Wat neemt Alfa Romeo mee naar de autoshow in Genève?

Auteur: , 25 Reacties

Het internetje staat in brand, want neemt Alfa nou spannend spul mee naar Genève of valt het allemaal wel mee?

Wat neemt Alfa Romeo mee naar Genève?

Zeker weten we het natuurlijk pas als de beurs ook echt van start gaat. Toch mogen we, als de geruchten kloppen, onze borst natmaken voor een heuse coupé op basis van de Giulia en gaat het beestje luisteren naar de historisch verantwoorde naam Giulia Sprint.

De geruchten komen bij het Australische Motoring vandaan. Volgens deze site neemt de Giulia Sprint het op tegen pittige concurrentie als de C-klasse Coupé, de 4-serie en natuurlijk de A5. Samen met de gewone Giulia en de Stelvio moet de coupé Alfa er weer bovenop helpen, iets waarvan we uiteraard hopen dat het lukt. Waar de Ozzies hun geruchten op baseren is helaas niet bekend.

Alfa heeft onlangs nog geroepen dat er in de komende vijf jaar maar liefst negen nieuwe modellen verschijnen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Stelvio op dat moment nog niet was onthuld, dus de teller staat nu op acht stuks. Een coupé zou prima in het rijtje passen, we hopen dan ook van harte dat in Genève het doek eraf gaat.

Fotocredit: X-Tomi Design, dank aan Steven voor de tip!25 reacties

Leuk .. model leent zich goed voor een thunderbird achtige ding ..
Wens ze veel succes iig ..
In Brussel de nieuwe Stelvio gezien.
Was een launch edition.
Echt een prachtige wagen!
Alfa is best goed bezig als ik die wagen zie.
Zo’n Giulia coupé zoals op de headerfoto ziet er wel heerlijk uit ja! We zullen het wel weten binnenkort.
Ik ben erg benieuwd!!
Hee een 3-serie coupé, oh nee sorry, Giulia coupé :P
Ze komen ook nog met een grotere SUV. Misschien een studiemodel?
Ik ben benieuwd! Ik zie eigenlijk liever een Giulia Sportwagon dan een Sprint, maargoed de Stelvio is daar waarschijnlijk al voor in de plaats. Waar ik echt op zit te wachten is een nieuwe, achterwielaangedreven Giulietta.
Hoop dat niet alleen het doek, maar binnenkort ook het dak eraf gaat
Ik heb veel mensen horen zeggen dat de Giulia teveel weg heeft van BMW. Ik vind dat nog best meevallen, maar bij de header lijkt hij er wel ernstig veel op. Ik hoop dat Alfa met iets beters op de proppen komt.
Kijk, dat is nog eens een leuk vooruitzicht! En alvast een noot aan de redactie: Als jullie rond 9 maart nou ineens enorm veel bezoeken van hetzelfde IP-adres krijgen is dat geen poging tot een DDoS-aanval, maar zit ik furieus te F5’en tot er een Alfa Giulia coupe op mn scherm staat ;)
Alfa = overrated
@str8six: Duitsers zijn overrated.
Super gefundeerd van mij. Niet?
@pa045: net zo gefundeerd als het bewieroken van Alfa op deze website.
@str8six: je had nog niet door dat bewieroken van de Alfa 159 eigenlijk een grap is? Het is natuurlijk een vadsige Vectra in een mooi pak maar we doen allemaal net of die geweldig is. Gewoon een leuke samenzwering om wat positiefs over Alfa te kunnen zeggen.
@mashell: Ah is dat de achterliggende gedachte? Nu je het zo zegt; logisch. Het kan natuurlijk ook niet meer dan een grap zijn. ;-)
Waar blijft de sportswagon?
Kom maar door met een station en een coupé! Een concept voor een nieuwe MiTo mag ook. En als ze dan toch bezig zijn: een cabrio op zowel MiTo basis als op Giulia basis. Of ben ik nu te enthousiast?
Niet de verstandigste keus denk ik. Niet-Duitse coupés verkopen in Europa toch niet goed. Ze kunnen zich beter eerst richten op de volumemodellen.
Ik ben echter wel erg benieuwd. Een RWD-coupe van Alfa is toch wel heel erg lekker. Zou er meteen een willen.
Een Gulia Sportswagon zou fijn zijn.. Of een nieuwe Giulietta?
@ardonjr: maar dit is Alfa. In plaats van een auto te maken waar ze echt geld mee verdienen maken ze liever wat leuks.
Als ik de dealer mag geloven de Giulia SW. En dat zou me persoonlijk erg goed uitkomen ?
Het zou wel typisch Alfa zijn. Tijd en geld in de coupe steken ipv de station.
Kom maar door met die Giulia SW, dat helpt de verkoop wel, zie het aandeel SW-tjes eerder bij de 156 en 159. Coupé is leuk, maar dan wel iets spannender dan deze. En natuurlijk wachten we als Alfisten nog steeds op een knappe Spider. Met een aardiger prijs dan de open versie van de 4C graag (en iets meer bagageruimte).
Hoop voor het merk dat ze door blijven gaan met nieuwe auto’s. Niet dat ze weer in een dal vallen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).