De nieuwe 718 Spyder volgens Porsche Exclusive

Auteur: , 15 Reacties

Soms is het best leuk om een dikke bankrekening te hebben.

Porsche doet het gewoon. De Duitse autofabrikant lepelt een atmosferische 4.0 liter boxer zescilinder in de nieuwe 718 Cayman GT4 en Boxster Spyder. Hulde, want anno 2019 lijkt het soms alleen nog maar te gaan om kleine torretjes met weinig cilinders en duurzame mobiliteit.

De 718 Boxster Spyder is al een snoepje van zichzelf. Porsche Exclusive Manufaktur besloot echter een plasje te doen over het nieuwe model en zie hier het resultaat. De auto kreeg een donkerblauwe kleur in combinatie met zwarte velgen. Voor de rest zijn het vooral kleine details die de auto een Exclusive Manufaktur-product maken. Denk aan een getinte lens over de koplampen, donkerdere achterlichten en zwarte deurhendels. Kers op de slagroomtaart is de lederen sleutelhouder waar de blauwe sleutel in bewaard kan worden.

De zescilinder in de Boxster Spyder levert 420 pk en 420 Nm koppel. Het plezier wordt versterkt in vorm van drie pedalen en een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten. Wie het roeren onder de knie heeft moet vanuit stilstand in 4,4 tellen de honderd aantikken. De topsnelheid ligt op 301 km/u.

De prijzen voor een Boxster Spyder beginnen bij 148.500 euro. Met deze Exclusive Manufaktur goodies kan die prijs nog flink hoger uitvallen.15 reacties

Niks meer aan doen
zo komt toch aardig in de buurt van de focus rs…
Alcantara in het interieur begrijp ik nooit, gebruik dan goede stof. Ziet er een stuk beter uit.
@basv: ik vind het wel mooi maar verkies altijd echt leder boven de rest. Stof vind ik niks.
Het voordeel is dat je de prijs er zo in ieder geval niet aan af ziet.
Ik vind zwarte velgen tegenwoordig zo lelijk. Praktisch alle nieuwe (sportieve) auto’s hebben ze er standaard onder. Een mooie zilvergrijze velg vind ik over het algemeen sportiever staan.
@kevindb: Helemaal mee eens!
@kevindb: Ik heb ze nooit mooi gevonden. Twotone is ook niks. Doe mij maar lekker zilvergrijs. Dan maar wat vaker poetsen.
Heel. Mooi. OK, behalve die zwarte velgen dan. Maar man man wat een geld.
Als je al een zgn. dikke bankrekening hebt wacht je tot de nieuwe 911 Carrera 4 GTS te koop staat. Ik vind €148k+ (te)veel geld voor een 718 model.
@iphonistvongates: of je koopt een hele fraaie 991.2
@iphonistvongates: smaken verschillen.. een cayman gt4 vs een basis 911, daar hoef ik geen nachtje over te slapen. Heb je beide modellen gereden?
Wat een geld. Daar heb je ook een paar jaar oude Turbo S met weinig km’s voor. Dat houdt deze auto vanzelf exclusief..
Wow, deze heb je hier in België vanaf €96.000. In Nederland is die meer dan de helft duurder, echt absurd.
@brent_decat:
€96000 voor een boxster is nog steeds compleet absurd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).