Wat Novitec met een 600LT heeft gedaan

Auteur: , 6 Reacties

Hoef je ook niet meer te wachten op de Long Tail-variant van de 720S.

Het Duitse Novitec is gespecialiseerd in het aanpakken van Italiaanse bolides zoals Ferrari’s en Lamborghini. Steeds vaker maken ze uitstapjes naar andere merken. De tuner doet dat helemaal prima, want deze McLaren 600LT is na de behandeling van Novitec een brute supercar geworden. Voor zover de 600LT al niet was.

Het bedrijf verhoogt het vermogen naar 688 pk en 712 Nm koppel. Met de juiste weersomstandigheden en de juiste banden (Pirelli P Zero’s volgens de tuner) moet 0-100 km/u mogelijk zijn in slechts 2,8 seconden. Let wel: het gaat hier om een achterwielaangedreven supercar. In minder dan drie tellen naar de honderd zonder vierwielaandrijving is een knappe prestatie. De topsnelheid ligt op 333 km/u.

Naast motorische tuning, heeft Novitec een nieuw uitlaatsysteem geïnstalleerd op de 600LT. Andere vernieuwingen zijn een carbon airbox en 20- of 21-inch Novitec MC3 velgen van Vossen. De supercar is bovendien 30 mm verlaagd. Novitec zegt het uitlaatsysteem thermisch geïsoleerd te hebben om te voorkomen dat de boel in de fik vliegt. De velgen zijn verkrijgbaar in 77 verschillende kleuren. In het interieur is het een feest van alcantara en lederen materialen, gecombineerd met het carbon van McLaren. Novitec zegt het leder en alcantara in elke gewenste kleur te kunnen leveren.6 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Eerlijk is eerlijk, knapt hij best van op. Doe maar een mooie donkerblauwe, alle carbon details meegespoten en zilvergrijze Vossen wielen.
Dus hij accelereert maar liefst 0.1 seconde sneller dan het origineel en heeft een top die wel 5 km/u hoger ligt. Ben benieuwd wat dat spektakel mag kosten.
@superhans: tussensprints hans, tussensprints. Daar zal die zijn echter broeder laten verbleken.

Maar goed, niet dat het echt nodig is ofzo. 600 pk is meer dan zat voor die auto.
@87sandyd: ok, fair point. Maar dan lijkt het me nuttiger de cijfers van die tussensprints te publiceren.
Die Launch Control van McLaren kan je gerust 1 van de beste noemen. Die software is blijkbaar zo goed dat een McLaren bijna altijd zijn pk’s op de weg krijgt.
Dikkie dik! Doe maar een rode

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).