bij een Ferrari dealer. Dat is super calvinistisch gedacht natuurlijk maar het lijkt mij wel gaaf om te weten! 50 K? Of de helft?
@timobac: zoek ff op YouTube een filmpje van -ik dacht- Fifth Gear, kort vergelijk over de praktische toepasbaarheid van een Enzo en een F1 GTR (of -LM, dunno). Komt dat volgens mij aan bod. Enzo valt in het niet bij de Mac iig…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).